onsdag 23 november 2016

och allt går som vanligt...

I morse hade jag ett ärende ut i frysen. Frysen står i uthuset och med tanke på väderläget så smööög jag mig över gårdsplanen, och det var ändå rätt ok... slappnade av och klev upp på första trappsteget och där var snö, som vi trampat till ordentligt och så har det väl regnat på det sen... vilket innebar att min fot och med den hela jag, gleeed /eller snarare rasade i backen och jag slog mig som f-n i smalbenet! Jag låg där en stund och funderade över om mitt ben var av eller helt och om jag skulle ta mig in i frysen med min last... Gah! Jag hade ju en plan för eftermiddagen som innebar två promenader... När jag sedan åkte in på Sveg o jobbet och närmade mig rödljusen så insåg jag att jag inte hade en aning om ifall jag skulle klara av att bromsa, ha haha... låter säkert va!? Jo, det gick bra... och kanske kanske klarar jag en promenad. När jag varit uppe och rört på mig en stund så känns det lite bättre, men att sitta still gör inte saken bättre!

I måndags så var det måndagsträning som vanligt! Nu kör vi på ICA-parkeringen om det inte är för kallt. Det är toppen att hålla till där tycker jag! Då jag just nu åker volvo, och troligen kommer göra det resten av mitt liv (jo, jag älskar den!), så fick bara två hundar följa med. Jag orkade inte bygga om den... Det blev Allis & Bira. Bira ska tävla lite så då kan det vara bra att köra igenom henne och Allis för att hon är Allis ;-). Cider fick väldigt mycket på utställningen i söndags. Jennifer tränade en massa med henne, så hon fick stå över och Lizza är just nu det dåliga samvetet...

Bira var först ut och hon var supertaggad! Och när hon är på detta humör så är hon otroligt rolig att träna! Vi övade på högerhandling och backa, mest, men trixade också lite... Höger är svårt och att backa är svårt och att då backa på höger sida är nästan omöjligt, ha ha... vi får försöka öva lite till... och så ska jag komma ihåg att öva på 8:an :-).

Allis fick gå lite fot och gå liiite längre fot, lite halter och så där grundligt. Vi övade på att stå med blicken rakt fram för framförgåendet och hon är riktigt duktig fast det var mycke störning. Dax att försöka gå vidare!
Jag tog också fram en färsk tjädervinge... Sitta o låta bli är hon bra på, att sätta sig när jag slängde var lite svårare, men det kommer ge med sig tror jag! Sen var det det här med att gripa... hon vill gärna nagga fjädrar istället för att gripa... ska höra med lite proffs om de har något tips. Nu höll jag och belönade när hon la hela munnen runt och tog bort om hon försökte nagga, vet inte riktigt om det är rätt väg att gå. Mer fågel åt hundarna ;-)
************************************
Eftermiddags rapport...
Gick drygt 7 km med Cider o Allis och ca 5 km med Bira o Lizza. Det gick toppen och jag kände inte av benet särskilt mycket... Jag tog en spade och hackade bort lite is här hemma efter promenaderna och antagligen körde jag in spaden och stampade med höger fot.... Smart? Näe... nu tror jag på riktigt att benet tänker gå av... ha ha ha...

Hej hopp!

Inga kommentarer: