fredag 19 februari 2016

sportlov...

... jag har just nu en enorm längtan till sportlov... eller om det är så att jag längtar ut i skogen... eller ut och att vara ledig... hmmm... och jag tror att det är vädret som ställer till det... det är varierande och ibland bitande, men när solen tittar fram så värmer den... och jag vill inte sitta här och titta hur den strålar där ute!!!

Och som ett brev på posten sa vårt system att det var dax att gå ut ;-).

Igår så tog jag mig i kragen! Hur ska jag få ynglingar som klarar ett helt program i vår/sommar om jag inte börjar länga tid? Och är temperaturen då lindriga -6 så är det ju bara att gå ut att köra ;-). Tyvärr är vår gård usel för ändamålet! Den lutar och är full med bilar och belysningen är... nästan obefintlig...
 Cider var först ut. Vi lekte en massa och sen gick vi fot... och testade rätt långa sträckor. Hon är duktig men tappar lite med längden. Det märks att vi tränat mycke fokus, men jag skulle ju vilja ha att hon behåller det när vi går iväg, utan avbrott... Jag försöker belöna när hon går precis så som jag vill ha henne och borde väl egentligen bryta när/om hon svävar iväg... Vi avslutade det lilla passet med lek också :-). Cider tycker om att leka och kampa...

Allis sen... ha ha ha... och här var jag lite orolig, jag har kampat och lekt på tok för lite med Allis... och därför också glömt vilken GALEN hund jag har!! Ha ha ha... Jag var orolig att hon inte skulle leka, men jösses så kul hon är!! Hon fick också vinna leksaken och så backade jag ifrån henne och då kom hon, jag jublade och så lekte vi igen... Mitt i leken kom P-O hem och hon blev lite störd... jag vill inte att hon ska bryta leken så jag fick igång henne lite igen och så bröt jag och vi gick och tittade... Vid bilen så slängde hon ett halvt öga på husse, fast han pratade gulligt med henne "var det bara du? Kom matte så kör vi..." SÅ UNDERBART!!!
  Allis har blivit mindre tränad i linförighet. Det märks ganska tydligt. Jag tycker att det är halvsvårt att ställa om mig mellan dem, men ska försöka skärpa mig. Allis kan inte lika långt, men jag upplever att hon inte är lika ojämn i positionen, även om det blir lite längre. Hon har inte samma snygga kontakt som Cider, man har hon bara koll på mig och håller sig där hon ska så är jag nöjd! Detta ska det bli mer av!

Inne sen så plockade jag fram disken... ska försöka hålla koll på längd och så och använda den för träning. Just nu kör vi framtassar uppe, baktassar nere och sitt-stå. Jag tycker att alla har kommit på hur man gör och då kan jag kanske hålla mer koll på det.
Det är roligt att komma med disken ner för trappen, alla hundar blir superglada! Det är kul :-). Allis och Cider har stenkoll på tekninken och kör stenhårt... Bira vill gärna trampa runt och har lite svårt att komma igång, men bara vi får till ett par repetitioner så fungerar det fint. Lizza... ha ha ha... bakbenen pekar rakt ut, hon fladdrar runt som jag vet inte vad och försöker göra allt och lite till på samma gång. Låter lite som... Lizza ;-).
  Till detta hade jag sedan tänkt lägga till tyngre lyft. Det är väl bara Bira och Lizza som fixar tungapporten (2kg), så jag funderar på att ta in en 1kgs dummy till att börja med :-), för de små... Planen är att lägga till mer och mer, men att ha startsträckor på det som är nytt... Jag hittade en kätting på vägen i veckan, och när ingen tog hand om den på några dygn så gjorde jag det. Tanken är att sedan använda den att dra...

Hej hopp!

Inga kommentarer: