tisdag 22 december 2015

mååååndag...

... för endast en bra sak, eller två?, med sig. Det är måndagsträning och en dag mindre kvar till helg!

Igår blev det en specialare... Tanken var att jag skulle stanna efter jobbet, julshoppa, hämta Jennifer och träna medan hon shoppade. Nu orkade jag inte shoppa (blir idag istället) så jag åkte hem och grejsade lite med den nya hemsidan, som väääldigt snart är klar att publiceras (www.clurotts.se). Sen hade jag bilen full med pant, så det blev bara de tre vita igen. Jag har superdåligt samvete för Lizza, men just nu har jag inte motivationen och saknar något att träna mot...

Denna gången hade vi tur... det var skolavslutning i kyrkan och många hade parkerat på Ica, eller skulle åka på Ica och handla. Det var hur mycket folk som helst i rörelse.... Och vissa tänker inte (eller så är det det de gör ;-) ) och går 0,5-1m ifrån hunden som tränar sitt-stanna på den nivå hon ligger, dvs 1m från sin matte och vad kan jag säga... valpkursen på Ö:a Härjedalens BK har fört något väldigt bra med sig... Även om Allis aldrig klarade av att sitta stilla där när instruktören kom fram så trillade nog poletten ändå ner :-). Hon satt liksom och hopade, för hon ville så gärna hoppa upp och pussa på dem, men hon satt kvar!!! När det kom ett barn, då gick det bara inte att sitta stilla... men det blev ingen attack :-).
Annars blev det mest fotingångar utan hopp, lite fotgående och då sitta kvar... Är nöjd, det var som sagt mycket störningar och det viktigaste då är ju att hon väljer mig!

Cider var nummer två... Kontakt är fortfarande prio 1 och det tog inte många sekunder innan hon tittar på mig, med läppen i kläm och öronen framåt... jösses så söt hon är!! Vi jobbade med två saker till en början. Kontakt-klick belöning och att sedan inte släppa utan i princip hålla kvar kontakten medan hon sväljer. Det gick riktigt bra! Vi flyttade in till sidan och fick med ingångar och då det fortsatte kanonfint började jag lägga till några steg och här kommer det svåra, att inte släppa blicken medan man ställer sig upp. Helst skulle jag vilja ha obruten kontakt, men fixar jag det med kriteriesättning och så där? Ska jag lära henne "stå" och börja näsa mot näsa?

Bira... superstjärnan ;-)... Började med fotgående och det är sådär... jag försöker att inte släppa igenom det som inte är bra, men det är inte alltid helt lätt! När jag sedan gjorde ett längre fotprogram så struntar jag lite i detaljerna, om det inte bär iväg helt... Det mesta nu handlar om att få det ok, inte som en superstjärna borde, men ok räcker långt...
 Sen körde jag fjärren och det är uppsittet som strular på andra gången... det blir DK, men nu satte hon sig upp på DKt, vilket hon inte gjort tidigare... Förflyttning? Kanske 20cm bakåt och 40cm i sidled... Jag tror vi struntar i att peta i det nu, om det skulle bli aktuellt så får jag lära in en fjärr med alla skiften under nästa vinter... Sen ska jag gå in och superbelöna sittet och göra många repetitioner! Överträning ;-)
  Innan jag gav upp la jag en platsliggning... Jag gick kanske 20-25 meter och folk gick förbi, en person klev ur en bil ca 3m bakom henne (hon tittade bak), det kom folk och gick, någon cyklade förbi... de fick inte ens en blick. Sen såg jag att någon kom med en hund och då gick jag närmare... hade de rundat min bil som alla andra så hade den andra hunden antagligen nått fram till Bira... Nu svängde de av och Bira såg dem när de var på andra sidan parkeringen och det var väl inget konstigt med det... Bira är en superstjärna!! :-)

Hej hopp! Håll nu alla tassar för att det kommer snö inatt!! Önskar önskar önskar....

Inga kommentarer: