fredag 13 december 2019

sankta lucia...

...stortåa klia... nä, lugn... jag ska inte sjunga för er... ;-D


Vet ni, det är fredag idag!! Och just nu känns det rätt bra, ha ha... jag har haft på tok för sena kvällar denna vecka och av 5 mornar så har jag fått gå in och väcka Allis 3 och jag har då fått ta på henne kopplet för att få med henne ut. Jag tror inte hon gillar dessa tidiga mornar och att endel får ligga kvar, men inte hon. Precis som matte ;-).


Tidigare i höst så bestämde jag att jag skulle hålla i Allis kondis, både den mentala och fysiska under hela vintern. Jag är otroligt trött på att ha en hund som är på topp i oktober/november när vi går in i vinterdvala... och så måste jag ta tag i min egen träning.
Nu gick det ju som vanligt och allt blev som det blev under några veckor. Men nu ska jag ta tag i det! Och denna vecka har gått superbra, även om jag just nu är helt slut och har ont både här och där, ha ha ha... Vi har åkt spark 2 dagar och gått de andra. Även sparkdagarna har haft någon kilometer med promenad. Jag har gått lite längre på kvällen också, för Ciders skull... men där borde jag bli lite bättre. Tanken är att gå idag, vila imorgon och åka spark på söndag. Tyvärr är vi ju lite väderberoende, men skottar de så kör vi!


Igår så gav vi oss dessutom ut till en liten dunge vi hittat, där det inte såg ut att vara så mycket snö, även om vi fick plumsa en del för att komma dit... för att köra lite startövningar för spanielsöket. Jag hoppas att vi ska kunna göra något liknande i helgen, men i dagsljus och se om jag kan få lite mer sprutt på henne. Detta är ju till kursen vi går och jag skulle vilja köra detta nu, men antar att jag får vänta till i vår...
Jag började med att sprida ut lite godisar runt oss när hon satt. Sen startade jag hennes sök, här ska jag bestämma vad jag ska använda för kommando och hur jag ska starta henne, så hon inte blandar ihop det med allt annat vi gör :-). Nu var alla godbitar inom en meter från oss. Och jag startade henne... hon letade godisar, först lite tveksamt, men jag lätt det va, berömde, la ut fler godbitar åt andra hållet när hon letade åt ett, visade om åt andra hållet osv. Problemet var att jag ju vill ha fart och efterom godbitarna trillade ner i snön, ner i lingonriset så blev hon liksom kvar på varje fläck så länge, annars fick hon ju inte upp dem. Jag tycker att hennes andra försök var bättre, nu visste hon mer vad hon skulle göra...
 Så tog jag dummybollen som vi har och grejsade runt med den i en buske och så lämnade jag den i riset och nu blev det helt annat! Mycke mer fart och tryck och när hon hittar så hittar hon ju... Så, jag tror jag gör lite mer så om jag hinner innan snön intar även detta ställe ;-). Och jag ska leta fram en kaninboll att köra med!


I helgen är det "Stora-Stockholm", utställningen... jag har en bebis där på plats och en himla massa vänner. Jag hoppas att det går bra för dem alla!


Hej hopp!

Inga kommentarer: