söndag 10 april 2011

bajsinlägg!


Hur det kan bli... I morse och på förmiddagen regnade det! Så då passade jag på att bränna ner och spara på annan hårddisk en MASSA bilder... ja, det är faktiskt första gången jag tömmer sen jag fick denna datorn! Och det fungerade lite annorlunda, vilket först, som vanligt, gjorde mig galen, men sen tyckte jag det var mycket bättre än det gamla! =)


Tips till Lina o Luzza! Epi-Otic, ett öronrens som är KANON!! Nu har inte jag öron-hundar, men ibland börjar de smeta och ruska på huvudet. Då kommer flaskan med öronrens fram och vips på en dag eller två är det borta =). Har testat andra öronrens också, men detta är överlägset (köpt på apotek för 100 år sedan, hoppas det finns kvar)! Var fanns filmen med den slalombackande hunden?? Längst ner har jag lagt in en bild med Lizza o hennes sele =).


Sedan har jag varit ute och plockat hundbajs! Hela vintern har jag varit stört-lat och inte plockat upp en bajs längs vår väg... Nu har jag plockat MASSOR!! Allt som tinat fram hoppas jag... de är så lätt att missa! Och när man går omkring så där så blir det en massa bajs-tankar... Det har varit ett himla tjatande om hundbajs som tinar fram och luktar på radion (radio jämtland) och hur lata vi hundägare är som inte plockar upp... Men... Varför luktar det inte längs min väg?? DÄR om någonstans borde det ju lukta!! En enda gång kände jag en liten doft av det där de menar... då var det en Siri-bajs (ja, jag känner igen hennes, de är speciella...) och den var blandad med sand. Är det för att hon får en sämre mat? Blir det en kemisk reaktion tillsammans med sanden?? Hmmm... Jag bar också mina ihopplockade 10-liters hinkar med bajs och hällde dem på samma ställe och det luktar inget där heller!! Nu tycker jag inte att man ska strunta i att plocka upp, det ser inte trevligt ut med bajs överallt och JA jag vet... jag fuskar ofta... i alla fall på vintern när hundarna kavar ut 1½meter i lössnön... då får det vara! Men, nu syns ju allt vi lämnat och det är ju inte så kul! Vad mer kom jag fram till??.. Jo, de på radion berättade om någon rolig prick som smygit runt och satt små svenska flaggor i varje kvarlämnad bajs! ha ha... har man tråkigt så... Men, är det typiskt svenskt?? Jag menar hundar i andra länder måste väl också bajsa!?? och i länder där hundarna driver omkring lösa utom kontroll... bajsar inte de?? men, i andra länder kanske man inte rastar sina hundar. De får väl vara instängda och bajsa där de bor... stackarna! Och jag som tycker det är synd om mina som måste bajsa i vår ostädade backe... =).


Och inte nog med bajs där... OM någon skulle gnälla över mitt fuskande med hundbajsen... (utom våra grannar, de får gnälla!!) så kan jag ju berätta att Johan och jag packade våra hundar igår för att träna på en upplogad gräsplätt i/utanför byn. Den är upplogad på vintern för att man ska kunna parkera där och ta skidorna eller något längs skoterleden... Nu är det ju gräs där och fint =) (se mina filmer!!) och ganska torrt! När vi kom dit var hundarna lite knasiga och ofokuserade, men vaddå!? Vi har ju tränat på grus och is hela vintern och hur mycket dofter finns det då!?? och det var ju därför vi siktade på gräset! De drog speciellt mot ett hörn och vi tänkte väl mest att det varit något vilt där och jobbade på. Vi fick upp kontakt och det gick riktigt bra (mer om det längre ner!) och så släppte jag Lizza för läggande och apportering... och så fick hon något snurr och sprang omkring lite... och började äta i hörnet... Jag sa till henne och hon gick, men hon spottade inte ut... när hon kom kände jag vad det luktade, URK!!! Vi tränade vidare lite och sen satte jag henne och tog en bajspåse och gick och plockade upp... men jag lämnade påsen där! FY BUBBLAN för människo-bajs!! Och för männsikor som inte plockar upp efter sig!! Idag ser jag det positiva... YES min hund rullade sig inte (då har det banne mig blivit plakat på byn!), YES våra hundar orkade fokuser på oss!! YES jag kunde bryta Lizza på avstånd fast hon stod och mumsade...


Träningen då... Johan filmade på slutet... och på filmerna är hon riktigt ofokuserad!! Hon "släpper" mig flera gånger, hon tror jag ska köra inkallning när jag ska göra läggande och sitter därför kvar (bättre stimulukontroll-träning!!), hon sätter sig snett på inkallningen, vilket visserligen händer ibland annars också! Träningen gick kanon! Och det är så attans roligt!! En gång tjuvstartade hon på apporteringen, sen satt hon kvar och jag belönade kvarsittandet med lek. Jag gjorde också en del in-leveranser (jag lämnade henne sittande med apporten framför sig) och klickade för rena och fina gripanden. Måste försöka få bort slarvet som jag har fått in där. Det känns kanonbra nu! Vi är anmälda till en tävling. Jag har en hel del att fila på tills dess, men jag tror vi ska hinna få till det!! =)


Hej hopp!

2 kommentarer:

linaa o Luzza sa...

Sök på youtube Freestyle så får du upp massa! Eller gå in på freestylehundar.se tror jag hon e grym med sina hundar.
Då ska ja kolla efter de öronrenset, tack för tips<3 Då är Luzzas sele för stor:/ Hade en mindre men då sa dem i butiken att den va för kort... så bytte... men den satt som Lizzas gör. Suck. Tänk att man ska kunna allt själv.
Hoppas helgen vart toppen. Bamsekram

Ulrika med galningar! sa...

Ja du Marie har anmält vad jag kallar hemma alltså Ö:a härjedalen, men får väl se om vi kommer med. Om någon är duktig så är det väl du, oj så du ligger i. När jag kommer hem får vi väl träffas och träna lite. Nu ska jag iväg och ta stygnen och kolla såret. Kramar!