tisdag 10 november 2009

eh...

... undrar ni om något händer?? Nope... inte ett ting! Jag tror att jag bara äter och sover, men det kan ju inte stämma eftersom jag är väldigt trött! Och hungrig också mest hela tiden eftersom jag misstänker att jag glömmer bort att äta... ha ha...

I lördags var jag på jakt! Jag och Jennifer... Nu är det kanske inte så att man ska ha förväntningen att få se eller skjuta en älg när man har barn med sig i skogen (även om jag faktiskt gjort det), men jag tycker det är otroligt viktigt att de får följa om de vill det!! Faktiskt så lär sig barnen var maten kommer i från och att saker inte är läskiga, för det är inte läskigt om inte vi av någon anledning gör det till läskigheter!! Och, om inte annat så stoppar vi kanske älgarna på vägen ut ur såten så de går till någon annan pass-skytt! Jennifer är ganska rolig, bland det bästa hon vet är ju hur saker ser ut innuti... skulle ha hittat någon bra bok på svenska med hur vi och olika djur ser ut innuti! Kanske ska jag som är arbetslös skriva en...hmmm... för ovanligt intresserade barn, ha ha... en idé har precis dykt upp! Tror ni någon skulle köpa den??

Här kommer annars vintern & hösten och går om varandra... Ena dagen en dm snö, nästa regn och allt är nästan borta och så flera plus och hux flux så är det 10 minus på morgonen... fast det är kanske så här det ska vara i november?? Jag vill dock ha riktig vinter nu!!! Fast... det är ganska kallt att gå ut i 10 minus i långkallinar & kissa... å andra sidan var jag ut i -20 i "våras" med Bira-bus... och jag överlevde det också, så.... OCH om det nu kunde bli -20 i en vecka innan snön kommer... då skulle alla j-la fästingar som är på väg hit dööööö... ha ha... och vi skulle få en underbar tjäle i marken till vi ska köra skoter!!

Ja och Lizza då... ja, det är ju mest Bira och Lizza... även om jag inte tillåter det så mycket som de vill så... ja, de har det super roligt! Siri, hon är mest kluven, precis som hon var med Bira & jag håller henne borta eftersom hon fortfarande är tratt-Siri! Åh nej, säger Tanija, inte en till... fast hon är bra Tanijan, lite för snäll bara!

Träning blir det inte mycket av... Lizza lär sig nej (inte äta sladdar & ved), sitt vid maten och att komma när jag lockar! Det känns som jag inte hunnit göra speciellt mycket med henne, fast, jag känner mig inte så stressad heller!

Hon har en underbar personlighet (fast inte i natt...), nyfiken, lagom feg, otroligt glad och positiv men utan att vara så självständig som Siri (och det gör mig glad!!) och hon är en liten rottis =), tex kan hon tala om att hon inte alls vill bli upplyft just nu... och hon gillar godis (men är inte lika glupsk som de andra varit & jag måste därför dela godisarna i pyttesmå bitar) & hon gillar dragkamp! Härligt!! Sen ser jag lite att hon gärna har sakerna själv, men jag får väl göra som med Bira, allt mot godis! OCH ett minus är då att hon inte går att stänga in i ett rum med bara kompostgaller... dem öppnar hon!! Och i detta huset blir det då problem...

Inför detta med Lizza hade jag bestämt mig för att inte sätta de andra hundarna åt sidan lika mycket som jag brukar göra. Delvis kanske för att Bira ännu är liten och verkligen behöver få utlopp för allt... Tanken var att faktiskt lämna henne hemma själv och gå på långprommisar! Sagt och gjort... nu går det ju dock som sagt inte att stänga in henne i ett rum... tur jag har en stor bur... kanske inte rätt, men jag försöker och mår dålig och hon gråter när jag går (men är nog tyst när jag är borta) och... de andra hundarna tycker det är toppen!! Utom Siri då som ännu inte fått följa!!

Hur gör jag med Siri?? Jag fattar inget av hennes klo-problem... fast nu tycker jag det blivit bättre igen! Svårt det där... nu borde hon varit bandage-fri i ett par dagar, men bara här om dagen tyckte jag det var kladdigt igen... Kan det bero på att hon bara haft strumpa och inget bandage? Nu har hon både och igen... OCH tratt... ikväll är sista tabletten av penecillinet och det är väl bara att se vad som händer sedan!

Det är lite struligt ska ni veta... det tar en halvtimme bara att ta på sig förnödenheter för att komma ut och kissa! Hon får ju inte bli blöt... och plastkassarna som jag sätter på fötterna håller ca 5 min utomhus och måste därför vara i flera lager för säkerhets skull... *pust* och gissa varför hon inte får följa med på långprommisarna!!

Men, så igår... slog det mig... he he... om man tar gamla regnkläder till barnen... inte nya moderna, utan sådana som vi ärvt (vilket vi gjort med det mesta) och som är så där stela som de var förr, som ingen vettig vill klä på sina barn idag, som jag antagligen inte heller gjorde... och kanske har de ett litet hål här och där också... =) =) De kan jag ju göra ute-skor av!! Kanon bra!! Så... idag ska symaskinen fram!! Gjorde en provisorisk i gårkväll av en luva och den fungerade bra, utom att den var lite kort, KANONBRA!! Någon som behöver för en billig penning?? ha ha

Jo det här med natten... tycker Lizzas nätter har varit bra och det känns inte som särskilt många... hon är den första som inte är ut kl 3 ( Tanija, Siri & Bira har varit 3:are, Zap minns jag inte), vi la oss 10, var ut vid 11, sen minns jag inte om vi var ut en gång till, eller två... fram till ca 2, men hon sov då inte under den tiden i alla fall... fast jag försökte... sen var det lugnt till halv sju... Men! En av de gånger hon var ut i natt så kom hon på att hon skulle undersöka den "stora" gräsmattan, där vi inte varit... mitt i kolsvarta natten... vid 1-2 typ... i -10 och tunna långkallingar... Kan säga er att vi tagit den undersökningen idag istället, med många lager kläder & dagsljus istället! Märks i alla fall att hon blivit en vecka äldre och mer nyfiken på livet utanför... =)

Ja, och i söndags!! Det var också en jobbig dag för Lizza!! Först fick hon åka och träffa mormor & morfar, det var ju farsdag, och med ett helt nytt hus... och så fick hon träffa morbror Dix, som är en jätte-jämthund & som ingen vettig skulle släppa fram en endaste valp till om de såg hur han far fram i normala fall... nu är han den mest perfekta valp-jycken!! Han älskar dem och är sååå försiktig, men ställer gärna upp på lek!! Tog någon bild med telefonen, ska se om jag kan ladda ner någon dag...

Sen hade jag kurs på klubben, rallylydnad, och då vi beslutade att vara inomhus så tog jag in Lizza & hennes bur så hon fick ligga inne i värmen och kika på oss, mycket spännande!! Och hon var så duktig och skötsam, inte ett pip! Sen var hon ganska sliten ska jag säga er...

Nu ska jag grejsa på lite och sen ta en långprommis igen! Hej hopp! JO! En sak till... om man ser en ovanlig hackspett!?? Var ska man rapportera in det?? Jag tror att jag sett en vitryggig... det ni!

2 kommentarer:

Liza sa...

Ska bli skoj att få se det lilla yrvädret fast när det sker så är hon kanske inte såå liten.
Angående tassen....vad tror du om att sätta en lite plastpåse utanpå bandaget och sen linda in hela tassen och en bit upp på benet med sån där färg-glad självhäftande binda. Bara en tanke.
Kram

Sussa sa...

glömsk är jag men jag har en sån där sko här nånstans... vill du låna?!?! hade till darth en gång i tiden så jag tror den passar rottis. säg till så fixar vi det på nå vis!