tisdag 9 juni 2009

Hund-dag!

Därför börjar jag med en bild på Juno ( och Suss ). Hittade den i kameran som jag tömde idag och tydligen inte tittat i sen i vintras =). Kul med lite överaskningar... Och så passade den lite eftersom jag varit och ridit idag. Riktigt härligt, men... jag fick mig en liten promenad också före... När jag borstat klart och så och kom ut med sadeln, då fanns där ingen häst. Han hade tagit sig lös och gick på byn för att leta efter käk, med grimskaftet hängade... urk... tur att matte kom med foderhinken så det gick att fånga han igen! Annars har det varit ganska lugnt idag... Känner mig lite halv-sliten så jag ska försöka få en tidig kväll!

Igår, då blev det dock en lite hundigare dag! Jag började med en cykeltur... den skulle bli runt 10, men då jag försökte komma fram på sjukhuset och ändra min tid gick det inte så bra, dessutom, mitt i telefon-tiden så ringde posten och hade hundmat till mig och då de inte kan köra upp hit till mig så fick jag ju åka och möta han och passa på det också... och så hade jag beställt rätt mycket hundmat & fick därför köra flera rundor... och *pust* inte vågade jag lämna det ute på ett allmänt ställe heller... ja, sen fick Tanija ca 6km i benen... och jag med ha ha ha!!

Jag hade ju dessutom träningsvärk sen skogsturen!! Men, inte i gå-musklerna, utan i broms-musklerna... hi hi hi... det är faktiskt sant!!

Efter en tur på arbetsförmedlingen ( så nu räknas jag som arbetslös ) körde jag uppletande! Siri fick börja. 7 föremål la jag ut, på en rad, rakt ut från mig... tycker det känns som att det fungerar bra. Jag vill ju ha dem rakt ut från mig och på detta sättet kan de aldrig vinna på att avvika från mig. Däremot så vallar jag ALLTID hela rutan... Redan innan hade jag bestämt att Siri skulle få 2 saker, oavsett hur det gick. Siri var super duktig!! Och hämtade sina två saker utan att hon behövde hjälp... Matte blir SUPER glad!! Sen var det Tanija och hon hämtade in resten... henne försöker jag styra lite mer och stoppar henne om hon svänger av. Vet inte om det är bra egentligen, men... ja ja... Annars är hon toppen på detta! En gång försökte hon dock att fortsätta springa efter hon hittat ett föremål och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det... vänta ut eller ropa?? Ska försöka vänta nästa gång, men jag är rädd att hon byter föremål då och det tycker jag är sämre...

Sen la jag tillbaka en groda ut i rutan, ca 2m in och hämtade Bira... som också ville jobba!! He he... nu tycker jag att hon är för liten för detta, men jag var lite nyfiken på vad hon skulle göra, och vad skadar en promenad i skogen där man hittar saker?? Jo, hon kände ju genast att de stora varit här och så sniffade hon lite, sen såg du direkt när hon fick lill-grodan i näsan... vad hon sniffade sig fram!! Skit-häftigt!! Och givetvis hittade hon den och matte jublade!! Sen, då drog hon längst ut i rutan och kollade läget och vad de andra jyckarna gjort där... åååå... så jag önskade att det låg kvar någon grej där!!

Sen la jag ut ett varsitt spår åt stjärnorna och hämtade Jennifer på skolan, åkte till Johans fotboll för att lämna Jennifer som istället hämtde Johans matlåda OCH stövlar... jag försökte få henne att förstå att spåret var långt och att Tanija gick fort, men... tja, efter halva spåret gick hon till bilen ( länge leve glesa Härjedals-tallhedar!! ) och hade såååå ont i benen. Tanija spårade som en dröm och hade 9 pinnar av 9 med sig "hem"!! YES!! Sämre var det då på andra sidan (= Siri).... Där var det 3 av 6 pinnar med hem... ha ha... måste börja snitsla var pinnarna är igen så jag kan stoppa henne... jag tror det är det enda som hjälper!

Sen åkte vi och skulle hämta Johan, istället blev det byte och Jennifer följde med pappa hem för att äta! Johan och Bira var på valpkurs... OCH Johan var så nöjd och tyckte att Bira skötte sig utmärkt, trots alla de andra hundarna... hon gick liksom med han om jag förstod han rätt. Härligt!! Och skönt att vår gå-med-mig-träning gjort lite nytta!!

Medan... jo... vi tränade lydnad! Först Tanija... fot, inkallning, låååångt kryp, sättande, tja... nå mer också kanske... jag tycker att det gick hyffsat bra! Det som möjligen var då, det är det att hon under inkallning med ställande kan stanna utan att jag sagt något... men vi tränar på det också! Sen fick Siri jobba lite med tungapporten, gå fot, kryp, inkallning... Hennes fot var helt suveränt!! Riktigt med sin matte!! Krypet var det sämre med... Det bästa av allt!?? JO att Tanija var MED mig hela dagen och jobbade grymt bra och visade inga tecken på att lägga av!! Älskar det!! Ska försöka ta mig en dag i morgon igen... jag som är arbetslös ;-)

Nu är det ju lite som ska fixas inför A-kassa och så där, en massa intyg mm. sen är jag inte 100 klar med skolan heller så jag ska lägga ner ett kol på det under veckan... så jag liksom kan känna mig arbetslös sedan och slippa ha samvete över "måste". Tänk om jag skulle kunna hinna börja timmra mitt hus under sommaren... =)

Jag har också beslutat att om vädret i helgen blir som det ser ut på YR.no så skiter jag i tävlingen på söndag! Bestämde mig ju redan förra året att inga mer regn-tävlingar... Så därför bestämmer jag nu att även om de ringer från Härnösand så tackar jag nej... men, innan jag bestämmer mig hundra ska vi komma lite närmare och jag ska kolla vädret på TV också... =) Det kommer fler! Och gör det inte det så är det nog inte meningen... OJ! Kom på nu att jag glömt framåtsändandet igen... *pust* hjälp mig med minnet!!

Ha en god hund-kväll!

Inga kommentarer: