måndag 29 februari 2016

:-D :-D

I lördags tog jag och Jennifer en mindre promenad med Allis och Cider. Helgen är ju våra vilodagar, men om det inte blir en liten så klättrar Allis på väggarna... Vi blev också stående och stirrade på sportlovstrafiken... Himmel o pannkakstårta! Det är inte första veckan som det är sportlov... men det är något speciellt när 08 har... Det verkar liksom som att regler har slutat gälla, först fram vinner och... Även Allis blev stående och stirrade... takboxrally! Att man måste lämna företräde när man svänger ut från 84:an på 45:an finns inte... Ett under att inte fler olyckor sker!

Men, vi kom på att grannarna kanske hade några pjäxor som de kunde låna ut till oss så kunde vi ta en skidtur och vi hade sådan tur att det fanns!! Jag tog Johans pjäxor, som eh... i storlek 44 och de... ha ha ha... de satt superbra! De var väääldigt stora (långa), men av någon anledning så satt de som gjutna på mina fötter och jag gled inte omkring en massa! OCH!! För första gången på typ 10 år så fick jag inte ont i fötterna när skidorna kom på!! Underbart!!
Jennifer tog Lizza och jag Bira... och Bira är min hjälte!! Kanske sprang hon 5 meter utan att vifta på svansen... annars gick den precis hela tiden och hon är superduktig med sina små ben!! Hon kommer in i sin lunk och den håller hon precis hela tiden... Ja, ibland galopperade hon också :-)

Och då vi hade väldigt rolig, Jennifer och jag... så tog vi oss en skidtur även på söndagen... Nu skulle Johan ut och gå med en hund och då blev det hela lite komplicerat... Men han var inte svårövertalad i att ta Allis på promenad iställetför Cider som han tänkt och då tog vi med Cider på hennes livs första skidtur...
 Då Lizza tycker att hon äger mig och kan vara lite muppig mot andra så valde vi att jag tog Lizza och Jennifer Bira o Cider. Hon var inte helt övertygad, men hur mycket trodde hon Cider skulle springa?? Näsan i marken och bara dofter... aldrig någon större hastighet, hon "ska bara"... Hon skulle visst bara springa ikapp mamma och Lizza... ha ha ha... och Bira tyckte det var toppen!! Hon slapp göra allt dragjobb själv och kunde bara springa med :-). Cider hade fullt ös nästan hela rundan... Hur kul kommer inte detta att bli när Allis kan följa med!?? Tjohoo!!
Nu körde vi på sjön och där fanns inte mer än ett ynka harspår, men man kan ju hoppas att det är lika på andra ställen... och hoppas att det är så fast jag inte ligger först...
 En gång hoppade haken av och Cider och Bira kom lös och då sprang de som tokar till mig... Jag lyfte upp Lizza fram för att inget skulle hända, men hon muttrade inte ens :-) :-). Tror hon börjar köpa Cider också... vi går ju på promenad tillsammans varje dag...

Annars har jag inte gjort ett skit med hundarna. Jag blir lite frustrerad över mig själv... det är ingen ordning och hur ska man då kunna tävla?? ;-)... Idag är det ju måndag och idag blir det ingen längre promenad utan jag hoppas på en eftermiddag med sol, en god bok/tidning och fötterna i högläge innan jag åker in på Sveg för måndagsträning :-).

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Åh vad kul att åka skidor! :D
Jag hade faktiskt tänkt åka på träningen men så var Hasse tvungen att jobba över och kom inte hem förrän kl 19 :(
Nåja det kommer fler gånger. Kanske vi skulle träffas och testa hårda spår?
Kram