torsdag 30 juli 2015

Visst har jag blivit duktig!??

På att blogga alltså! Jag är riktigt stolt! Hoppas bara jag lyckas hålla i det... Min lilla bebis är hemma med Jennifer på dagarna och då har jag inget bättre för mig på min rast :-). Jag hinner börja iallafall :-D. Och så ska jag sluta skriva hjärtan i min blogg, för det är de som ställer till så blogger börjar koda!

Igår la jag spår till 4 av 5 flickor. Först ut var Lizza och det var MYCKET intressant! Hon spårade riktigt bra, ca 800m, började ut på ett hygge, in i skog, ut på hygge och in i skog. Hon fixade övergångarna bra, markerade pinnar i skogen bra, men inte alls de på hygget! En av de pinnarna såg jag... vädret var halvklart och det var väl en chock för hennes näsa ;-). Är rätt nöjd!

Bira fick ett något kortare. Men nu hade den rätta hunden kommit fram! Alla pinnar in, bra fart, spårnoga... blev något störd, först av viltdoft -typ älg där vi kom på en lega, men när jag sa att vi spårade så knatade hon iväg, givetvis helt rätt. Hon är fantastisk! Sen kom vi på en fjäder... ja en ynkligt liten fjäder... och det är ofattbart svårt att släppa, men tillsist kom vi iväg, ha ha ha och sen, precis efter jag vinklat så låg en hel fjäderhög och då var det svårt på riktigt! Ha ha ha... annars hade hon 2 spetsvinklar och en återgång (som också var klurigt!) som hon löste. Superhunden!

Cider hade 150-200m långt spår och hon fick en vinkel + övergång skog-hygge. Helt fantastiskt! Hon travade flera steg!! Och hon kom av spåret när jag gått genom en rishög... hon var säkert 3-4m på sidan, ha ha ha... problemet är väl att hon blir så tveksam (och att jag egentligen vill ha henne mitt i spårkärnan) och det är så förbaskat svårt att inte hjälpa henne med kroppen eller så...

Allis i underlandet då... ha ha ha... hon är 6 månader, jag tar ut henne ur bilen, det är fullt ös! Hon har inte ens tid att kissa... Hon springer spåret, det blir lite si och så, men vi kommer fram och hon har superkul! Hon spårar lite för mycket sick-sack för att det ska vara bra. Frågan är om jag ska peta nu direkt eller om typ 5 spår. Hjärncellerna arbetar! Hon hittade koppen med mat, men hade inte tid att äta upp allt, hon skulle spåra vidare. Vad driver hunden?? Ni ska veta att hon är mer matgalen än sin mamma... Vi lugnade ner oss och avslutade riktigt och sen hade hon tid att kissa också... Spår 1 var ca 100m.
  Sen hade hon ytterligare ett spår, 60-70m kanske... tempot var något lägre, sick-sacken tydligare, men hon spårar och kommer till slutet :-). Dock hade myrorna invaderat hennes kopp :-( och hon fick en ny bredvid... Och då kommer vi till problem 2. Jag måste in med föremål och jag skulle vilja lägga slutet i en snusdosa, men då blir ju det också föremål och på de 2 ynglingarna så SKA jag ha liggmarkering av föremål i spåret... Alltså behöver jag skit-väder (= + 25 eller mer och full sol ;-) ) så jag inte kan hitta på saker att göra ute... eller, då kan vi ju bada... hmmm... men typ så och några extra timmar på dygnet så löser vi problemet!

Ha ha ha... och här hann jag inte skriva mer för telefonen ringde som...

Igår på morgonen så fick jag se en liten nalle :-). Så Cider fick se sin första björn. Jag gick där i mina egna tankar... hundarna visade att det var något i skogen, men så gör de ju ibland och just där jag var brukar det vara mycke älg (sen är jag ju rätt övertygad om att jag nallen låg där och tittade på oss för någon vecka sen också eftersom Cider fes ihop lite då efter att ha vädrat :-D ). Så plötsligt spetsar hundarna öronen, så gott det går med hängöron, och spänner hela kroppen och när jag tittar upp ser jag hur den kommer upp ur diket och försvinner in i ungskogen... När vi sen går (eller snarare jag åker på hälarna...) fram till spåret för att lukta då tappar Cider svansen, Bira ska som vanligt efter och Lizza var mer neutral än vad hon varit tidigare. Cider ser ut ungefär som att hon hade vattensvans, ha ha... men den låg inte på magen ;-). När vi gått den bit till som vi tänkt och vänder så var det inte alls samma reaktion vid spåren. Nu ville alla kolla vidare och Cidersvansen var mer neutral. Detta är dock inget jag eftersträvar... jag skulle vilja ha en hund som tycker det är jobbigt med björnlukt, men utan att bli helt låst.

Igår så var Liza och jag ut och spårade. Det var bara Lizza som fick spår. Förutom ett STORT tapp så var det rätt ok. Mycket var på hygge och ett där det nyss var markberett och mycket jord framme och det är nog rätt svårt. Pinnar var sådär... Ska bli kul att se hur det ser ut på lördag!

Hemma sen så spelade jag och Jennifer in lite film. Dels till en kurs som jag och Cider går, men också lite valp-grund som jag tänkt lägga upp på valpbloggen. Bättre sent än aldrig... och hoppas det kan inspirera någon :-). Hoppas jag får tid att fixa det i morgon eller i helgen!

Allis fick då en del frivilliga sitt, handtarget, lek, dutt m föremål, frivilliga ligg... och Cider fick bara leka! Med olika föremål och med bara mig. Ska försöka ladda upp den filmen också då den ju ingår i en kurs :-). Har också en lista på beteenden som jag ska göra där och det känns svårare, för Cider gör inte så mycket, möjligen väntar på att jag ska säga saker och nosar...

Dax att se ut som att jag jobbar ;-). Hej hopp!

Inga kommentarer: