tisdag 21 juli 2015

måndagsträning

Igår var det måndag och efter en veckas latande är jag nu på G igen!

Efter jobbet så tog jag Lizza, Bira och Cider på en långpromenad. Hemma är en bil (utan framhjul) parkerad ivägen så jag kommer inte förbi på vår vanliga promenad och jag "måste" då åka iväg, om jag inte vill gå på E45:an och det vill jag INTE! Alltså blir långpromenaden på eftermiddagen och jag hinner inget mer på en dag... Ja, det gör mig värstligt glad... Nu var Lizza mer skruvad än vanligt, troligen för att hon varit hundgårdshund en vecka... Hon är för rolig hon...allt gick i alla fall bra!
  I Härdal skulle hon INTE bo i husvagnen och inte i tält, det var (om hon fick bestämma, vilket hon inte fick) bil på natten och hundgård på dagen. Tillsist gömde hon sig längst in i kojan när jag ville ta in henne för att jag inte skulle vara hemma, ha ha ha... och jag ville ta in henne för hundgården är 35 år och rätt sliten... Men, när hon gömde sig så fick hon vara kvar där inne!

Jag har ju glömt att berätta om crusing och marknad! Cider fick följa på crusing. Jag tycker hon skötte det galant. Fick hälsa på en massa olika människor, pussas med barn och hon svimmade inte när jätte-bamse gick förbi heller. Balonger som smällde och bilar som burnade (stavas?) brydde hon sig inte heller något speciellt i. När det blev trist så la hon sig och la även ner huvudet och verkade koppla av. MEN fick hon syn på en burk eller flaska (öl, cider, läsk osv) så blev hon helt låst! Hon älskar att bära runt på dem och står vi stilla så äter hon dem...

På lördagen så fick Allis följa på marknad... och jag kan väl säga som så... att jag rekommenderar inte att man tar med en hund som inte kan gå i koppel på ett ställe där det är så trångt, ha ha ha och ännu sämre är det om man brås på sin mamma och överväger att hoppa på folk för att sno deras mat... ha ha ha... gullhund! Men det var halvsvårt att gå då hon inte har koll på mig och endast har gångarten fyrsprång. Sen var det kul då hon fick leka lite med brorsan... Amstel/Andersson har vi träffat flera gånger under veckan som varit :-). KUL!

Så igår... Måndagar är ju främst Lizzas dag :-). Vi grejsade lite med höger-handling då Hanna tycker att vi ska anmäla till Timrå och rallylydnad. Undra om man kan köra en hund i nybörjare och en i avancerad?? Hmmm... är rätt sugen. Men jag måste ju läsa på skyltar och träna lite, ha ha...  Vi snurrade lite, försökte oss på stå (både från sitt och ligg) och backade också, men inte något mer avancerat än så. Ska läsa på! Sen blev det linförighet, och en usel position. Fan vad svårt det är att vara konsekvent!! Hon ska inte tränga, inte ploga, och inte vara för långt fram (vilket är huvudorsaken till de båda andra...) sen får hon vara hur på hon vill... knäpp-göken <3 anledning="" att="" av="" banne="" bebis="" bli="" det="" f="" fantastiskt="" filma...="" filma="" filmkameran="" fort="" fortfarande="" g="" h="" ha="" helt="" hon="" huvudets="" i="" idag="" inte="" jag="" jennifer="" komma="" kommer="" kryp="" kryper="" l="" ladda="" lite="" ll="" lovar="" m="" med="" men="" mig="" mot="" n="" oavsett="" och="" ocks="" oss.="" p="" placering="" r="" ra...="" rheten="" roligt.="" s="" sa="" samma="" san="" ska="" skutten.="" snyggt="" ste="" t="" tillr="" tt="" tta="" vi="" vningar="">
Sen fick Cider komma ut till knott och mygg paradiset... Vi hade två saker på "listan" idag... Sitt och nosduttar. Det blev frivilliga sitt där jag efter några repetitioner la på kommando. Tycker det fungerade bra. Måste kanske flytta ut det i andra miljöer och med störningar, för i vardagen har hon inget vidare sitt... man måste liksom först nå fram till kontoret och jag vill ju att kontoret ska ha bättre öppettider! Nosduttarna är suveräna! Och hon fryser även med näsan, mycket vackert!! Sen skulle jag, om jag får önska, vilja ha lite mer våld inblandat... alltså nosdutt med tryck! Ett par gånger ställde jag upp henne (utställning) och hon står som ett ljus... men även här skulle jag vilja ha tryck och testade nu att fria henne med "jah" för att få henne att slänga sig över godbiten (Cider slänga sig är möjligen i mina drömmar).

Allis fick också komma ut... vilken hund!! <3 allis="" allt="" avst="" bekant="" bit="" bra="" cider.="" d="" det="" dock="" en="" f="" fick="" fr="" g="" gg="" h="" henne="" hon="" i="" inte="" jag="" jennifer="" ju="" k="" l="" lek="" liiite="" lj="" ll="" men="" mer="" mig.="" mig="" n="" na="" nd="" nosduttar="" och="" p="" ppen="" r="" rde="" riktigt="" rt="" samma="" sitt="" som="" sv="" tr="" tt="" ungef="" uppl="" var="" ven="" vi="">  I leken så hade jag två leksaker, vi lekte, jag släppte och vände mig om och började leka med den andra. Problemet var att leksakerna inte var tillräckligt lika... men hon kom runt och ville vara med direkt. Bra det, även om hon inte ville byta :-).
Nosduttarna är bra och jag kan några gånger få henne att leverera leksaken i handen också, sen släppte hon för tidigt. Hon är ju spaniel så godbiten som kommer sen lockar mer än saken... ha ha... Känns dock kul att få tag i! Fryser gör hon dock inte än, men ska ta tag i det också!
Jag har ju nästan inte tränat något "följ mig" med denna damen. Så det är väl dax att ta tag i det nu :-). Jag gick och klickade när hon dök upp på min vänstra sida och belönade i position (lockade in henne rätt om hon han lämna sidan) och när åtminstonde 2 tassar var i marken, ha ha... Verkade som hon fattade och gärna sökte sig till min sida. Nu ska jag bara hålla i träningen!
  Så till det mest fantastiska! Mot slutet så springer hon iväg, så där som hon gör när hon ska bajsa... men efter 5 m så vänder hon och kommer tillbaka, tränar lite, springer iväg, kommer tillbaka osv. Hur många 5 månaders valpar väljer träning framför behov?? När vi kom av planen gick hon och bajsade direkt... Älskar verkligen den här hunden!!

Planen för resten av veckan är promenad idag, spår i morgon, promenad och jakt/apportering på torsdag, tjänstehund på fredag och spår på lördag el söndag. Ska försöka få in lite småtting-lydnad någon mer dag också.

Hej hopp!

Inga kommentarer: