tisdag 19 april 2011

Katastrofen......phu! Ibland kan hon bara bli för mycket... fast... =) jag tycker ju också om att hon blir för mycket och alldeles totalt urblåst... Kanske visar det att det finns något i henne?? Jag tvivlar ju ibland, för hon kan ju vara så j-kla cool... Ja, det är Lizza jag babblar om... och nu känns tävlandet LÅNGT borta!! Hoppas det känns bättre i morgon ;-)

(gammal bild! Nu blommar blåsipporna...)


Igår var det vanlig måndagsträning på klubben! Johan var inte med denna gången utan hade fotbollsträning istället. Vi får försöka hitta en annan dag för honom istället!

Lizza och jag började med hopp. Beslutet var att hoppa när hon var pigg så det inte blev så segt som det var förut... Ja, hoppet är ju under inlärning. Lizza kunde hoppa, hon kunde också hoppa på musmattan (som jag använder för att få ut henne efter hindret), hon kunde springa rally på plan, reta upp Siri (och Jennifer), hon kunde springa med musmatta... Jo! Hon kunde också ligga när jag sa sitt... Jag plockade bort musmattan från hindret, tränade på att springa till den och sätta sig på "sitt", fungerade kanon!! In med hindret igen och hon kunde bara ligg...

Efter några försök att flytta den till hindret gav jag upp och vi smög oss in på en platsliggning... hon kunde... inte ligga, hon kunde rulla sig, hon kunde sätta sig upp, hon kunde snosa runt... efter 10 försök eller något gav jag upp och då rök det ur mina öron kan jag upplysa er om!!

Vi gjorde en linförighet som var riktigt lång och som jag är riktigt nöjd med! Hon tappar lite när det blir så länge och kan göra något minitest med andra saker (ligg tex), men är ändå med mig och jag tror verkligen resten kommer!

Vi gjorde också en apportering med tävlingsledare och nu var det lite lättare att sitta kvar när hon kom med apporten... och att någon annan säger något skiter hon i. KANON!!

Hmmm... jo! jag provade också att göra platsliggning utan någon annan hund och det gick lika ruttet det! J-la hund! Om hon ens ligger tills jag har gått 10m från henne så kan hon inte ligga mer än 2 sek... typ...

Jo, men springa kan hon! =D =D... Och budföringen vi gjorde med Liza var kanonbra!! Och vi flyttade ut avståndet en bra bit! Känns bra!

Ja, nu har ju Lizza haft "ont" i magen och inte gjort något på flera dagar, samtidigt borde hon ju ha mindre energi?? Nu spårade vi visserligen på förmiddagen, men det borde ju inte påverka... och jag har ju aldrig sett jycken trött... och hon var helt galen på promenaden också... Har aldrig sett henne sådan här!

Idag var det en ny dag och jag och Doris hade bestämt oss för att träffas. Vi började med lunch! TACK för en KANONDAG Doris!! Och jag kan bara hålla med... tänk om alla människor vore som hundmänniskor, vad härligt allt skulle vara!


Lizza var precis lika knäpp idag visade det sig... men, jag började med Bira och vi tränade på lite linförighet (som fortfarande är för långt fram) och framförgående. Ja, vi utvecklas, i alla fall i det sistnämnda! Vi la också en plats med Kesso (stavas kanske inte så) och den var inte strålande, men hon låg i alla fall! Liggande med ålning...


Lizza och jag började med hopp igen och det kommer jag aldrig mer att göra!! F-N vad hon strular... och så drog hon... rallyspeed med musmattan i högsta hugg och tänkte inte komma tillbaka! och det är ju liksom ingen idé att ropa mer än en gång... i alla fall gick jag och satte mig med ryggen mot henne och då kom hon och vi kunde mysa en stund innan jag kopplade henne. Jag ska och måste lösa hoppet på något sätt nu... phu!


Linförigheten tappar hon lite när det blir långt, men jag tror det måste få göra det till en början och att det kommer växa bort. Läggande under gång är mycket bra, inkallning också. Apportering så gjorde vi med tävlingsledare igen och det blev en tjuvstart, men inte när apporten slängdes utan för att det tog för lång tid innan jag sa apport... något att träna på! =)...


Sen blev det en massa surr med Doris och Cecilia, som också dök upp, och Lizza fick vara med och vara social... Kanon för henne!! Och hon blir ju lite klängig ibland, men jag låter henne vara det! Vet inte hur jag ska hantera det egentligen... men detta känns ganska bra och DET är också underbart med hundmänniskor!! Vad gör det om de hoppar på mig??


Sen har jag fått en vecka extra!! Och ingen är gladare än jag!! Har ju anmält till en tävling och började fundera varför jag inte fått PM... och började fundera på om de glömt mig... Nu inser jag att jag har en extra vecka på mig!! Tjohoo!!


Nu på kvällssidan har jag och barnen varit ut och tjuvtränat lite ljud-bevakning! Med både Bira o Lizza och med Jennifer som figurant och Johan som radio-man och fotograf! Bira var strålande!! Hon plockade nu även ljudet medan vi gick och hon är så enormt taggad att det är underbart!! Lizza vet nog att barnen är figurant, men gav i alla fall inte ett knyst ifrån sig!


I morgon ska jag träffa Liza och vi ska bla spåra lite... Hej hopp o sov sött!

1 kommentar:

linaa o Luzza sa...

Haha oooh vad jag älskar ditt skrivande o era upptåg (läs Lizzas) ;) Kram till er