torsdag 17 december 2015

solor och pannkakar

... upp och ner ni vet, önskar dock att det vore ner och upp ;-). Vitt och vackert när jag vaknade... inte mycket, typ 2mm, MEN ÄNDÅ!!! När jag kom in i Sveg övergick det i regn och... jag gissar att det inte kommer vara jättekul att köra hem. Den tidigare rätt fina väderprognosen fram till jul, den har kraschat totalt! Jaha... Jag tror att jag ska träna spår i jul, varenda dag!! Inget ont som inte har något gott med sig ;-)... och sen kanske min bil blir klar!! Det är ju inte för kallt ute, och det borde vara ok att besiktiga med sommardäck i sommarföre... :-) :-)... Nu ni!!

Igår så kunde jag inte låta bli... när jag städade ur V70 för att få plats med alla barnen så låg ju rutan kvar där sedan i måndags... och vips så var den uppställd på gården med en matta i mitten :-) och tjolavips igen så var Bira visst ute... :-) :-).
  Vi testade från lite olika håll, lite olika avstånd, men max var kanske 5 meter, mer får man inte plats med hos mig... Med varierande resultat... Hon testade springa mot en kon, men fick tack och lov syn på mattan... Hon testade 2 språng och stopp och titta på mig. Detta ska jag inte kedja och jag bröt och vi gjorde om. Rätt snart var hon med på nötterna. Dock behövs några pass till på detta... Hade tänkt köra en fjärr också, men glömde helt bort det i rut-yran!

Sen blev det ju den vanliga trippen till Älvdalen. Allis var med och det blev ovanligt lite träning i ridhuset. Det vimlade av människor och jag är inte riktigt bekväm med att träna inför alla... :-). Lite sitt-stanna och sitt när jag slängde min vante började jag med. Första gången klev hon upp och då tog jag vanten, andra gången också, men sen satt hon! Duktig flicka :-). Jag tog ju vanten varje gång, men belönade med godis när hon satt kvar. Detta ska jag köra mera!! :-). Vi tränade också fotingångar. Här har jag fått ett skräpbeteende på köpet... hon hoppar mot min hand när hon snurrar in... Nu försöker jag tänka på det och inte belöna detta utan "oj då" och kliva ur position innan hon landat. Och om jag står med handflatan mot benet så fungerar det bättre, så jag försöker komma ihåg det också :-). Lite fotgående blev det också innan vi gick och satte oss.

Det dök också upp en hund till, en 5 månaders fox terrier valp. Den tyckte att Allis var hur läskig som helst och satt mest och blängde på henne och morrade och skällde... Supernyttigt för Allis, som undrade vad detta var för liten filur. Efter en stund släppte hon det och la sig fint bredvid mig på bänken.

Hej hopp!!

Inga kommentarer: