tisdag 18 oktober 2016

hallå där!

Jag undrar hur många utkast jag har, alltså där jag börjat blogga, men inte hunnit klart, ha ha ha... Jag tycker ju att det är bra att blogga och att få saker nedskrivna, men jag har lite svårt att sätta mig och få det gjort...

Istället för att försöka minnas vad jag tränat och när med mina fyrbentingar så nöjer jag mig med att nämna det senaste...

I helgen blev det ingen jakt, älgjakt alltså... :-(. Så på lördagen gjorde jag ingenting... latade mig och så gjorde jag kåldolmar, ha ha ha... det gick ganska bra :-). Om jag äter det... alltså, visst kan jag äta det om det serveras, men det är ingen favorit och jag vet inte om jag tänker göra det fler gånger. Men, nu har jag testat!  På kvällen sen var jag ut och åt med några kompisar mfl, då vi firade en kompis som fyllde jämt i somras. Nu lyckades vi få ihop det, hennes syskon, kusin och några till...

På söndagen höll jag på att krypa ur pälsen!! Man kan inte sitta på en stol en hel helg utan att ta en seriös tur i skogen!! Så är det bara :-). Så jag packade in mig i bilen och skickade ett SMS till Sussa, skrev helt enkelt -ska du med? Och då fick hon panik, ha ha ha... Hon skulle ju hjälpa sambon med kött och syrran var på besök... sen vet inte jag om Jens skickade hem syrran och slängde ut Sussa, vad är viktigare än jaktträning?? Ha ha ha... trevligt var det!

Allis, hon tar ju ut sig innan vi kommit där jag ska släppa henne. Jag funderar på om jag måste bära henne... ha ha ha... sen skulle jag vilja ha lite mer fart... och Jessie höll sig på precis perfekt avstånd medan Allis är lite vidare, men hon lyssnar fint på vändsignalen... MEN den vill jag egentligen inte använda... Jag skulle behöva åka ut och lokalisera en kull!
 Sen fick Cider komma ut... ha ha ha... Alltså, detta kommer jag leva länge på... Hon var väldigt uppmärksam på mig, vände på signal, höll kontakt, jobbade bra men lite långsamt... Så underbart!!! Sussa gick bredvid och idiotförklarade mig... Så jag belönade med kaninbollen och vi lekte lite. Vi fortsatte en liten bit till och tanken var snabb belöning, vilket hon fick... och då händer det... hon plockar upp bollen, vänder om mot mig, släpper den och försvinner in i en egen värld... Cider is back! Ha ha ha... Sussa testar konkurrens (snor bollen och springer), Cider tittar knappt upp... Alltså, det är det här som är så enormt frustrerande!!! Om hund-j vore lika korkad och borta jämt då!?? Då skulle jag ju gilla läget (ha ha, inbillar jag vem?? ), men hon går ju så gudomligt fint mellen varven... och vem kan ge upp då?? Sussa, jo från att ha idiotförklarat mig till fågelholk kan man väl säga... och jag bara skrattar och säger att det är så här det är... HJÄLP MIG HITTA DET!!! Nyckeln till Cider...
 Bira fick också komma ut en sväng. Hon var inte speciellt bra. Helt låst vid mig och tog knappt ett galoppsprång... gick lite, stannade och tittade på mig, gick tre steg osv... När, det är nog dax att jag går ut och letar pippisar!

Igår var det måndag! Och då packade jag in monstergänget i bilen och sen ska jag säga er att jag är MYCKET stolt över mig själv!! Först ut var Lizza!! Jag hade bestämt det innan och höll mig till planen... sen kan jag ärligt säga att jag andades 75ggr innan jag plockade ut henne... ha ha ha... men hon är glad och har kul, det liksom bara rinner över lite ibland... ha ha ha... Vi körde lite linförighet, lite kryp, lite lägganden och lite sättanden och hon gick riktigt riktigt bra!! Sen är hon ju så att när hon tycker hon är duktig och ibland annars så pyser det liksom över och hon hugger kopplet och kampar lite smått... tokfia!
 Sen så fick Cider komma ut. Japp, ni läste rätt! Jag hade bestämt mig för att börja med de två som blir minst aktiverade... Cider var fint med nästan hela tiden och jag borde ta mig i kragen och ta på lina och koppla loss kopplet och köra. Det ska banne mig gå att få till! Linförighet, lägganden och stå (från ligg) körde vi.
 Sist ut var Allis... och det är helt ärligt så fantastiskt roligt att köra hundar med energi (ja, Lizza också, men vi skulle behöva komma upp oss i klasserna så jag blir utmanad, för hon kan ju allt...). Här pyser det också över lite, men det visar sig lite annorlunda. Hon liksom försöker lite extra och får lite myror i brallan... Linförighet (även med störning, lekande hundar genom grupp mm) och hon går rätt bra, men jag vill ha lite till fokus och lite (mycket) mer uthållighet. Hon fick lite sitt kvar och ligg kvar, och även hon fick lite stå från ligg. Och så körde vi lite avlämningar av dummy. Först med den liggande framför oss och sen fick hon springa ut och vända upp, det gick väldigt bra! Lite handtarget hann vi också med!
  Innan vi körde så hälsade Amic på Allis och när han ville busa blev hon tvärförbannad... jag blev helt chockad... har aldrig sett något liknande... lilla skruttan kan säga ifrån!! Riktigt bra!! :-)

Ni ser vad jag hann...

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Ja nog kunde hon säga ifrån allt haha men min slyngel verkade inte bry sig allt för mycket :( :P
Han tror att ALLA vill leka lika mycket och brutalt som han, suck.
Kram