tisdag 31 maj 2011

tiden går...

... ja den smått hysteriskt rusar iväg skulle jag vilja påstå... och hur jag ska hinna sätta ner fötterna på lämpliga ställen det har jag inte en susning om! Men, det är väl bara att göra sitt bästa och hoppas att man inte snubblar för många gånger på vägen... och för allt i världen, inte druttar omkull!

Börjar med att gratta Daddy & Itza till sina fina utställningstitlar!! GRATTIS!! Tänk att jag missat det... men jag får skylla på att det har varit lite "struligt" på sista tiden...

GRATTIS också till Ulrika & Milou som i söndags blev uppflyttade till högre klass i bruksprovets spår... Så roligt!!

Just nu njuter jag av att det inte är 1000 saker som måste fixas före... och att vårens tävlingar ÄNTLIGEN är avklarade!! Nu ska jag bara skicka in resultaten!! tänkte grejsa med det idag då jag trodde det skulle regna :-), dock verkar regnet inte komma fören till kvällen, men... äh, det måste ju in!

I söndags så hade jag en lite smått stressig dag och jag beslutade då att detta utsätter jag mig inte för en gång till... Då får klubben lejja in en tävlingsledare! Och jag hoppas nu att vi startar ett fint sammarbete med i alla fall V:a Medelpads BK, där sådant inte kommer vara omöjligt i framtiden! Först la jag ut 2 spår, sedan var jag tävlingsledare i lägreklass (hade 5min tillgodo tror jag, tack vare att Ulrika o Carina tog samlingen!!) PUST!! Men förutom en mindre miss (eller in i h-vete stor) som jag dock kunde lösa så fungerade det i alla fall...

På em. så tävlade jag själv Lizza... målet var självklart ett uppflytt (annars tävlar man väl inte ;-) ), men jag visste också att det näst intill var omöjligt... Jag visste att det hela hängde på fullt på spåret och bra på budföring eller framförgående... Nu hade jag inte fullt på spåret (7/8) och jag tänkte nästan packa ihop... men så tänkte jag att det i alla fall kunde vara bra att se hur det hela blev på tävling! Så vi nollade en budföring... 7/8,5 på linförigheten (tränger, snett sitt, studs i språng, osäker stod det i kommentaren, det i kommentarerna...), 0 i framförgående (inte oväntat), platsläggande 10/10 (tack snälla domare!!), inkallande 10/8 (stöter i... (matten undrar i vem!)), apportering 8/8 (avslut, slams/snett sitt), hopp över hinder 9/8 (DK, avslut)... Givetvis är jag inte nöjd!! ha ha... men jag är INTE missnöjd med min hund!! Hon är en toppenflicka!!

Jag är SUPERNÖJD för att min hund gick in på planen med en enda tanke, bollen i mattes ficka!! Hon tog ingen som helst notis om tävlingsledaren, ja ialla fall inte som hon gjorde sist! Det känns UNDERBART att ett så stort problem som det verkligen var gick att lösa så enormt lätt!! Det känns som att jag precis lika lätt kan lösa tandvisning, budföring och andra socialt jobbiga delar!!

Jag har en plan!! Fortsätta jobba lika på framförgåendet, jag har det nämligen snart i hamn... Jobba på budföringen!! Kanske hinna spåra lite mer med min hund... :-), och lära mig att lita på henne! Och jag ska träna plats tills... ja, ni förstår!

Jag är lite chockad! Vi hade 187,5 poäng... 36,5p till uppflytt... känns som ynkligt lite!! Hade vi haft fullt på spåret... (+ 17,5p), och fullt på budföringen, eller 5 på budföring o 5 på framförgåendet... då hade vi varit där!! Och jag trodde man var tvungen att bara ha 10:or för att klara sig utan plats... Ha ha, nu vet jag att det går!!

Nu siktar vi på 12 augusti i Östersund!!

Bira hon löper och tycker livet är trist! Hon påverkas en del av löpet och tycker det är skönt att ligga och sova på dagarna, kliva upp tidigare än någonsin (kissnödig!) och... Ja, sen tar jag på mig skorna så står hon ju där och väntar och vill ut och gå, annat vore ju konstigt!! Och hon ÄR sur på husse som inte tränar tillräckligt med henne, givetvis... och annars blev det nog en tur till veterinären ;-), men hon orkar inte alla gånger kliva upp och säga hej om någon kommer och hälsar på, eller om husse kommer hem från skolan...

Igår så åkte vi på TJH träning!! Bira var mer taggad än någonsin och skällde nästan konstant i basen... inte så bra... Det var kanonkul att få träna igen!! Känns som det var 100 år sedan och att jag missat en massa träning... nu tror jag snarare att jag missat 1 och att det sedan varit ett uppehåll! Det är i alla fall kanonkul träning!!

Ljud stod på schemat även denna dag (ja ja, kväll), myggit som gatan! Och vi började med ett ljud direkt i starten, och jag tyckte Bira var rätt så med på noterna... sedan när vi belönat den figgen så tog jag Bira till stigen och figgen smög iväg 20m och så fick vi gå en bit innan den började ljuda igen. Nyttig övning, speciellt att veta var en figge är, kunna släppa den och jobba vidare. Jag tyckte Bira markerade figgarna ganska bra!

Sedan blev det lite info, spår-prat, och lydnadsprat och så fick jag panik igen :-)... Har liksom förträngt platsliggning med skott... lägre-klass nivå, förare på 50m... phu! nu ska här tränas... men, det är ju två som ska tränas på det i huset, så...

Men, roligt ska jag ha! Träna en massa lydnad, en massa spår, och lite jakt och snart törs jag kanske träna vattenapportering också! Vädret säger en varm helg och då kanske vi kan simma till veckan! YES!!

Jag har också pratat med en viltspårdomare och taggats lite för Bira och viltspår... :-) och vi ska nu träna återgångar! Tjhoo vilken sommar vi ska ha!!

Nu ska jag försöka få lite gjort... kanske få bort den svarta mattan jag har, kanske fixa lite resultatlistor, kanske få lite mer ved under tak... Känns inget vidare när det regnar på torr ved!

Måste också berätta något som jag tycker är lite läskigt och jobbigt... Jag har ju nu börjat träna min kondis inför GU-F:en i juli... var ut i lördags, och igår, först tar jag en längre långpromenad med "de små" (7-8km) och försöker hålla lite högre snittfart... alltså inte snigelgå, det fungerar dock inte alltid utan beror lite på humör hos jyckarna! Sedan tar jag Tanija och Siri, går och joggar enligt en plan... för att komma igån liksom och jag tycker det går ganska bra! Det blir ca 5km... Och när jag kommer hem slutar Tanija hässja efter ca 10 min eller något... ligger sedan lugnt ihoprullad med ett öga på mig för att se om det ska hända något mer... Siri ligger utfläkt under köksbordet (på mage, med tassarna typ rakt ut...) och hässjar i minst 30 min och morrar så fort någon anna ens går förbi matrummet... Gissa om jag blir orolig över vad som är fel!! En hund som är 6-7 år borde ju vara betydligt frächare än en som är 11... Fast Johan provar lugna mig med att Tanija bara är 1,1 år och då är det naturligt, men jag tycker det är konstigt... för de är ju lika tränad liksom...

hej hopp!! Och så kanske jag skulle fotat lite mer... och laddat ner det jag fotat och... SOVIT MIDDAG :-D!!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Skönt att höra att du är på banan igen!
Säg till om du vill ha sällskap i vatten apporteringen, vi ska oxå träna på det.
Andas djupt, och njut nu av livet!
Kramar!

Britt-marie sa...

Hej,
Tack för din grattis hälsning i vår gästbok, det är skit kul att de redan nu är SU(U)CH. Jag blir glad när jag läser att du är på hugget igen var lite fundersam över ditt tidigare inlägg, men nu känns det bra igen. Lycka till med allt vad du gör med dina hundar.
Britt-Marie