lördag 30 november 2013

resten av resan & träning

Jo, givetvis blev det strul på hemresan också, men eftersom jag nu dubbelkollade allt så gick det bättre, men nog ska jag ta SJ en duvning... När jag var på sjukan så kollade jag busshållsplatsen där jag skulle åka från, dvs vart den låg och jag kollade avgångstid ca 15 ggr... 20.37 skulle den avgå mot vasaplan, jag kollade med röntgenpersonalen var stationen låg i förhållande till Vasaplan och då bussresan bara skulle ta 4 minuter så skulle jag lätt hinna upp till stationen (ja, det var en bit att gå...) till 21.23 då mitt tåg skulle gå. Ca 1 timme innan bussen skulle gå så gick jag till väntrummet de har för bussar på sjukhuset... där har de digitala monitorer som visar de kommande avgångarna... Buss 118 avgång 19.50 och 20.50... hmmm... jag börjar ana att något är fel och går ut till busshållsplatsen och tiderna där inne stämmer. Jag ser också att bussen avgår en gång i timmen för att turen tar så lång tid och den går åt motsatt håll, alltså FRÅN vasaplatsen till sjukan, alltså tar det nästan en timme i motsatt riktning... Jag överväger om jag ska hoppa på bussen 19.50 och be att få åka med den runt, men... jag springer in på patienthotellet och frågar personalen hur lång tid det tar att gå ner till stationen, om bussresan ska ta 4 min i en stad kan det ju inte vara så långt. Personalen där inne är supertrevliga och förklarar vägen och ger mig en karta och hon ringar in de viktiga punkterna där! Och jag är på plats 20.10 på stationen. Det var nog rätt val för jag tror aldrig jag kunnat hålla mig vaken en timme på bussen... :-)

Resten av resan gick smärtfritt och jag fick några timmars sömn på varje fordon, men på stationen ville jag inte sova! Gissa om jag var slut när jag ramlade i säng där hemma 6.45 eller liknande och samtidigt var de 1½ timman jag sov där hemma de mest utvilande jag gjort på de 2 dygnen jag var borta! Sen åkte jag och assisterade när pappa styckade hjorten han skjutit och efter det en lite längre härlig promenad med hundarna och där Lizza fick springa lös, innan jag åkte hem och kröp ner under täcket! Där räknade jag med ytterligare 1½ timme innan jag skulle upp och laga mat, men då började telefonterrorn och det blev ingen sömn innan den inköpta kebabtallriken intogs och sen var det liksom inte läge. Igår runt 21 slocknade jag ovaggad kan man säga och i morse 8.30 ca väcktes jag av att jag hörde någon gå i grinden nere "mitt i natten" och då var det väl lika bra att kliva upp... ha ha ha...

Kl 12 så träffade jag Anette och Doris för kurs och samtidigt passade Liza på att träna lydnad. Sen fortsatte Liza och jag träningen genom att gå in i klubbstugan och dricka kaffe, ha ha ha... och värma oss. Sen satte vi igång!!

Bira fick börja, och här monterade vi upp en lina i ett träd, med en leksak i änden och när Bira (lös) kom fram mot leksaken så flög den upp i trädet! Och eftersom Liza var så snäll att sköta den uppflygande fågeln så kunde jag ägna min uppmärksamhet åt Bira och att få henne att sitta och det gick kanonbra tycker jag! Hon mest satte sig själv, fast på första försöket så började hon efter att hon duttat ner rumpan, leta efter var fågeln tagit vägen... ha ha ha... hon såg väldigt festlig ut!! Men, hon gjorde ett bra jobb!! Jag måste ju också berätta om att jag i morse läste i en hundsport om spanielprov och så sa jag till Jennifer att vi till sommaren ska starta ett B-prov (som är utan vilt) och det borde hon ju klara!?? Jennifer tittade på mig och sa, ja mamma, det hade hon klarat för 6 månader sen och det vet både jag och Bira, men du har inte riktigt fattat det... ha ha...  Å andra sidan förstår inte Johan att jag överhuvudtaget törs släppa henne lös... hi hi...

Sen blev det undervisning i hårt spår så Liza kom igång med hårt spår med Rocky. Jösses vad snabbt han förstod vad han skulle göra!! Snyggt jobbat! Lizza och Angus fick jobba med lösrulle och markering av figge i skogen och påvis. Och jag är rätt nöjd med mina vänner idag!

Nu ska jag föda dem och hoppas att de kopplar ner lite så vi kan sova gott. Är ju i Säs och ska vidare på en grej imorgon! Sov sött!!

1 kommentar:

Unknown sa...

Vad du far fram min vän! Vila ibland oxå!!!
Längtar efter att träffa dej och få lite inspiration!!!
Kramar i massor!