måndag 23 november 2009

BIRA-BUS ÄR BÄST!!!

Ja... nästan i alla fall!! Men, där tänker jag inte börja, utan jag börjar nog nästan från början... he he... så är ni nyfikna så får ni väl skrolla ner då =)

Kan ju först berätta att vi gått en del den här veckan... trots att jag hels velat krypa ner i soffan & på något sätt protestera över hur mycket jag hatar det här vädret... Visst, november ska vara grått och blött & sådär, men nu börjar jag ha fått nog... så blir det snö och kallare en dag & jag blir jätte glad, fast jag vet att det kommer en massa skit-plus nästa dag och gör allt geggit... nu vill jag inte ha mer snö innan det tänker stanna!! Det får då hellre regna... Och det blir ju så fruktansvärt skitit inne!! Tre ton grus på alla golv, + att i alla fall Siri rötar... Yr.no gjorde mig nyss lite glad, men än vågar jag inte hoppas...
Siri är bättre för den som undrar. Hon har varit med på våra promenader, dock kopplad, och nu igår då plockade vi bort tratten... Nu är hon lite jobbig för hon tror att hon är en valp också... på 37kg... och ni vet... 3 tjejer det går ju inte bara...
Ha ha... och ni skulle sett Bira i torsdags på prommenaden!! Hon sprang konstant den tid hon var lös, värre än vanligt... fram och tillbaka... lite hit & lite dit... men blev trött bara av att titta på henne och jag tror nog hon blev lite trött hon också =).

Så... i fredags, det var då det började... på lördag skulle det som vanligt vara julmarknad här i Älvros & vi har vårt bord bokat. URK!! Först ringer Jennifer... jag kommer inte hem... sen Johan, kommer inte hem... Jaha & dumlegrottorna vi skulle baka då för att sälja!?? Jo, det skulle vara kvällsgöra, medan mamma var på kläd-party... Ok... Jennifer kom hem först & började! Åh, skulle kanske berättat att när vi skulle baka chokladkakor tidigare i veckan så fastnade hon med håret i elvispen (och elaka mamman hade fullt upp med att hålla sig allvarlig, fast jag förstår hur fruktansvärt ont det måste ha gjort...). Ja, en plåt han vi nästan grädda... sen kollade jag ett sms och insåg att partyt började kl 18.00 och inte 18.30 som jag trodde... Aaaaa... det var bara att middagslös slänga sig i bilen.... De grottor som var i ugnen då blev jättefina!! Resten skulle jag grädda när jag kom hem!

Nu är det så att vår ugn inte fungerar helt 100. Det går bra så länge man inte vrider tempen till noll... Jag startade glatt ugnen på 200 grader, in med grottorna... slänger ett öga efter 5min (de ska vara inne ca 15min, oftast någon minut till...) ser bruna ut, det måste vara glaset i luckan... Efter ytterligare 2 min börjar det lukta och P-O ger någon kommentar... ut kommer svarta grottor!!! Aaaaa..... Jennifer hade vridit på fel vred och tempen var så där 300 grader... =(. Johan får springa till grannarna med sista plåten... och han tror att de ska bli gyllenbruna... ha ha ha = en plåt till med stenhårda grottor.... snyft... ja ja... (och Marie kom i säng på tok för sent!!)
Marknaden flyter på! Sen packar Johan, Bira, Lizza, Tanija & jag in oss i bilen för en resa till Östersund... vi ska övernatta hos moster (TACK!!!) för söndagens utställning på Wången. Och det gick fint... inga missöden... sen var inte hemmet anpassat efter en tjuvaktig Bira & en busig kompanjon, så det blev hundar under strikt kontroll... Sen kom natten... Jag var ut med Lizza vid 12, 2, 4 och kanske vid 6... däremellan grät hon... hela natten!! Strax före 7 klev vi upp (gissa om jag var pigg!??) & packade in oss igen!! Japp... lite senare än planerat, men det skulle nog vara lungt, ha ha... Utanför krokom blev det poliskontroll... allt lungt... sen såg jag att tempen stigit i min bil... åh nej... Stannade och fyllde hund-vatten... vidare igen... Det gick faktiskt bra ända till backen upp till Wången!!

Så ställde vi (tar det nedan, tar resan först...) och så fick vi fylla på en massa litrar igen innan vi for. Och så fyllde vi 6 petflaskor med vatten innan vi for hemåt... Sen var tempen rätt Ok, utom i uppförsbackarna då den steg... Ska kanske tillägga också att värmen i bilen försvann helt efter vi stannat första gången...brrrr... Sen steg tempen lite, men det såg lungt ut och den var stabil väldigt länge... Sen sa det poff & bilen kokade... F-N!!! Det som inte får hända!! Sen fyllde jag vatten, det bubblade över... sa jag att det snöade?? På tvären?? Och att vi inte ens hade värme i bilen?? Jag fick fylla vatten mycket mycket sakta... hemma satt P-O & grät... Jag fick order om hur jag skulle göra när vi kom till Svenstavik för att fixa värmen i bilen & få en lugn hemfärd... jag frös så jag hackade tänder... och 6 grader hade vi "inne"... Ja ja, när jag fyllt på det vi hade och det såg riktigt bra ut, då for vi... och efter ett tag tyckte jag mig ana något... Jo!! Värmen kom tillbaka!!! Vilken lycka!! Och tempen höll i sig, till Svenstavik och sedan ända hem... Just nu kan vi väl bara hoppas att inte toppen är skadad...

Jaha... i Wången då... Bira var ensam som juniortik och då hon bara är 10mån hade vi inte så stora förhoppningar. CK delas sällan ut i klassen eftersom det kan tvinga domaren att dela ut cert till bebisar... men en liten förhoppning om ett HP fanns... Och helt klart en etta!! Hade domaren gett Bira en två skulle vi nog blivit besvikna... Vi tycker ju att hon är supersnygg!! ;-).

Johan skötte sig snyggt! Bira med... Kritik, översatt av engelska-specialisten Marie =): Typ & helhetsintryck: "Utmärkt". "Mycket fin rastyp. Feminint huvud med korrekta propotioner. Bra nacke och skuldra. Djupt bröst. Korrekta vinklar fram & bak. Överlinjen måste stabiliseras. Utmärkt päls. Bra rörelser. En toppen handler"... Härligt va!?? Jo, 1:1 och CK!!!! På lilla Bira-bus!!! Gissa om jag jublade!!! Och jag hörde att det fanns fler som jublade också!! Sedan i bästa tik så kom hon 2:a av 3 tikar!!!! Hon slog en öppenklass tik som stod för championatet... DET NI!! Min lilla busa... skogsjycken... bebisen... =) =) OCH med detta så hade alla bekymmer i världen ingen betydelse... ;-) Johan fick mycket beröm av domaren, Rosemarie Wild, tror hon var från Schweiz eller något... och det är ju kul! Lilla Bira-bus... =)

Sen haffade jag ju en av uppfödarna som var där och frågade lite om trimningen. Och jag tror jag gör det ganska bra... jag är lite för försiktig bara, men det är ju bättre det! Och det är alltid skönt att få tips & råd! Tack Lotta!! Och även Johan fick lite tips av henne, super!! Men ni vet... jag har lite svårt att smälta detta... hon är ju så liten... lilla älskade Bira-bus...


Nu, för den som orkar =) Så ska jag berätta om en av dagarnas prommisar... kanske var det torsdagen... då hon hade så mycket spring i benen... he he... Jag går alltså rakt upp från mitt hus, över ett hygge och sen lite skog & så kommer jag upp på en skogsbilväg. Den följer jag ett stycke innan jag tar en stig eller riktig skogsväg in i skogen på riktigt =). Uppe på bilvägen får jag plötsligt se en räv... tyvärr hann jag inte fota den... men det är ju kul att se vad hundarna gör när de får färskvilt i näsan så där tänker jag... Möjligen mindre kul... med tanke på att hundarna var 3 till antalet, men det tänkte jag inte på då... Hundarna jagade i alla fall upp sig RIKTIGT MYCKET!! Och mitt i allt virr-varr med koppel, gå på sidan & Tanija lös så ser jag något som kommer upp på sidan av vägen... och ni vet hur mycket man hinner tänka innan jag inser att det är en jämthund med sin husse... pust... ett av de mindre roliga mötena eftersom den hunden blir uppjagad av mina & mina hundar av räven ha ha... men det gick bra i alla fall. Kan tillägga att jag misslyckades med att framföra att jag precis sett en räv där vi stod, ha ha... Och detta är en av de saker som jag saknar från Härjeåsjön... där hittar jag överallt i skogen (ja ja... jag vet, nästan då... ;-) ) Här hittar jag inte alls & tappar bort mig titt som tätt... OCH jag möter folk mitt i skogen & mitt i veckan... lite tråkigt... Tur att jag inte kommit så långt på prommisen att jag släppt Bira också...

Nu ska jag fortsätta slappa en stund & sedan ha rally-kurs! Är ganska kul... funderar på att ta med mig Bira & visa med i kväll... =) och så har jag tinat korv så jag kan klicka in Lizza. Låter roligt va!? Sov sött & dröm gott =D om rosa rosetter & sådär =) =). Glöm inte Johans blogg!! Tror han skulle blogga i kväll... =)

3 kommentarer:

Liza sa...

GRATTIS!!!!! Jättekul :D och vad kul för Johan att få höra att han var en bra handler :)
Kram
Ps. Skönt att Siri är bättre :)

Anonym sa...

Grattis syster Bira
önskar Brorsan Baloo

Britt-marie Olsson sa...

Hej,
Ännu en gång ETT STORT GRATTIS från Biras uppfödare, kanon bra jobbat Johan du är super liksom din hund.
hälsningar Britt-marie