tisdag 24 juni 2014

host host...

Äntligen vågar jag mig ut på en promenad... äntligen törs jag göra någonting alls... fast jag är ännu inte bra, men både jag och hundarna börjar klättra på väggarna nu och hm, ja, förr eller senare måste man ju göra något :-).

Jennifer delar en vattenmelon på bästa sätt ;-)

Bira har jag ju cyklat regelbundet nu i drygt en vecka, det måste väl snart närma sig två :-). Vi har legat runt 5 km, men igår slog vi till och gjorde nästan 7. Det fungerade bra och jag upplevde henne som pigg och glad hela vägen.
Bira har också fått jobba lite med dummysar nu när vi varit här i stugan. Dels linjetag (raka utskick) i varierande längd, men också lite markeringsövningar där Jennifer fått hjälpa mig att kasta. Åh så kul det är!!


Min nya hobby, att fota moln :-D

Lizza har med andra ord inte gjort ett enda dugg... Hon har varje kväll fått en lite längre kvällspromenad, men mest i lullande tempo och inte särskilt långt. Jag tror ändå hon har det rätt bra... är ute mest hela tiden och grejsar i hagen. Och i söndags när jag tömde min bil på saker då kröp hon under huset och vägrade komma fram... Hon skulle minsann INTE hem! Rolig jycke... Lite mentalt har hon väl ändå fått då hon bott på samma gård som en hög jämthundar, vilka hon inte är särskilt förtjust i, och dessutom fått gå på promenad tillsammans med dem... Nyttigt som bara den!!

Idag så latade jag mig på förmiddagen, plockade ihop lite efter midsommar, läste, mm och sen tog jag mig i kragen och tog Lizza på en cykeltur. Hon har ju bara cyklat en gång... eller snarare sprungit med cykeln, ha ha ha... i sommar så vi startade på 5km och jag tror att det räcker så ett tag framgenom... Hon springer på bra, fullt ös från början, men på slutet gick det långsammare än vad det gjorde för Bira efter 7... ha ha ha... och då ska man ju också komma ihåg hur korta ben Bira har i jämförelse... Lizza galopperar gärna mycket, särskilt i början... nu låter jag henne göra det, tidigare år vill jag minnas att traven kommit med kondisen. Passgång är däremot totalförbjudet! :-).

Efter det latade vi oss en stund och sen så la jag ett varsitt spår åt damerna. Mycket intressant!! Lizza var ju ännu sliten av cykelturen... hon missade första pinnen, markerade två, missade de tre sista (men de hittade jag :-) ) och tog sen slutet. Jag upplevde henne som lite slarvigare i spåret och där kom de missade pinnarna tror jag... Nu ska jag försöka hålla igång henne både fys och med spår och se vad som händer (inte nödvändigtvis så tätt och med cyklingen först). Och så ska jag anmäla till några tävlingar! Det var då väl själva den om det inte skulle fungera...

Nu på kvällskvisten har vi gått på promenad och för första gången så lyckades vi hålla ett snitt på över 5km/h trots att alla tre hundarna var med!! Helt otroligt!! :-). Nu kan vi bara hoppas att jag kommer upp ur sängen i morgon och att jag inte hostar för mycket...

I övrigt finns inte så mycket att rapportera. Siri har fått en fästing, urk, som jag tog bort idag... jag hittade även en till vätske-grej under bröstkorgen :-(, och denna hade en lite konstig "kompis" så jag ska hålla lite koll på den tänkte jag...

Annars har midsommarhelgen varit rätt perfekt! Lagom av allt, utom möjligen värme då, men det fungerar ju faktiskt att klä på sig lite extra också. Bättre kyla än regn! På midsommaraftonskvällen var det ca + 4 när vi drog oss tillbaka och under natten så frös potatisriset på någon plats här i byn och det är väl kanske att ta i. Skönt att jag hade packat mössa och långkallingar i alla fall!

Nu ska jag nog smita ut och fota lite innan jag kryper till kojs ;-)

Hej hopp!


1 kommentar:

Liza sa...

Skönt att höra att du/ni lever :) Hoppas att förkylningen går åt rätt håll nu, peppar peppar...
Kramar