tisdag 15 november 2016

en hundhelg & måndag

Japp, igår när jag kom hem från jobbet så kände jag bara att jag måste UT!! Det var något skit som kom från himlen, blandat mellan snö och regn, men jag bara bokade boende för den kommande helgen och gav mig ut!  UNDERBART! Regnet övergick i snö, men inte blev jag torrare för det... drygt 7 km gick vi, Allis, Cider o jag :-). Det var precis vad jag behövde... känner mig helt slut just nu, men till skillnad från andra, som gärna inte gör något när det är så här, så får jag ett enormt jag måste röra på mig... Vi pratade om det på sista träffen, min sköterska och jag och det sätter sig ofta fysiskt när man kommer in i dessa perioder... medan jag bara MÅSTE gå och det är jäkligt positivt, för då är tröttheten lättare att jaga bort. Tur jag har mina älskade fyrbentingar!
 Jag ser också att jag har svårare när det blir helger som de här... speciellt efter en tuff vecka, att det liksom inte finns energi över att ta av och att då vara social tar också enormt... och veckan som var var ju kurs, (styckningen räknar jag inte, för där behöver jag inte vara social ;-) ), tävling på klubben, funktionärsmiddag och sen utställning.

Ja, i söndags var jag alltså på utställning i Rättvik. Trevligt sällskap i form av Anette o Molle och sen träffade jag en hel del clumbermänniskor där. Alltid trevligt!! Och även ett par som hade börjat titta på clumber spaniels och ville träffa några fler :-). Supertrevligt! Resultat... ja, ingen av "mina" hundar flydde... jag tycker detta är väldigt intressant, för när man är ute så där så syns inget av Ciders blyghet. Hon hälsar glatt på alla och är väldigt mysig... Hemma är det sämre...
Molle fick excellent och mycket lovande kritik. Han behöver dock växa i sig, få lite massa och så där... men jag gillar verkligen den hunden!
Allis fick precis som sin bror excellent... även hon med fin kritik och... intressant kritik! Hon har ju lite krokiga framben och det uppskattas inte av alla, men jag tror det var det att hon behöver mogna som gjorde att det inte blir mer. Men, jag väntar mig inte mer... jag tycker hon ser bra ut och att hon börjat växa till sig, men hon är inte klar, och det stör mig inte ett dugg!
Cider fick CK och blev sen tvåa i öppenklass och tillsist 3e bästa tik med R-cert. Trist, men man får gilla läget :-). Nu tar vi nya tag till helgen...

Vi var hemma i skaplig tid, men som sagt var jag helt slut och sket i en massa måsten och bara latade mig när jag kom hem...

Igår var det måndag och måndagsträning. Energin hade inte återvänt och föret var skit... plusgrader på vinterväg och jag visste att det regnade i Sveg, så jag lurade Johan att åka och handla och så stannade jag hemma själv :-). Men, jag körde ändå måndagsträning hemma på gården! Slirigt före, men skönt ändå.

 Allis var först ut! Vi började med apporteringsövning. Och vi körde den vi kört tidigare där jag slänger ut två och jag bestämmer vilken hon får ta. GRYMT bra!! Bra stadga, bra fart, snygga avlämningar, inget strul! Fantastiskt!! Fotgående = ok. Stå stilla med matte bakom (början till framförgående)= hon är smart min hund... ;-). Hon börjar fatta grejen!
 Sen ville jag egentligen köra lite "vanliga" apporteringar, men jag tänkte att det är dumt att sabba något som är bra, så... jag försökte få in henne... ha ha ha... hon ville inte och lyckades lura mig att hon var bajsnödig, min lilla murvel...

 Sen fick Cider komma ut och det är ju lite skillnad och inte rätt mot Cider att ta henne efter Allis, men så blev det. Cider fick gå fot och skötte sig hyffsat. Sen är hon lite slarvig i ingångarna, det ser skitsnyggt ut, för hon tar fart och vänder runt i luften, utan att stöta i mig, men det är det som är grejen för henne, inte var hon hamnar, ha ha... Hon fick också apportera lite och hon var grymt taggad, kunde nästan inte sitta och hon gör två supersnygga och på den tredje, fortfarande lika taggad, så springer hon ut, griper och släpper för hon "ska bara" jag muttrar och springer fram för att kliva på kopplet och då blit hon "oj då", griper och kommer... bra, mitt i det obra!

 Sen Bira... och vilken lycka!! Vi började med tramp på musmattan... och jag tror aldrig hon haft så bra tryck någon gång. Hon hoppade och stampade med båda tassarna, gång på gång... bästa Bira...  Sen blev det lite fotgående på både vänster o höger sida, lite backa på båda sidor och några snurrar. Vi behöver verkligen träna på högersidan... och på att backa... ha ha ha... vi avslutade med lite apportering och där är hon klippan i mitt liv! :-)

Lizza, hon är aldrig någon klippa utan ett riktigt yrväder... ha ha ha... Far fram mer än nödvändigt! Men, fotgåendet var bättre än vanligt idag, höger sida är inga problem, sen måste hon hålla ihop sig och lyssna på vad jag säger när jag kör skiften... annars är de rätt bra... ha ha ha... och hon hade det lite svårt när P-O kom för att hämta Jennifer... och när Jennifer kom ut... det liksom bara rinner över...

Hej hopp!


1 kommentar:

Liza sa...

Grattis igen! :D
Mmm detta väder är ingen höjdare direkt :( Tacka vet jag barmark! :D
Kramar