onsdag 26 oktober 2016

Fullt ös!

Eller en himla massa latmaskar?

Ja att anklaga Allis för att vara lat är väl iallafall rätt fel kan man väl säga... Sen har hon ju tyvärr en väldigt lat matte, man jag kanske börjar återvända till allt nu, hoppas så :-).

Förra veckan började jag pyssla på hemma och det blev fönsterputs och för första gången på år så såg man skrivbordsskivan på mitt skrivbord, ha ha ha... Sen försvann den ;-). Men nu, har jag lyckats få in datorn dit och det känns riktigt bra. Ska bara försöka få ordning på allt omkring också :-). Nu har jag även tagit trappen och planen för torsdag är att göra en grovröj i sovrummet... :-). Kanske kan jag få lite ordning tillsist, men just nu lite tillfälligt skulle jag behöva ett extra rum att slänga in sådant som inte är mitt i!

Förra tisdagen började jag shejpa fram snurra hos de båda ynglingarna, de behöver få lite mer aktivitet och varför inte börja med trix? Cider är duktigare än Allis... Allis är mer fladdrig, Cider är superfokuserad... :-). Sen kan jag säga att jag är rätt usel på detta! Jag kan verkligen inte köra korta pass! Jag borde köra fem-tio rep och sen byta hund... men... Allis är som mig, ha ha ha... hon vill inte sluta... Cider fixade dock två hela varv förra tisdagen! Allis klev upp och tog ett halvt steg i rätt riktning, men det är ju där som svårigheten är, kommer de bara förbi den så är det lugnt sen :-) (hoppas jag, ha ha ha...)

Onsdag förra veckan fick jag nog... jag åkte en skogsväg där jag inte trodde någon jagade fram och tillbaka med bilen och då jag inte såg någon tog Allis och jag en cykeltur, men eftersom hon är en Hellner och helt otränad så vågade jag bara köra 3 km, ja det blev 3,4 eller något... på 15 minuter... så jag gjorde nog rätt som vände, ha ha ha... Sen blev jag kanske väldans poppis där eftersom Allis löper, men det behöver ju ingen veta ;-). Helt ärligt gick jag på morgonpromenad en dag förra veckan också, fast jag visste att jaktlaget jagade (info om att de skulle vara på annan plats den dagen) :-).

I helgen var jag själv och jagade. Då min bror inte var med på lördagen så var jag hundförare... ha ha ha... jag vet precis hur det ska gå till, teoretiskt, men när jag står där så sitter det väl liksom i ryggmärgen att man ska stå stilla på sitt pass, det är ju där jag varit de senaste hundra åren... :-). Nu var jag rätt nervös, jag skulle ha Essi och man kan väl säga att vi inte har ett superpositivt förflutet tillsammans och jag har lite svårt att hålla mig trygg med henne :-). När vi gått ca 400m tog hon upp älg och det stod stilla en stund och med en erfaren hundförare (eller en med pejl, så man kan se vart det är och bär) så hade vi kanske fått veta vad det var. Nu var jag lite sen att flytta mig uppåt, så jag fick inte se när det gick iväg. Sen gick det 300m nedanför en passkytt. Men Essi var duktig och höll i länge, det stod nere vid sjön också senare... OCH sen när hon sprungit hem och mot stora vägen då kom hon till mig så jag kunde koppla henne (åkte efter henne). Jag blev väldans mallig :-) :-).

Efter älgjakten tog jag Allis med mig och gick till skogs :-). Tränade lite sök och hon är duktig och lyhörd, men jag tycker hon är för vid och önskar jag slapp blåsa för vänd mest hela tiden, men det kanske ger sig?

På söndag efter älgjakten så var jag ut med dem alla. Nu syntes det att det fanns mer doft, men jag tycker ändå hon lyssnar bra, ja Allis då :-).
 Cider... men alltså... lina på, och för dagen hade hon inga öron alls, men hon har en bra näsa... jag borde ge upp... samtidigt har jag ju den där känslan av att hon kanske blir det bästa, om jag inte ger upp och hittar DET! Vi får se vad vinterna har att erbjuda...
 Bira hade mer sprutt än sist, inte riktigt lika mycket stopp, men för mycket stopp. Samtidigt vet jag ju att om vi går på fågel blir hon mer intensiv och inte alls särskilt intresserad av vad matte har att säga... ha ha ha... Det som är skönt är att jag ser ingen ökning av hennes hälta efter vi kört. Det är skönt... Nu pep hon till då hon fastnade eller sjönk igenom eller något och jag trodde att nu, nu är hon riktigt halt.. men icke... jag tyckte nästan hon var mindre halt efter :-).

I måndags så sket jag i träninge. Japp, ni läste rätt! Jag badade och grovtrimmade alla tre vitingar och då jag tycker att de kliat sig mycket nu på slutet så vill jag behandla med något ohyremedel innan vi är bland andra hundar... Så nu är det också fixat.
 Denna vecka så har jag gått på promenader varje morgon! Duktig jag är va!? Skönt, även om jag inte har något mot att sova lite längre... Igår fick Allis en ny cykeltur och hon är bannemig inte klok! Hon är ju bara en liten fislort!!! 4... km och snitt på 14, 3 km/h... jag vill ha någon som kan hjälpa henne att dra mig i vinter!! Miss you Tanija!! Det är bara hon i mitt liv som hade fixat det!! Så, nu funderar jag på en sådan där kickbike med skidor på... visst finns det?! Och kan man byta mellan däck och skidor? De är ju svindyra... jag vill... jag blir ju så tung på skidor eftersom jag inte kan åka... och spark, ja det är väl alternativet... vill vill vill... ha ha ha...

Igår blev det lite snurra-träning igen. Jennifer fick filma och vi får se om jag lägger upp något eller om jag gör en ny film där jag sköter mig bättre, ha ha... kom inte längre än sist, utom att jag tror Cider har fattat grejen och jag måste hitta på något nytt till henne. Rulla kanske... hmmm...

Hej hopp!

Inga kommentarer: