onsdag 18 mars 2009

Vilken helg!!!


Om inte något är alldeles fel med denna lilla fröken, så är det hon som kommer följa oss hem i helgen. Ljuvligt va!? En liten Bira... Och Johan han är enormt "falafus" redan nu och man kan ju säga att jag undrar hur det då kommer vara på fredag!! Det känns ändå väldigt bra och en trevlig uppfödare, och jaaa... nu är vi redo!

Helgen, ja ni. I lördags var tanken att jag och pappa skulle märka ut träd med torra toppar och tjär-skador i skogen. Nu hann vi inte utan skördaren kom dit före oss... Men, vi kollade in de huggna träden och det såg toppen ut! Nu gjordes det i Mora och en alltför stor del av dagen tillbringades därför i bilen... Sen tränade jag Dix ( pappas jämte ) lite med klickern och om mamma lagt 5 min på det så kan han nu mera snurra... =) Det är en härlig hund att jobba med!!! Sen blev de lite fot och apportering med de mina när vi kom fram till Härjeåsjön! För där var mitt "läger" under helgen.


Jag har varit hästvakt och skulle samtidigt plugga ikapp lite... Ja, och söndagen bjöd ju på ett ofattbart vackert väder. Morgon promenixen, som skulle va en kvart blev en timme längre än så... Det var sååååå.... underbart!! Sen blev det plugg en stund innan jag var ut och red en sväng =) och så lite mer plugg innan hundarna fick ytterligare en promenad, men då var det lite för sent och solen hade "svalnat" något... =) MEN vilken dag!!! Tränade gjorde jag även nu en sväng... fot och apportering... Tanija ska ju hålla kontakten och vara med mig, det blir bättre!!! Och en liten lösning är att jag börjar med henne, för då är jag inte irriterad från start och allt går mycket bättre! Siri, här bygger vi just nu mycket ordning på språng marsch, men jag tycker hon tappat en del annat också... ska klura lite på det där!! Sen apporteringen, här ska jag ha bort ganska mycket flams hos Siri OCH!! Det går kan jag konstatera... Skam den som ger sig!!! Tanija är suuuuper snygg i apporteringen just nu!! =D Blir så rackarns glad!! Men, helt felfritt är det inte än och vi ska också föra över det på små söta och rara vittringsapporter... ;-).


Sen var jag kvar till på måndag och även nu blev det en ridtur, men denna dagen, som inte var lika vacker, fick hundarna nöja sig med en långpromenad... fast jag tror den blev desto längre ;-) I alla fall tidsmässigt!! Och så fick vi sällskap av Suss och Zach också. Men mina hundar tycker han fuskar lite... Han har ju så långa ben =D =D Fast på den här bilden var han lite sen i starten... Kanske inte total kroppskontroll =D =D

Sen så igår då var Jennifer mycket ridsugen... hon hade ju inte ridit på flera veckor. Tja... så vi var till Härjeåsjön igen och nu var det bara ridning på schemat. Jag var dock osäker på hur jag skulle göra... Vad tror ni det blev?? =D
Jennifer, hon rider själv mest hela tiden just nu. Hon har blivit otroligt tuff och duktig!! Sen är hon ju ung och glömmer av sig ibland och så där, men jag tycker det går bra! Sen hade hon bestämt att det var dax för andra försöket att trava! Sagt och gjort och nu tyckte i alla fall mamman att det gick bättre! Men, då är vi med och håller i... både häst och barn.. ;-)
Så, igår kväll hade jag en klicker-start-kurs och i alla fall jag hade trevligt och kul! Sen tror jag att jag proppade huvudet fullt på deltagarna... haha... tror de var lika trötta som jag när de kom hem... och de hade nog endel tankar kring klickerträning... och så hoppas jag att de inte är totalt avskräckta!!


Nu måste jag nog plugga lite... eller kanske promenixa... och så var det försäkringsbolaget... pust! Vi hörs!!

3 kommentarer:

Ulrika sa...

HEJ! DU HAR HAFT EN TREVLIG HELG SOM DET VERKAR. sKÖNT ATT DU HINNER MED DET OXÅ, NJUTA ALLTSÅ. TRÄNA HINNER DU TYDLIGEN MED OCKSÅ. FÖRLÅT ATT DET BLEV STORA BOKSTÄVER. Kramar från oss i hogdal. Vi har träning på fredag.

Anonym sa...

Hon är helt underbart ljuvlig :D Trevlig resa och KÖR FÖRSIKTIGT. Kram

Wellegårdens Kennel sa...

När får vi se nykomlingen?