onsdag 2 juli 2014

rapport

Önskar ni en rapport om vad som sker?? :-)... kanske orkar jag ge er det i morgon?? Ha ha ha... Jag är på Marma och det är rätt intressant att se vart detta ska sluta!

Än så länge har det varit mycket teori... men jag gissar att praktiken kommer och sakta men säkert börjar det smyga sig på... Det jag går är en patrullhundsinstruktörsutbildning och det är intressanta diskussioner med kunniga människor och man får en del att stoppa i ryggsäcken, samtidigt är det ju just under utbildningen svårt att komma ihåg vilken roll man har och att titta på varandra och inte bara titta på hund :-).

Bira har chockat dem... först genom att ställa min instruktör genom att i leken med mig sätta sig ner och sen bara sitta där... ha ha ha... jag förklarade sen att jag tränat sitt i uppflog och det kom därifrån... någon har fått försöka leka med henne och se hur svårt det kan vara... Bira uppträder oftast på ett lugnt och sansat sätt och lägger sig platt medan vi står och pratar osv, vilket alla givetvis tolkar som en lugn hund :-), sen är det ju ett sätt att få henne lugn och inte bara vråla rakt ut... Givetvis kan man inte jämföra henne med brukshundarna (tex gapiga schäfrar), men få tror på mig när jag berättar om hennes tidigare fågelmöten (med vrål rakt ut och hänga sig i kopplet och vägra äta korv) och att hon även ljudat en del i markeringar... sen så fick vi göra en signalövning ljud idag och hon gjorde den otroligt snyggt och tydligt och eftersom jag inte var beredd så höll jag på att stå på näsan när hon slängde sig ut... det kom några sedan och berömde mig för den fina markeringen och det är ju kul, hoppas hennes jobb håller i sig, folk har ju lätt en uppfattning om denna typen av hund :-D

Allt för nu, sov sött ;-)

Inga kommentarer: