onsdag 6 april 2011

BVV!!


Detta inlägg skulle jag skrivit i måndags :-), eller igår morse eller kväll =D =D. Ja, jag har i alla fall inte långtråkigt!! Snarare super-roligt!!Just nu tycker till och med jag att nu kan snön försvinna! jag hade gärna haft lite till vår-vinter, som jag ju älskar!! Men nu är allt bara smet och kladd och kan lika gärna försvinna... Det är närmare + 10 på dagarna, mest grått o trist fast de lovar sol (eller så måste jag vara inne när det är sol...) och nu någonstans går väl gränsen för när jag slutar tycka om solen för den blir för varm =).


BVV= Bira Vägrar Vår! I måndags fick mina "små" töser äntligen en egen promenad var och de njuter som bara den!! Bira, hon gick på snöplogkanten, HELA tiden!! Satte knappt sin tass på grusvägen... Nix, vinter ska det vara!! Men, hon var hel-geggig ändå... undra hur hon sett ut om hon gått på vägen... Så träffade vi ett par som var ute och gick och då la sig Bira ner o rullade i "snön" (som var full med grus) och hon blev brun o fin även på ryggen!! =D. Jag tror hon tyckte det var för varmt och behövde svalka ner sig!!Lizza... hon är som andra små barn... ha ha ha... just det, plaskar i var enda vattenpöl hon ser!! Och man kan inte annat än att skratta åt henne... PRECIS som små barn!! Ja, och sen måste hon ju koka kaffe också!! roligt att hon inte glömt hur man bubblar vatten!!Ja, i måndags var vi ju in på klubben o tränade. Lizza var lite borta i starten och "LYSSNA NU" det var SÅ äckligt med vatten och slask där vi tränade... =) =D! Och jag tror det var orsaken till att det var jobbigt att fokusera från början. Nu löste jag det så att istället för att ta en sitt-i-slasket konflikt så hoppade vi över sittet. Hon fick gå fot, men jag belönade gåendet och ganska snart satt hon ändå =) och även ligg och läggande fungerade bra! Vi gjorde en riktigt bra plats, helt ensam, men där Johan o Bira klampade in och "la sig" 2 meter från Lizza och Bira ville inte ligga i slasket och jag hjälpte Johan att få till det och Lizza låg ändå och sen gick Matilda (barn) förbi med sin lilla spaniel bakom Lizza och denna spaniel är Lizza såååå nyfiken på... ja, det blev kalasbra!! ja, sen var det ju fler som tränade också...


Så igår... då hade Anette och jag bestämt lite TJH-träning på egen tass och Yvonne kom också och var med... supertrevligt!! Nu belönade vi Bira med köttbulle och det blev ett helt annat drag under galoscherna! Nu kan ju det bero på att hon börjar fatta grejjen, men... ja, det ska bli kul att se! Jag tycker det är toppen just nu! Vi får supermycket träning =)... I vår grupp så jobbar många lite olika tider och kan då träna olika tider och då kollar de om jag kan och det gör jag ju oftast... så... om inte Bira blir bra på det här, då vet jag inte =D! Men, roligt har vi!!


Igår fick även Lizza prova på ljudmarkering "runt hörn" och jag tror jag förstår vad instruktören ville ha för reaktion på ljud, det som inte någon av våra gröna hundar visade... Nu var ju inte allt som man vill ha det och jag ska ärligt säga att både jag och ljud-figgen fick lite panik och hur gör jag nu tankar, men det löste sig i alla fall! Vi satte oss för bevakning, i och med att Anette lyfte första foten så hörde Lizza det och öronen åkte rakt upp, ja så rakt upp nu rottisöron kan åka... Sen, innan jag ens hann andas in började hon stormskälla och resa ragg... Ja, det var det mindre önskvärda, men det var häftigt att se reaktionen på ljudet, så omedelbart!! Nu gjorde jag mitt bästa för att lugna ner Lizza och när hon andades (=var tyst 0,5 sek) så sa jag bra och vi sprang till figgen som ju var en dunder-kul prick! Vi gjorde sedan om övningen och reaktionen på ljudet var precis lika, utom att hon var tyst och hade en helt annan förväntan och nu var jag snabb att belöna när hon var tyst. Jag tror att dessa övningar är superbra för en fjant som Lizza!


Senare på eftermiddagen så åkte jag upp på skidstaion och tränade lydnad med både Bira och Lizza. Här var det torrt och fint och betydligt bättre (och större) att träna. Nu vet jag att jag måste träna slask också, men just då kändes det som att jag plaskat nog... Anette kom också dit och gjorde mig sällskap, trevligt! Bira och jag gick ganska mycket fot... här känner jag att vi har vår största brist! Med mig går hon och tittar på himlen och jag känner att då är hon i en egen värld... Men, jag tror att vi snart har löst det! I framförgåendet gjorde vi enorma framsteg!! Här var det från fullt-ös-medvetslös till att hon under tvekan kunde gå mot flaskan och jag kunde öka avståndet lite. Häftigt! Sen så testade jag lite av det Johan har lärt henne för att se om det fungerade med mig också och det tycker jag! Just nu läser jag regelboken framlänges och baklänges och blir ändå inte riktigt klok på vad det är hon måste kunna =D! Och det är ju så att vi har några månader kvar innan vi måste vara där!Lizza känns riktigt riktigt bra! Nu gör hon fulla apporteringar, men tjuvstartar eller försöker mest hela tiden... Jag har börjat belöna apporteringen med boll, för att vara säker på att få henne tillbaka. Dock har hon supersvårt att fokusera på sin uppgift, för det står bara boll i hjärnan på henne... gång 2 igår, så sprang hon ut efter apporten, vände vid den och kom in och satte sig fot! =D och jag vet inte hur jag ska göra, men jag väntade ut henne och fick se hela hennes repertoar, typ, och hon var ut halvvägs mot apporten ca 15 ggr, sen gick hon faktiskt ut och tog den själv! skam den som ger sig!! Och gång tre, då kunde hon både sitta still och vänta och springa direkt och hämta den! Yippie!! Nu ska vi träna som gatan och anmäla oss till ett appellspår i början av maj! Kanske kan det gå... =)Min plan har varit att lägga ett spår på morgon-skaren... små "jord"-plättar har börjat titta fram här och där, men de brukar oftast vara så full med rådjursbajs att jag väljer att vänta... Men skaren... när jag kom på idén så har det varit varmt sedan... typiskt!! Nu funderar jag dock på att lägga ett på en grusväg, mest så vi får komma igång!husvagnen är död!! Men ännu inte begraven... ha ha... men efter närmare studier igår så började jag tömma den och när nu mössen har haft öppen väg in var det inte sååå trevligt. Men lass ett är med hem och mycket ska nu tvättas! Var sedan på medlemsmöte och där fick jag napp på en "ny" husvagn... KANON!!!


Nu blir det en promenad-dag igen... men eftersom Jennifer nu har kommit på att vi ska jogga med Tanija o Siri på måndagar och onsdagar tror jag att det blir en gemensam promenad för Lizza o Bira... blev nästan 2 mils vandring (joggade inte många steg) i måndags. Ja, vi skidade ju förut, men jag är tveksam på om spåret bär hundarna nu och så är det så mycket skräp i spåret! Det är också trist att gå nu, jag har nästan bara en väg att välja på... Skoterspåren bär inte, en väg är bara plogad 2,5km och sen är det djupt! Och den kan man ju gå när man har bråttom... och så är det bara en väg kvar då... förutom 45:an... TRIST!


I morgon ska jag in på Sveg eller något och träna med Doris! Superkul!! Inga bilder (blev en gammal för att se om jag kan trolla in stycken i texten med den... :-) )!! Har några i kameran, måste bara ladda ner och ta mig i kragen och fota snöns försvinnande... Hej hopp!

1 kommentar:

linaa o Luzza sa...

Lite text från Luzzas MH om du ej redan läst de:D