måndag 14 december 2015

kurser hit och dit...

Medan endel var i Stockholm och ställde ut så fördjupade jag mig i hund på annat sätt... ;-)...

På lördagen var jag och Allis på kurs. Och det är superkul och nyttigt!! Jag gillar verkligen min hund och hennes attityd, om ni skulle missat det på något sätt ;-).

Denna gången fick vi jobba med Henry och Adde/Abbe?. Mycket intressant då Henry är den man går på kurs hos efter man kursat klart hos Grethe... i jakt alltså! :-).
  Allis och jag började med tramp på musmatta och sen vidare till stå kvar på musmattan. När detta gick fint så repeterade vi några frivilliga sitt och sen la jag ihop det. Tramp på musmatta-sitt-klick och belöning. Första rundan blev hon lite förvirrad och jag fick börja om med trampet, sen flyttade jag mig närmare och då blev det lättare. Jag ska heller inte vara så benhård i kriteriet fick jag höra... Allis backar nämligen av musmattan innan hon sätter sig och... vad gör det när musmattan är borta? Det viktigaste är ju att hon inte kommer närmare, vilket annars är rätt vanligt. Nu ska vi få in flyt på detta och sen ska jag lägga på visselsignal för stopp. Hur kul som helst!!
 Jag fick också lite råd angående hennes gripande... och även där ska jag lätta på kriteriet och gilla läget... hon griper ju :-). Skönt med kurs ibland! Närsta gång ska jag ta med ett longerspö och ett fasanskinn och så ska vi träna sitt i uppflog! Hur kul som helst!! Så... det blir nog hjärntvätt med sitt denna veckan! Ha ha ha...

Igår då var jag på del ett av den bruksdomarutbildning som jag påbörjat. Lite läskigt, men mycket intressant. Fick lite ångest under diskussionerna när vi satt och disskuterade, speciellt lydnadsmomenten och rapporten... Sen under spår och uppletande kändes det bättre :-). Under första passet så hade jag ingen hund med in, sen efter fikat tog jag in Allis. Jag var lite (läs mycket) orolig för hur hon skulle uppföra sig... där var flera andra hundar... skulle jag nu sabba lugnet... Men vet ni... Allis ÄR fantastisk!! Fast jag upplever henne som en stressloppa, så kan hon verkligen koppla av när hon ska. Hela dagen låg hon under min stol och sov (snarkade ibland :-) ). Ja, givetvis tittade hon upp på de andra ibland... kollade läget (när de sprang iväg från sin plats ;-) ) men med tanke på åldrarna på hundarna och att de andra faktiskt tränat på detta så måste jag säga att hon är super!

Cider är just nu lite understimulerad, men det kanske inte är så dumt... Jag ser mer tydligt att hon är på mig, vill vara med mig och så där... Hon ska nu under veckan få samma uppgift som Allis, tramp på musmatta, bli kvar där och sitt.

Nu kör vi!! ;-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: