tisdag 12 april 2011

Böcker!

Och eftersom jag har saker jag borde göra idag, men absolut inte vill, så skriver jag ett inlägg till =D =D!!

Två böcker har jag läst... en dryg som jag tappade lusten att läsa efter ett tag, och som jag hade här vid datorn för att läsa i pauser... och en som jag skulle läsa ute i solen, men som fick bli en innebok eftersom det bara regnar och är grått när jag har tid att läsa!

Scaredy dog! Understanding and Rehabilitating Your Reactive dog av Ali Brown. Först tyckte jag boken var kanon, sen urtrist och sen kanon igen!! Och det hela var ett trist mellanparti, men när jag kommit igenom det och förstått meningen med det, då blev det annorlunda och sen kom ju "riktiga" saker att jobba med och bra framsteg att göra!! Denna boken är helt klart värd att läsa!! Nu ska jag ju inte skryta och säga att jag förstod allt (den är på engelska), men det jag förstod var vettigt!! Läs den!! Ett tips jag lärde mig var att de hunden godis nerifrån, då bits de inte... hi hi... nyttigt för mig med glupska hundar som inte kan ta fint! Boken handlar alltså om hur man på ett bra och vettigt sätt kan bygga upp sin hund så den inte skäller och gör utfall mot allt och alla den möter (eller bara en sak om det bara är en sak den reagerar mot!). Man bygger trygghet!

Bok 2: Grunden med hunden, av Jörgen Thynell och Pernilla Hanke. Också en bra bok! En massa saker som jag inte gillar, men boken är bra! Den förklarar allt bra och vettigt. Det är mycket ledarskapstänk och anti-godis-tänk (men de beskriver ändå varje övning med godisbelöning...), MEN det är inte ledarskap genom ryck och slit och andra konstiga korrigeringar. Det är ett lugn över det hela... DET är bra =). Sen tänker jag inte göra de "nej"-övningar han beskriver och samtidigt tror jag kanske på det... mest för att man är lugn =)...

Tycker lite att korrigeringsträningen har blivit så fel... förut (före min tid) då gick man på linje, alla korrigerade samtidigt när instruktören sa så... Idiotiskt! Men kanske var det bättre då... då fanns inga känslor i korrigeringen... nu är det så mycket känslor inblandade och allt blir så... våldsamt, mest för att vi ska få ur oss frustration... hmmm... och så kommer vår stress in i det hela...

NU ska jag få något gjort! Simma lungt...

1 kommentar:

Ulrika med galningar! sa...

Hej! Tycker du är duktig och tränar, och grejar mest jämt. Jag har anmält mej hemma ja i sveg då alltså och sen till järvsö. Kanske man kommer med någonstans i alla fall. Kram!