tisdag 17 juni 2014

spanielträning

Här om dagen trotsade jag förkylningen och gjorde Sussa sällskap på en spanielträning som anordnades ute vid kusten. Jag och Bira tänkte följa med som åhörare då vi inte uppfyllde de ställda kraven :-). Tanken var att unga hundar skulle få prova på och mattar/hussar som inte visste vad det handlade om också. Jag var som sagt med som sällskap och jag tänkte att Bira får väl följa och träna på att titta på när andra hundar tränar, för det behöver hon verkligen :-D.

Bira och jag fick också vara med... hi hi... vår instruktör sa att Bira var lydig, jag tyckte att hon hade knäck i öronen jämfört med hur hon kan vara... å andra sidan kan hon ju också välja att få hel-knäck i öronen och sticka till skogs, och det gjorde hon ju inte, ha ha ha... men vattnet lockade... där kan hon stå hur länge som helst och bara vänta på en flygande dummy... men när väl dummyn kommer, då kan hon inte kliva i. Konstig jycke! Sen ska jag ärligt säga att hon blivit bättre... det tar inte längre en timme att få i henne utan det går rätt snabbt om man gör rätt.

Det var intressant att se och höra. Hon som hade kursen är domare och verkade väldigt öppen för att showlinjerna skulle gå jaktprov och tränas och då alltså även clumbern! Skön inställning tycker jag! Jag fick se ett nytt sätt att lära in slagen i söket, eller snarare ett sätt för förarna att utveckla sig och hålla koll på sig :-), de flesta hundar har det ju i sig.

Vi fick prova på släpspår. Bira spårade inte alls, det gör man väl inte lös?? Det såg ut som att det var något sådant bakom, annars är hon ju en rätt så skicklig spårhund, men här blev det mera sök än spår. En väldigt fin and hittade hon i alla fall i slutet. Hon ville inte apportera den till mig och inte heller springa iväg med den, hon såg mest ut att fundera, vilket jag tycker var konstigt eftersom hon apporterat dem tidigare.

Jag har bestämt att OM vi blir klara för vattenprov i år så ska vi åka hit och göra det i september! Och vi ska då även göra ett B-prov. Rätt bra mål egentligen, även om vi missar en dag på älgjakten.

Min trevliga förkylning håller i sig, den går lite upp och lite ner, men känns ändå rätt ok idag med tanke på att jag var uppe med Jennifer i natt och att hon var helt utslagen, stackarn... Jo, vi är ju i Säs jag och Jennifer... rätt lugnt och skönt... men jag gissar att det kan bli lite trist utan många kanaler-TV när man är däckad... Hoppas det vänder snabbt för henne!

Nu ska jag ut och planera en träning ;-). Hej hopp!

Inga kommentarer: