söndag 22 maj 2011

träningshelg!

Jaha, då var även denna helg fix o färdig! Jag har haft det underbart roligt och trevligt!! I fredags startade vi upp med teori, rätt intressant! Och sedan i går så delade vi in oss i två grupper, en skogsgrupp och en lydnadsgrupp och på eftermiddagen så bytte vi. Vi började på lydnadsplanen!

Jag var mest bara lyckig över att få gå kurs och hade liksom inte satt upp några mål och hade inte helt hundra koll på vad jag ville träna på... ha ha... och ska man gå en sådan här kurs så tror jag att man ska veta vad man vill träna på. Nu la jag ändå vilkten vid att Lizza inte skulle dra något rally-varv när jag kopplade loss och stoppade undan kopplet. Jag jobbade då genom att ha 2 koppel på, stå på det andra (ifall) och belöna när jag stoppat undan kopplet eller när jag gått några steg. Det kändes kanonbra! Jobbade också lite med linförighet, språng och framförgåendet. Det sistnämnda blir allt bättre =)! Sen la vi också plats, men jag väljer ännu att inte gå så speciellt många steg från henne när andra är med!

På eftermiddagen valde jag o Johan att kliva åt sidan lite. Det kändes som viktigare att de som aldrig fått prova fick domarens/instruktörens tid. Vi har ju inte direkt några problem så... och vi vill ju ha fler att träna med! =). Men Tanija fick komma ut och visa ett uppletande av föremål, dock var det inte särskilt bra eftersom hon försökte springa till Kina... ha ha ha... och så hennes vanliga tugg då. Bira gjorde en kanonbra övning, men när jag fått tänka lite skulle vi ju gjort det svårare för henne! Hon är ju van att skickas efter dummysar!! =). Lizza hade jag inte ens tänkt köra men Gunnar övertalade mig och det blev då med lina och känner hon att det tar stopp så är hon ju ganska lättjobbad. Jag måste bara hitta nyckeln så hon kommer ändå!

Dag två var det fritt val igen på förmiddagen och tävling lydnadsklass 1 på eftermiddagen för de som ville (och fick). Jag valde lydnadsplanen och stackars Johan hade då inget val... men jag tror det var där som de behövde lägga sin tid också :-) egentligen!

Jobbade Lizza med framförgåendet, en tandvisning (+ "surr" med människor uppe i oss) och ställande och lite ligga kvarövningar + en plats. Framförgåendet känns allt bättre, jag måste bara komma ihåg att träna det!! Och att sätta ut flaskan som vi går mot innan, och vända och gå åt två håll och... ;-). Idag fick hon också ligga medan jag yrade omkring och fotade lite och grejsade med annat, mycket nyttigt och skönt att bli påmind om sådana övningar! Och jag är supernöjd med henne!!!

Tävlingen då... jag hade lite svårt att bestämma mig! Kändes inte inspirerande då vi inte har alla moment och hon älskar ju inte tandvisning... Men, så tog jag beslutet att tävla, avstå platsen och sedan diskvlificera oss! Linförigheten var en katastrof... men jag tror att hon blev tryckt av tandvisningen och sen orkade hon inte fokusera upp för linförigheten... Hon stördes också av folk på plan och Ulrika som kommenderade. Så, det var inte bra... men nyttigt så jag vet hur vi ska lägga upp veckan! Sen gjorde hon ett OTROLIGT bra läggande under gång, med mycket bra framföring och allt... supernöjd!! 9:a och det var framföringen som spökade lite... Sen var det inkallning och den är jag också nöjd med! 9,5 och det var avslutet, där hon hade lite för hög fart för att få en snygg ingång och så satte hon sig lite långt bak. Där bröt jag och tog fram min boll och belönade henne inne på planen!! Det kändes som så rätt och ... ja, jag är glad att jag tävlade och glad att jag valde att diska oss, upplevelsen blev positiv för henne och det är otroligt viktigt i kommande tävlingar! Nu ska jag jobba stenhårt med platsen, med störande saker under linförigheten och framförgåendet! Och jag är SÅÅÅ sugen på att gå ut nu!! men, den stackars hunden behöver nog vila upp sig... :-)

Kan ju också berätta (om jag glömt det) att jag kommit med på GU-F:en i Falun, direkt efter midsommar och jag nu har lite konditionsträningsångest... ha ha ha... men det är bara att bita ihop och köra hårdträning fram till dess!

Sov sött och än en gång, TACK alla underbara människor för en underbar helg OCH ni som tävlat första gången, GE INTE UPP!! Hej hopp!!

1 kommentar:

Ulrika med galningar! sa...

Tycker ni jobbar på bra, roligt att se er, fast tråkigt att Lizza tycker jag är lite besvärlig eller ska vi säga trevlig. Ha det bäst! Kram!