lördag 7 juni 2014

Tänker!

eller kanske jag säger inte mycket men jag tänker en del... tralla la la la... Bondångersånger med Euskafaruat :-) och det är kanske så det är just nu! Jag menar eftersom ni inte hör ett ljud ifrån mig på hur länge som helst :-), fast om ni följer mig på det andra stället så vet ni ju att jag lever och att jag snöat in på lite annat!

Annars har jag gått och klurat nu... jag är superduktig på att planera, men sen måste jag vara en otroligt stor tidsoptimist för jag hinner aldrig det jag tänkt! Jag hade ju tänkt komma igång med jogging och cykling nu på vårkanten, men nu när min fot (som troligen var bruten) äntligen slutat göra ont, ja då åker jag på en dunderförkylning som är lite konstig... Först slår den till och jag är livrädd att den ska bli en seg en... det kan vara så att min medicin gör förkylningar mer segdragna och jag har nyligen fått medicin... i torsdags var jag hemma och kände mig rätt ok, vilket innebar att jag hade en del aktiviteter för mig torsdag kväll och fredagen... vilket jag tydligen inte skulle ha gjort! Jag var helt slut innan jag var hemma igår och i morse bara hostade jag och nu är jag sååå trött, trots att jag sov 10-11 timmar i  natt. :-(.
 Min plan var dock att försöka komma igång med träningen, försöka gå på längre promenader mest varje dag, och om det är för varmt -simma hundarna istället. Låter som en bra plan tycker jag :-). Men så fick jag mitt informationsbrev från Marma och årets läger (eller vad man ska kalla det) för tjänstehundar och hux flux får jag panik! Jag måste gå med hundarna även om det är varmt... Bira ska ju cyklas en massa där och behöver ha superkondis... och jag med :-D. Hur ska vi lyckas med det?? Det är ju snart...

Sen håller jag sakta men säkert på att komma igång med jaktträningen... men det går också på tok för långsamt :-). Jag ska nu försöka se var vi står och vad jag ska träna mer på. Idag gjorde vi linjetag och närsöksträning. Linjen blev inte riktigt en linje utan blev lite för sladdrig... så jag skulle kanske göra det på ett lättare område än i höggräs. I det höga gräset skulle jag vilja göra markeringsövningar, både med och utan skott. Kanske Jennifer kan hjälpa mig i kväll eller i morgon... hmmm... Linjetaget var egentligen inte heller uselt. De första skicken var riktigt bra och man ska kanske vara nöjd efter 3-4 stycken så här i början, men det är ju så kul!!!
  Närsöket jobbade hon på fint och hittade supersnabbt de minidummysar som jag gömt. Jag testade också detta lite igår när tjejerna tappat bort en tennisboll i gräset och då var jag chockad över vad Bira kom ihåg sen förra året då vi tränade detta.
  Bira planen för de närmsta veckorna är kondis, spår, patrullering och jaktträning! Och så ska vi försöka komma iväg och bada ett par gånger i veckan...

Oj! Nu höll jag på att glömma... Vi har ju dessutom varit på övning Bira och jag, hemvärnsövning! Där fick vi åka en massa bandvagn, och så mycket att säga om det finns väl inte, sådan herre sådan hund möjligen. Då vi båda föredrog att sova, ha ha ha... hon är så cool den här hunden!! Helt oberörd av att de andra hundarna tyckte det var lite jobbigt, hon rullade bara ihop sig och sov. Jag tycker också att hon jobbade upp sig efter dagarna och det skulle vara intressant att se när hon tar slut. Kanske jobbar hon upp sig för att hon tycker det är kul, men inte är tillräckligt tränad när vi börjar, hmmm... ja ja. Denna övning var i fält och det var superroligt och nyttigt!! Man får testa sig och sin hunds styrkor och svagheter under lite andra förhållanden och jag vet nu var jag ska lägga lite fokus på träningen.

Lizza då... just nu är hon väldigt ofokuserad och stökig och eftersom jag är trött så blir det inte så bra :-).  Spårträningen har varit ok och hon hade inte tappat bort sig under vintern, vilket ju är skönt. Sen behöver jag bygga spårkondis... kanske det rent av är det enda som saknas... Jo! Jag skulle också vilja ha bättre starter! Jag tycker hon är vinglig i början och har svårt att fästa i spåret riktigt. Jag ska fundera lite mer på hur jag ska lösa det. Tips mottages tacksamt!
  I lydnaden tycker jag att vi tagit ett steg framåt, men det är klart att vissa delar fortfarande behöver jobbas med. Det känns dock som att det vi nu på slutet fått kämpa mest med är fokus. Lizza tycker om att titta på de andra och att rulla ig i gräset. Jag hoppas att det bara är något tillfälligt och inte någon ny period som hundarna har när de är runt 5 år, ha ha ha...
  Vi har startat i en lägreklass spår, vi hade 10-10 på budföringen (YES!!) och 0 på spåret... 5 + slut och några minuter för lång tid. Det började vingligt, släppte och sen blev det super! Så efter pinne 5 så gick Lizza på en extra tur och då det kändes fel klev jag av och gick mot en väg (länge leve GPSn) och sen gick jag längs vägen, 20-30m in och vips var vi på spåret igen och kunde ta slutpinnen också. Nu var det gris-doft i spåret, men jag tror inte det var orsaken, utan det var nog spårkondisen :-(. Trist men så kan det gå ibland!
  Igår var vi och startade vår andra rallytävling i avancerad klass... Bäst av de startande i den klassen var vi, men med "bara" 67p så fick vi inget godkänt resultat. Det var en tuff dag för Liten och som vanligt hade jag målet att hon inte skulle äta upp någon och det klarade vi bra :-). Det var utställning på smma område och rörigare, skälligare än vanligt. Lizza hittade också en sådandär hund som hon bara skulle döda... och hur jag än försökte gå undan och få lite avstånd mellan oss så att jag skulle kunna träna på det så gick hon med hunden efter... paniken steg kan man väl säga... men tillsist försvann hon bland utställningstälten. Det var fler små hundar där och av samma ras, men dem tittade hon bara på och det var skönt! Det var också en liten hund som satt i honörsrutan när vi gick banan, men den var ointressant... Tyvärr var det några småhundar som skällde när vi var mitt på banan och det stördes hon väldigt av, eller så blev det bara droppen och efter det släppte hon mig ordentligt och var svår att hålla kontakt med, tyvärr! Men, som sagt jag är rätt nöjd...

Johan och Bira var också med och de skrapade ihop 61p. Och om Johan hade hängt med i svängarna och gjort halt när halt ska göras hade de haft +10 och GK resultat :-). Lite trist... Johans mål var att Bira inte skulle äta gräs och det gjorde hon inte och hon fick därför hela  korvpåsen när de kom i mål! Liite för sent tyckte Bira som vid sista skylten inte kunde lyfta på rumpan och komma in fot runt Johan. Hon hade växt fast i marken.... typiskt clumber som inte får sin belöning när de tycker att de förtjänar den :-D :-D!!

Nu är det bara att ta nya tag och jag hoppas kunna lura med Johan på någon mer rallytävling i sommar! Vore kul med en sådan titel också... + viltspåret...

Nu ska jag fundera lite till ;-) och kanske kanske göra en plan...


Inga kommentarer: