måndag 21 november 2016

Svampigt ;-)

Ja, då var jag tillbaka igen. En helg i utställningens tecken, men nu blir det inget mer före våren/sommaren! Skönt! Det var supertrevligt! Mitt sällskap var helt perfekt, men det tar på krafterna och... jag tycker det är roligare att jobba med hundarna :-).

På fredag eftermiddag packade vi in oss i bilen och åkte till Åre. Där bodde vi i en liten stugby och det var toppen! En fristående stuga med två sovrum och kök/allrum.

Lördag morgon och vi var först ut i ringen... Molle först och han fick excellent. De flesta domare gillar honom och säger till Anette att hon har en otroligt bra hund, men han är inte färdig och jag håller med! Han är verkligen supersnygg, men det fattas lite här och där. Mentalt är han lite blygare än Allis, men han utvecklas hela tiden och det är nog bara att han inte är van vid situationen! Nu märktes nästan ingenting av det och det är toppen!
 Sen var det Allis tur. Hon fick excellent och CK!! Och då visste vi att vi skulle få ett cert med oss hem den dagen... Lillskruttan...
Och så Cider som visades av Jennifer och de fick också CK och blev sedan bästa tik och BIR. Snyggt jobbat! Cert till Cider och R-cert till Allis. Och mest handlar det om att Cider är lite mer färdig än Allis tror jag... Ska se om jag kan lägga upp kritikerna sen :-).
Sen så ska man inte ställa clumber i finalen... oplacerad som alltid...

Klockan var 17.30 när vi var klara och då var det bara att fixa mat (belv en sallad på coop) och sen till stugan, rasta hundar, slappa och sova! Vi gjorde planen för söndag... efter bedömningen= åka till stugan, luncha och städa och sen åka hem eller ev stanna till finalen...

Ja och så blev det. Söndag gav domaren excellent till Molle o Allis och sen CK till Cider och med det så blev hon champion!! En liten svamp :-). Sötaste svampen i världshistorien ;-). Han tyckte inte hon var riktigt färdig, men hon fick ändå sitt CK... och det känns ganska skönt!

Sen blev det en lång väntan... och vi borde ha åkt hem, för en clumber placerar sig ju sällan och definitivt inte en yngling... Medan vi väntade så blev det lite hundträning :-D. Jennifer trixade och lekte med Cider... jag körde lite fotgående i trängsel osv. De är duktiga på rätt fokus de små...

Sen, som ni vet... man har sällan tråkigt med en Allis... ha ha ha.. och man ska inte skämmas... Vi inledde lördagen med att hon högg ett mjukisdjur i Agrias monter och ruskade runt den stackars lilla hunden... ha ha ha... sen så fort hon såg en människa som satt i en stol, ja då var de där för hennes skull... ha ha ha... och var inte matten med så landade hon i deras knä... och det kanske inte alltid är väldigt uppskattat... speciellt om de satt där uppklädda i svarta kläder och inväntade finalen... de var inte så helsvarta sen... och lite dreggel i örat, vem har dött av det?? Ha ha ha... nu är ändå de flesta där för att de gillar hundar och de verkade uppskatta att få en liten clump i knäet :-).
 När vi väntade på finalen på söndagen så var det en som satte sig bredvid oss, men då var matten med, men han fick ganska roligt åt den lyckliga Allisen...
  Sen ni som sett henne under lördagspromenaden vet ju att hon tycker det är fruktansvärt jobbigt med alla hundar och hur hon fiser ihop. På utställningen ser man inget av det, hon knatar omkring, säger hej om någon vill säga hej, hon skiter i om någon luktar henne i rumpan eller kliver henne på morrhåren om hon ligger vid mina fötter och sover. Fantastiskt! Men, är hon i sin bur, då vill hon inte ha andra för nära och det upplyser hon dem om!

Så till sommaren så får vi väl se om vi ska jaga lite cert på ynglingarna, eller om vi skiter i allt och bara jagar ;-). Det vore också rätt skönt :-).

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Härliga lilla Allis! <3 :D
Och naturligtvis stort sort GRATTIS till Championtiteln!! Så jäkla kul alltså!! Sötaste lilla Cider! <3
Kramar