tisdag 16 februari 2016

I´m back!!

...eller åtminstonde på en tillfällig visit ;-). Jag har lite svårt att få tid och ro att sätta mig ner och skriva och mina raster på jobbet känns som att de är på tok för korta!! Jag kommer 5 rader, sen sparar jag och så tar det 2 dagar innan jag har tid att fortsätta osv.

Nu blir det det som blir!

ÄNTLIGEN är den rätta årstiden här!! Åh vad jag älskar detta!! Lite mer snö nu och sen en månad med detta väder...mmmm.... -20-25 på natten och -5-10 på dagen OCH strålande sol!! Älskar det!!
  Igår gav det "nya" vädret  ca 12km i promenad... ha ha ha... och Bira gick på en stor nit... vi ska se vad det ger idag ;-).
 Ibalnd är hon lite envis, hon är ju en clumber spaniel... och ibland tycker hon att jag ska smöra för henne... jag är dock inte så mycket för att smöra och jag orkade inte igår... Hon låg kvar på bädden och kikade på mig när jag selade på de två små, ovanligt men det händer. Jag brukar då säga "men Bira" eller något... nu sket jag i henne och när hon inte kom så tog jag Allis och Cider och gick, ha ha ha... gissa om hon var "glad" när jag kom hem... och sen tog jag Lizza, ensam, och gick... Ska bli kul att se om hon ligger och funderar idag med :-D :-D.

Hundträning har det blivit, inte så mycket, men lite och jag skulle behöva ta tag i detta på ett allvarligare sätt och träna lite uthållighet med de små... kryp med Bira & Lizza och...

Jösses vad kul vi har!! Det tre vita och jag... ha ha ha... men de hänger inte riktigt med än, på vad jag menar och lite osäkerhet skapar det, men jag tror att bara poletten trillat ner så kommer det vara kanon! Hrm, ja om nu poletten trillar ner... Cider är rätt söt... men det är inte alltid alla hästar är hemma... något jag en längre tid hävdat! Jennifer har protesterat våldsamt, men så en dag låg hon på golvet och skrattade medan jag tränade... och insåg att hon var rätt korkad! Ha ha ha... Jag inväntar frivilligt sitt, Bira och Allis sätter sig, lägger sig/kliver upp och för att det ska bli någon ordning (jag har dåligt tålamod?) så säger jag tillsist sitt och förväntar mig då att alla tre sätter sig... Men, det är nog någon fluga som surrar omkring i taket eller en spindel på golvet, eller... "åh matte!! Sa du ligg??"  ha ha ha... stackars Cider...
Tanken är 3 som sitter, jag slänger ut 3 dummys och sen apporterar var hund på sitt namn. Och, ja, ibland fungerar det, ibland måste jag fysiskt stoppa i kastet, ibland hinner jag först till dummyn, ibland får jag plocka den ur munnen på någon utan belöning... Vem som börjar är olika. Lugn och behärskad attityd prioriteras! Ha ha ha... fast jag väntar inte på det...

Sen har det blivit lite andra så trix också. Tex sitt-stå skiften med framtassar på disken (typ pilatesboll, men balansdisk). Att börja på pilatesbollen var för svårt, så jag lär nu in det på disken och flyttar kanske upp tassarna på bollen sen.

Nu ska jag sköta mitt jobb lite ;-)

Hej hopp!


1 kommentar:

Liza sa...

Ja tänk om vi inte behövde jobba! Fasiken vad kul vi skulle ha! Men snart så, så kan vi tillbringa tid i skogen, den bästa platsen som finns! Eller hur?
Och ja Cider är så söt! Hon kanske är typen som mognar sent ;)
Kram