måndag 3 oktober 2016

och nu då?

Jag måste bara först beklaga mig lite... jag har för första gången i mitt liv haft migrän... Eller ja, jag gissar att det var det... jag vaknade på natten mellan lördag och söndag och hade gräsligt ont i huvudet! Jag vissta att om jag rör mig kommer huvudet explodera och jag kräkas, eller mest troligt i omvänd ordning, annars blir det svårt att kräkas tror jag... :-D. Men skulle jag få fortsätta sova var jag tvungen att ta något. Kan också meddela att de 800 grader som Ebba Grön sjunger om är som istiden... Temperaturen i sovrummet måste ha varit 8000 grader, minst! Vilket är konstigt eftersom luftfönstret står öppet och det var minusgrader (ÄNTLIGEN!!!) ute.
 Tack och lov så hade jag alvedon liggande i sängbordet, äckliga sugtabletter som låg kvar sen jag tog sprutor själv mot MSen och kunde behöva piller efter. Då hade jag en vattenflaska stående på sängbordet att skölja ner eftersmaken med, det hade jag inte nu... men på något underligt vis så hjälpte det nog, för jag somnade om. När klockan sen ringde var jag inte riktigt... pigg kan man väl säga, men jag släpade mig upp och stoppade i mig lite ipren... funderade vem jag kunde ringa och som skulle kunna ta samlingen på bruksprovet... men jag hade ju en massa saker där hemma... Skulle ju kunna väcka Johan, men... äh, jag fixade undan hundarna och gjorde mig några mackor som jag tog med, för just då var det inte läge att äta... :-D

Eftersom dagen gick så mådde jag allt bättre, men hade Micke sagt att han kunde köra appellen en gång till så hade jag sagt ja TACK snälla... men han bad snarare om ursäkt för frun ville åka hem :-). Men, jag mådde som sagt rätt bra då! Och jag har inte haft ont i huvudet mer... därför tror jag ännu mer att det var migrän. Funderar på om man ska köpa hem medicin...?

Ja, nu har vi alltså haft årets sista bruksprov. En del plus och en del minus om man ser det från arrangörssidan. Helt fantastiska tävlanden måste jag säga!!

De sista veckorna har ju gått till detta, bla.  Nu väntar övning (hemvärnet) och sedan tror jag det blir en kurshelg till innan helgerna till 100% kommer gå till älgjakt! :-)

Allis och jag var ut i skogen en sväng i lördags. Vi skulle gå lördagspromenad med ÖHBK och eftersom hon inte kan gå i koppel tyckte jag att det kanske skulle fungera bättre om hon fick springa av sig lite först, ha ha ha... När vi gick där och skruttade på... hon är riktigt rolig att gå med, stenkoll på sin matte! Så gick vi på fågeldoft, riktigt ny doft och vilken förvandling det blev på min hund, ha ha... och med hennes mors reaktioner i minnet blev jag lite orolig... så jag ropade på henne, då bryter hon, kommer tillbaka tar en godbit och springe rigen. HON KOM!!! Så jag går dit och hjälper henne leta... uppmuntrar, belönar och klappar om... Sen när vi sett att där inget finns så säger jag äh, nu går vi och då följer hon mig, bara så där... Hon ÄR fantastisk!!

Nu ska jag försöka ta tag i det här med hundträningen igen. Cider är väl i höglöp nu, så hon får nog vänta en vecka till eller något. Sen sätter jag lina på henne och knyter runt midjan och övar på att koppla loss. Det SKA gå!! Kan ju inte ge upp bara så där.. hon är ju så jäkla duktig!!
Bira, vi behöver repetera lite från klass 2, som rutan och fjärrdirrigeringen... Allis ska jag utveckla fotgåendet och kanske börja med framförgåendet så vi kan starta appellklass i vår... Lizza... fan hon kan ju allt, vi behöver bara hålla ihop och ut och tävla!! Men, nu kanske de kan få lite av den energi som jag har...

Jag har också bestämt att jag ska ta tag i huste där jag bor. Jag ska röja upp, även om där är saker jag inte vill ha... jag har en plan ;-)

Och som sagt... nu börjar det lika höst och frosten är fantastisk och jag vill inte jobba, utan bara vara ute och fota... Så vackert!!

Hej hopp!

Inga kommentarer: