torsdag 14 november 2013

Lite i alla fall!

Tänk om man tog tag i saken (=tog sig tid) att blogga varje gång man gjort något som man vill dela med sig av, då skulle inte inläggen bli så långa, jag skulle (kanske) komma ihåg allt jag vill berätta, det skulle bli mer intressant att följa och massor med andra fördelar. Och jag vill ju!! Varför är det då så svårt??

Jag måste dela med mig av en sak idag först, även om jag inte riktigt vågar lita på att den är sann ännu... Jag kollade schemat framgenom (finns ju egentligen ingen anledning då vi alltid jobbar lika) eftersom folk börjar få igenom sin julledighet och tja, lite sotis på dem är man ju... :-) OCH de röda dagarna var grå på mitt schema... som helg ungefär :-). Hoppas hoppas hoppas!!! Även julafton... och då är det första året sen jag började där som jag har en ledig jul... Åh vad jag hoppas!!

I söndags så var jag med tjejerna och tränade sök! Det är riktigt häftigt att se vad våra vänner kommer ihåg och de tycker nog att det är riktigt roligt de också... Lizza skötte sig rätt ok, även om hon på första skicket sprang väldigt mycket och "råkade" springa över stigen (som var en hel väg) och sen tillbaka i den rutan och vips hittade hon figgen på fel sida... hmmm... ha ha, men hon fick ju springa av sig en del i alla fall, he he... Lydnad i söket?? Nix pix! Efter den trevliga stunden i skogen så drog vi till klubbstugan och fikade, det är lite varmare där än i skogen! Bodil hade fixat fika-korg och det var toppen!! TACK!

På måndagen sen så var jag på klubben och tränade och fick sällskap av Liza och hennes killar. Trevligt!! Lizza... med henne tragglades det en del fot och jag måste säga att jag tycker det var rätt ok. Bättre position än på länge och ändå valde jag att belöna en hel del med bollen! Jag varvade med en del rally-moment och jag inser att om jag ska tävla igen så måste jag läsa på skyltarna igen... jag minns ju inte vad som ingår!! Snurra är svårast och hon blir rätt uppvarvad då och vill bita i mig, men nu snurrar hon varje gång vi försöker. Och jag la henne plats en stund! Duktigt va!? Och jag belönade det med bollen som serverades i munnen... fungerar rätt bra!

Bira, mitt lilla yrväder... hi hi... först måste jag bara berätta... När hon var halt så delade jag på henne och Lizza hemma på dagarna och det har jag sedan fortsatt med. Bira verkar må så mycket bättre nu när hon är i ett eget rum. Piggare, mer upptåg, gladare, vill mysa mer och jag tror att det är för att hon plötsligt kan ta plats, att ingen knuffar bort henne eller springer över henne och om hon får ont av något så är det ju Lizza, hon är en rotta ut i klospetsarna och har bara "jag" i hjärnan! Nu har jag beslutat att vi fortsätter så här, för det är så himla kul att ha en busig och påhittig spaniel!! Ha ha...

På måndagen så fick hon komma ut och vi tränade sitt och kom med visselsignal (och ord då jag glömde stoppa pipan i munnen). Dels sa jag spring (så Angus åt Liza fick en chock... ha ha) och när hon springer tok så visslar jag sitt. Sen började jag hiva dummyn över huvudet på henne och blåsa/säga sitt när den landade. Hon är riktigt duktig, men första gången var hon 1m från dummyn när hon kom på att jag blåste och då satte hon sig där, ha ha... Sen varvade jag med att jag hämtade och hon fick hämta och jag tycker att det gick ett stort steg framåt och denna träning är verkligen nödvändig! Egentligen borde alla hundägare träna på att stoppa hunden i dessa lägen!

På tisdagen sen så styckade jag en älg, jag tycker det är riktigt kul och funderade på om man skulle ta tag i det igen... Tack mamma o pappa för all hjälp!! Och det blev rätt sent innan jag kom hem. P-O hade matat och rastat Siri och där stod jag med ungdomarna igen, första försöket sen åkturen... Jag menar, hur svårt kan det vara?? Jag laddade och gick och när vi kommer ner på stora vägen då, då mina vänner så ser Bira och jag ungefär samtidigt... en räv!! Och den dumma räven pyser inte bara in i skogen utan står och tittar på oss, går/springer några steg, stannar osv. Ni förstår ju själv... Bira börjar direkt stormskälla och ska anfalla (vi står på e45:an...) och det tog ju bara någon sekund så hade Lizza också sett räven. Men, nu var matten med och då är det inte bara att rycka omkull henne och Lizza lyssnar väldigt bra på mig och hör hon att jag blir arg, då fogar hon sig snällt! Men, jag gav upp försöket med att gå och bajsa, de hade ändå bara blivit mer uppskruvade och jag mer arg och äh, de hade inte kunnat skita ändå! Nu hade vi ju vägen hem på oss och de rastade av sig då så det blev bra ändå. Men att man inte kan ha flyt...

Igår var dagen på samma sätt, men istället för räven så mötte Siri, Lizza och jag Birgitta, Sixten och Marley på promenaden. Och för ovanlighetens skull jagade inte Siri upp sig och då bryr sig inte Lizza om att det kommer andra hundar. Rätt underbart tycker jag! Sen så har hon inte ro i kroppen och knoppen att stå och surra någon längre tid, men just att inget riktas mot dem är rätt skönt.

Nu ska jag fixa käk, baka en kaka att ta med på jobbet i morgon och se om jag kan ta en promenad i mörkret med mina vänner. Samma visa denna torsdag som förra... Då jag har en dag över så jag kan gå långt hemma i dagsljus då jagar Po och hans far och de jagar här i krokarna och då vill jag inte ut + att förra veckan var en av hundarna här hemma flera gånger och vad som skulle hända om en jämthundstik kliver fram till mina tre när jag är ute vill jag helst inte veta! Och då håller jag mig inne. Sen är Jennifer hemma och är sjuk och då tror jag hon tycker det är skönt att jag är hemma med henne en stund... jag har ju varit rätt dålig på det denna veckan... och det känns inte så bra, fast jag vet att hon klarar sig själv!

Och!! Ni har väl inte missat middagstips-sidan som finns i länk till höger??

Imorgon är det fredag och jag åker på kurs till Ö-vik igen. Kul och inspirerande!! Och så hittade jag en kurs till som jag vill gå :-)... www.hundkrut.se där finns den om någon mer vill gå så vi kan göra sällskap! Jag har inte kollat hur datumen är ännu, men om de passar och någon mer vill (så man kan samåka) så vill jag!!

Hej hopp!!

 

2 kommentarer:

Liza sa...

Ja åhh vad det var kul att träna lite sök igen! :D Och sen lite fika på det med en massa surr :)
Kul var det även att träna, igen, i måndags :) Måste bli bättre på det, att komma iväg, hehe.
Ha så trevligt i helgen! Och kör försiktigt!
Kram

Lina sa...

Roligt med sök de körde vi idag:) (se bloggen)
Lizza verkar vara en liten buse??;)