måndag 30 mars 2009

Hur?

Ja, jag har börjat fundera på hur man egentligen ska göra med saker och ting. Vi har anmält till en lydnadstävling om 3 veckor... och saker och ting fungerar inte riktigt som de ska. Igår blev jag riktigt GALEN på min hund igen och jag lärde då snabbt min käre son att -bli inte arg på din hund!!!, det är ALLTID husse eller mattes fel och ALLT blir bara så mycket sämre om man blir arg- och Johan han såg och lärde... och fick sig som vanligt ett gott skratt... Åååå så arg jag var... korkade jycke... hon ville inte ens vara nära mig fast jag bet i hop och gjorde mitt bästa för att vara glad... Fast... av någon anledning kunde hon gå fot, och språngmarsch var små snuttar riktigt bra, tills hon vek av från min sida. Men, stod vi stilla och jag sa fot så satte hon sig bakom mig = jag petade på henne med foten eller så satt hon 2m bort. Ja, jo... jag kan upplysa om att jag funnit på en lösning... i alla fall till en viss gräns... vi ska inte träna hemma!!! Gården är full av små söta bajsar och även om de ligger under snön är dessa dödligt farliga!!! Jo, det är sant!! De kan faktiskt hoppa upp och bita dig i näsan och därför är det bäst att hålla sig på avstånd!!!!
Apporteringen gick väl så där... nöjd är jag inte... men jag tror ändå det värsta är att hon inte kan gå fot, jag som varit såååå nöjd med henne tidigare. =( Bara att deppa ihop och börja om, eller?? Ja ja, får vi ordning på språnget kanske vi kan lyckas skrapa ihop lite extra poäng i alla fall, om hon nu kan sitta bredvid mig vill säga... Snacka om att sabba allt!!

Nu börjar jag faktiskt bli spårsugen!! Alltså, jag älskar vinter och snö!! Men samtidigt kan jag få lite lätt panik!! Funderar på att anmäla till ett lägre-spår med Siri den 10/5 och ett elit med Tanija den 17/5 och ännu ligger snön mycket djup... ovanför mina knän... Och det känns som det bara är en månad kvar!! Oj oj oj... men vi måste väl kunna lösa det... bara det att det ingår ju lydnad också!!! Och uthållighet... Kanske läge att börja träna uppletande?? Är det juste?? Kondis och uthållighet borde ju komma igång...hmmm.... Och framåtsändande, framförgående OCH kan någon vänlig själ ge mig en ledtråd på HUR man får stopp på sin hund under inkallning???!!

Idag, nu på morgonen, fick lilla Bira följa med upp på hygget, med de stora vovvarna för att kissa morgon!! Annars är hon lite halvfag för att följa med en ut i snön, men med Tanija som sällskap tror jag allt är möjligt =D. Så det blev lite nya dofter och en upptäcksfärd. Sen fick hon åka på mattes arm ner ( och det uppskattades INTE!! ), för att det inte skulle bli för mycket och så lutar det ju rätt bra där vid växthuset. Än måste vi ta det försiktigt!!
Johan han tränar på hennes namn och så tror jag att han säger "kom" också. Sen tycker han nog det var trist att bara säga Bira och ge korv, så jag tror att han på köpet lärt in stanna kvar, visserligen bara kanske 50cm, men ändå! Han har också kommit en bit på vägen vad gäller sitt och vänta på varsågod vid matkoppen. Härligt! Jag ska försöka smita in på dollar idag och köpa disktrasor, sen har jag uppgiften att utställningsträna! I alla fall till att börja med... Har också tänkt försöka få några utebilder idag, men det är inte så lätt att hinna få med kameran, för här kan det vara bråttom!! =D
Nätterna har varit ganska lugna... nu blev det ju lite galet med att ställa om klockan, så denna natt blev lite tung och Johan var nästan gråtfärdig, stackarn, men sen sov hon tills hans klocka ringde. Skönt det i alla fall! Hoppas jag är mer vid liv i kväll och hör henne först!

Ha det nu gott och njut av det vackra vädret! Själv tänker jag nog nyttja det genom en tur på hästryggen ;-)

1 kommentar:

Ulrika sa...

Vad du ligger i. Tränar och tränar. Själv har vi varit på vilo läger med bara bus+ en inställd tävling förstås. Njut av vädret du med och sitt inte bara inne och plugga. Kramar från hon som går i valp tankar.