tisdag 4 oktober 2016

måndagsträning

Japp, åkte in på klubben för att träna 3 av 4 hundar. Cider är i höglöp, så hon får vänta... Hur slutar det? Jo, en får träna... ha ha ha... jag orkade helt enkelt inte mer... ha ha ha... men jag tog mig in...

Diskuterade dessutom med Jnnifer i morse att vi är jämnställda hemma, ja, det handlar väl ändå om jämnställdhet inom en flock flickor?? Till saken hör att jag är hårdare med Lizza (hon får inte äta små vita!), den enda svarta och ni förstår ju själva hur det hela bar iväg... alltså, vi är typ rasister... och det är inte särskilt jämnställt!

Allis är superskruvad! Det märks att hjärnan och kroppen fått jobba för lite, så jag ska nu försöka köra ur henne lite innan hon ska vara med Suss några dagar. Kanske kan vi hinna en liten cykeltur i morgon... hmmm...

Igår då... vi började med att dutta med näsan på en petflaska. Tanken är att hon lugnt och fint ska gå och dutta med näsan... det ska sedan utvecklas till framförgående. Ja, dagens tips! Börja inte med ett moment där du vill ha lugn, börja med fartiga moment som kräver engagemang! Ha ha ha... men det var hur lätt som helst att få henne att dutta på den. Sen får man ju skapa lite osäkerhet genom att klicka före dutten och det fungerade också bra! Vi fortsätter med detta!

Sen tog vi linförighet och ingångar och hon hade superfin kontakt och engagerad! Nu gör vi ett försök att utöka det hela och att hålla kvar fokus direkt efter belöning. Det är ganska nära det jag vill ha annars, lite mer bakdelsarbete i vänstersvängarna bara... och variera hastigheten.

Läggande under baklängesmarsch fungerade fint, dax att köra vid sidan och att hon ligger kvar också...
Sitt och ligg kvar... sitt testar jag med lite belastning, men det är svårt. Vi fortsätter... Ligg är hon rätt bra på, bara hon inte har för många myror i brallan! Att Hanna slänger leksak och Dregen springer och hämtar bakom henne, kollar hon efter, men jag upplever inte som att det stör henne jättemycket, vilket är toppen!!
Något som stör henne rätt mycket är mesar i buskarna... det var en talgoxe och blåmes som distraherade henne rätt mycket... men efter en liten stund så fick jag henne att släppa dem också. Toppen!

Och vet ni... jag tror minsann hösten kommit på riktigt ;-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: