tisdag 2 januari 2018

Vi målar vidare!

Ett av mina mål var ju att blogga mera, så jag får väl börja starkt då så kan jag tappa mot slutet, som vanligt ;-) och med tanke på hur bloggandet 2017 såg ut så lär jag snart ha slagit det! Ha ha ha...

Nu ska jag ärligt säga att en av anledningarna till detta mål var/är att jag ska träna mera, för utan att träna har jag väl inget att skriva, eller? Nu ligger antagligen min mamma dubbelvikt av skratt, hon hävdar bestämt att ingen kan skriva så mycket om precis ingenting som jag... Och för er nyfikna så säger hon att jag ska bli en ny Astrid Lindgren och ni förstår ju själva varför allt har gått som det gått med de kraven på sig...

Jösses vad jag tycker det är kul att ordbajsa!! Egentligen skulle jag vilja ta upp lite ämnen som genetik, inavelsgrad, höfteleder, dual purpose-avel/hundar, mentalitet och en himla massa intressanta ämnen, men jag skulle antagligen tråka ut er (vilket jag antagligen gör ändå) eller röra till det så mycket att ändå ingen förstår vad jag menar och antagligen skulle jag dessutom ha målat in mig i det där j-kla hörnet ännu mer! Ha ha ha... ska jag skriva det jag öppnade bloggen för nu??

Ja så här i början på det nya året så gör jag ett försök att skjuta undan sen till en annan dag... En viss anledning är också att Allis av någon anledning är inne i en period där hon klättrar på väggen... Temperaturen är så där vidrig, runt nollan, och det i kombination med rätt mycket opackad snö gör att mina två vita ser ut som Klumpar på riktigt. Det är ohållbart att gå längre än 2 meter utan att de ska ha fått en snöboll någonstans och det är vedervärdigt! Och ni förstår ju då hur de ser ut efter att ha gått 3-400 meter längs vår upptrampade stig i skogen, där fanorna tar i snökanten varje steg... Stackars hundar... Inga 7-8-9 km idag.

Jag tog Allis med mig ner till täkten och skoterspåret där. Tanken var att köra några långa apporteringar då hon har lite svårt för det.
Anledningen till att det är svårt är för att vi inte har tränat på det och det beror ju på att hon hade någon fix idé om att lägga sig med dummyn tidigare innan hon kom. Vi tränade då nära, med koppel osv. Sen tror jag att Bris (en vorsteh vi tränat lite med) löste problemet genom att sno dummyn... Eller så har jag bara tränat det jäkligt bra! ;-). Nu ökar vi avstånd!
Hon har blivit otroligt duktig på detta!! Den enda miss vi hade idag var en tjuvstart, eller vad man ska kalla det. Jag hade slängt dummyn, vi skulle vända och gå längre ifrån innan jag skickade. Antagligen var jag otydlig + att jag inte har nästan någon röst alls så hon drog efter dummyn istället för att gå med.
 Hon var otroligt taggad och har en otroligt positiv attityd!! Underbara hund...
Jag ska nu försöka lägga in lite doldisar i detta också. Borde börja fungera.
Och så när jag tagit på kopplet och vi ska gå hem, ja då slår hon ner rumpan och vägrar ta ett steg framåt, hur jag än lockar och drar... ha ha ha...

Träna bara korta stunder!! ;-)

Igår var jag in på Sveg och körde lite lydnad i klubbstugan, fotgående (skulle behöva någon som ser på vänstersvängar och klickar dem åt mig!), vi tränade på teknik i krypet och lite annat smått och gott. Jag kan ju också tillägga att hon tror mattan som jag lägger ut för krypet är en targetmatta och det gör att fotgåendet kan bli lite svårt... och så skulle hon äta upp den där fula hunden i spegeln... Knasboll! Men det är bra att vi får lite störningar att jobba med!

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Jag gillar det du skriver! Jag tycker det är både intressant och rolig läsning :D
Och jag hade faktiskt också tänkt åka och träna men...somnade i soffan vid halv fem och vaknade strax före halv sex och då skulle det göras mat och ut med hundar, så... klockan blev lite för mycket :(
Kram.