måndag 9 maj 2011

300

Japp, detta, en rutten måndag... är mitt 300 inlägg i denna blogg! Att ni orkar läsa... :-)

I lördags var jag o Johan i Ljusdal där han o Bira tävlade i appell spår. Han är nöjd med dagen, men jag förundras över Biras förvandling. Men, vi tar nya tag och ska lägga upp träningen lite annorlunda och så ska jag lägga mig i mer. Sen så är det ju lite struligt att få ihop träningstid på ett bra sätt åt de två nu med mycket på skola och fotboll på kvällarna. Men, nu är vi taggade och det blir nya tag! Men, nu är de i alla fall GK i appellklassen.

Ett annat beslut vi tog i lördags var att vi ska försöka åka runt lite och träna på olika platser, både här och försöka ta oss till Ljusdal, Järvsö, Mora, Ånge kanske, bara för att träna på nya hundiga ställen!

Jennifer hon har haft en drömhelg i stallet hon! Hon och en polare har lyckas flirta in sig hos hästägare och nu lägger de den mesta av sin lediga tid i stallet. Det är bra att hon har en vettig hobby tycker jag! och "stallet" som bara bestått av ett gäng stora hästar har nu dessutom fått en ponny och han är superpoppis och plötsligt blev allt så mycket roligare... =)

På lördag kväll så var vi bortbjudna på middag... P-O har en kompis som fyller år på samma dag och nu är det andra året som vi blir ditbjudna på middag. Supertrevligt o gott! Sen så var jag nog inte värdenstrevligeste... helt slut efter dagen i Ljusdal!

Igår var det mest en plockar-dag. Tömma sopsortering, tvätta hundbäddar, grejsa lite med bilen, spika upp fågelholkar (bättre sent än aldrig), putsa fönster (gissa hur långt jag kom innan solen han i fatt mig...) och lite så där. Johan o Bira var duktiga och gick på långpromenad, Lizza fick tillbringa några timmar i hundgården och verkade faktiskt trött efteråt, men skenet bedrog, eller så gick det över snabbt =D! Jo, vi planerade också för hur vi ska göra hundgrården större också och jag tror vi är rätt överens!

Lizza är odräglig och barnen försöker tvinga mig att cykla med henne idag, men det är + 14 grader redan (och bara 1 ½ timme efter mat) och jag är rädd att det blir för varmt. Lizza är bättre, sen syns det ibland att svansen är lite hängig, men mest på topp! Och jag kunde ju börja gå med henne igen i helgen så... cykla borde vara lugnt!

Lizza och jag har tränat lite! Tjuvstartade lite i fredags inomhus... shejpade (säger man så fast hunden redan kan?) ligg, lite läggande men mest att ligga kvar. Och jag förstår att det blev problem utomhus när hon inte fixade det inomhus med mig på 2m! Phu vilken rastlös själ!! Men det verkade som hon fått något om bakfoten... någon idé om att det skulle vara så. Nu såg man riktigt hur poletten trillade ner tillslut och hon kunde ligga kvar. Igår fortsatte jag samma träning utomhus och det känns på rätt nivå. Ibland fick hon ligga lite längre stund, ibland bara tills jag vänt mig om, ibland inte ens det... Det kändes mycket bättre nu och jag bygger väl vidare så här!

Idag ska jag med pappa på någon skoglig kurs, intressant, och sedan skynda iväg på hundträning och jag hoppas många är där! Annars ska jag smyga en runda i skogen med hundarna, hålla i huvudet och lata mig!

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

GRATTIS till Johan och Bira!! Vad dukiga dom är :)
Skönt att Lizza's svans är på G igen :)
Ja nog skulle man behöva kanske träna på många många fler ställen men...tid behövs och...och...
Kramar