tisdag 5 november 2013

oh aj aj aj aj puff oh aj... ha ha ha

Ibland måste jag bara skratta åt mig själv... ha ha ha och då ett gott skratt förlänger livet (sägs det) så måste jag ju bjussa på det här också!! Just nu är jag öm både här och där...

I morse tog jag för första gången (sen Bira blev halt faktsikt!) Bira o Lizza på morgon promenad tillsammans (gissa om jag kommer göra det i morgon!??), nu har jag varit lat och tagit dem var för sig, eller snarare Lizza tillsamman med Siri, två bäsiga hundar tillsammans och en cooling själv :-). Men så i morse då... började jag halvsovande traska ut för backen och plötsligt får båda väldigt bråttom uppför slänten på sidan och svansen börjar gå, jag ler och tänker att nu har nog räven varit här igen... I nästa sekund kommer en visserligen orangefärgad och stor, men ändå katt flygande utför slänten, som skjuten ur en kanon och sen behöver jag kanske inte berätta mer?? Jo efter katten kommer ett moln av rök (vitt och svart=grått=rök??) flygande i samma hastighet och i samma bana... ha ha ha ha... och sen kommer matten! Nu är hon ändock lite för tung för att flyga i samma bana och jag hinner faktiskt konstatera att jag nog kommer fixa detta och hålla mig på benen innan Lizza lägger in rycket och jag åker på skorna en bit (troligen sker detta på 0,5sek) och sen är det kört! Jag vet att jag en liten stund funderar på att släppa kopplen och så tänker jag på mammas resa efter Dix och Lotta och bestämmer mig för att jag nog fixar det, detta är INNAN vi lämnar vägen och tar gräsmattan hos grannarna... Jag vet att jag inte åkte på mage, sen vet jag inte så mycket mer... jo, jag vet att jag fasade över vad som skulle hända om jag kraschar in i grannarnas ved som är täckt av plåtar... Sen tar det då stopp... och då kom röken ur mina öron istället och så hoppades jag att jag inte väckt grannarna och att de inte sett min resa ner.... När jag kom hem så frågade P-O (som inte klivigt upp när jag gick) vad hundarna hade fått syn på denna gången... ha ha ha... och som jag såg ut... Byxorna, mina fina vattentäta byxor har fått en fin reva på varje skinka och är mest bruna istället för gröna, min nya jacka höll men är nu blå med inslag av brunt, min rumpa är natur med inslag av rött... ha ha ha...

Till denna storry hör att jag sedan Johan inte längre är med mig på promenaderna så har jag undvikit att gå förbi kattens hus då han driver mig till vansinne. Han har pippi på att sitta 1-2m på sidan av vägen och glo på oss eller att resa sig precis när vi kommer och stillsamt knata iväg, detta tillsammans med kattens lösa höns (i somras) gjorde att jag inte orkade gå förbi huset där de bor. Egentligen borde man ju ta en och en hund och träna på det, men ärligt tror jag inte det hjälper när de är två... Nu hoppas jag att katten blev livrädd och inte kommer hit fler gånger, för då kanske jag släpper ;-)

Men, det var faktiskt inte detta som var det jag tänkt blogga om idag, men som ni vet spricker alla mina planer...

Det är väääldigt längesedan jag tränade hund nu. Jag skulle behöva gå en kurs med lite uppgifter! Tips!? Någon webbaserad kurs?
  Måndagsträningarna har också på sista tiden blivit noll, ingen mer än jag och ingen inspiration... MEN igår hade jag bestämt att nu måste jag rycka upp mig!! Oavsett hur jag fryser och vad andra har för sig en måndagkväll... Så jag packade bilen full med kläder så jag skulle kunna värma mig när jag var klar och sen så... men tråkigt nog var jag själv, och jag hade en halvplan, borde haft stenkoll. Men så kul jag hade!! Och inte blev jag kall heller... :-)

Lizza började och vi började med ingångar som ju är vår läxa på SBK-instruktörskursen, men de är rätt så ok tycker jag (utom att hon först inte ville sitta i snön) och de är ju tränade så som det görs i kurslitteraturen... det skulle vara då att jag lär in höger ingångar också... Vi får se vad tiden säger! Sen gick vi en massa linförighet som var riktigt riktigt bra! Lite svävade hon fram ibland, men det var bättre än på länge (kanske för att det var längesen vi tränade, ha ha). Sväng-halterna var blandade, det var lätt att hon släppte mig i höger halten och då blir det ju snett, vänster var bättre men behöver också putsas! Ska se om någon kan kommendera mig någon dag... Vi tränade på lite ligg och ligg kvar och en del rallymoment också. Jag funderar på att anmäla till ett par fortsättningsrallys nu i december och se om vi kan bli klara :-). Medan vi tränade kom en bil och det var nästan så jag tänkte ringa Liza en sväng så jag fick lite sällskap, ha ha, men så hörde jag på ljudet att det var brandövning på gång så jag avvaktade. Bilen kunde inte bestämma sig om den skulle vara av eller på och grejsade med lysen och i bilen och parkerade 1m från min bil... och Lizza har ju lite svårt att släppa sådant som är nytt och konstigt och det blev mycket sådan träning också. Jag hade velat träna på att vända upp och gå sakta, men vågade inte släppa henne lös.

Bira fick sedan komma ut och här var målet att träna inkallning och sitt. Helst en miljon gånger!! Eftersom det fläckvis var snö så tog jag på henne den rosa reflexvästen hon har, ifall hon skulle smita, hon har ju varit lite... på G på sista tiden ni vet... phu! Men träningen gick bra och hon lyssnade riktigt bra och satte sig både när jag slängde och rullade kaninbollen (mycket snyggare än vad hon gjorde med katten!!). Det märks att hon tycker att det är rolig träning! Men ganska snart har hon svårt att lämna mig för sitt på avstånd, det bryr jag mig inte så mycket om utan kör då sitt under rörelse.

Mer träning åt hundarna!!! :-)

Idag var tanken att jag skulle gå på långpromenad med alla tre, men så är det jakt och en jämthund har varit hit och hälsat på flera gånger, så jag väntar tills det blir mörkt :-). Leve pannlampan!!

Nu ska jag förbereda middagen (ni har väl sett middagsbloggen till höger!? Vill ni vara med så kommentera eller maila mig!!)!

Hej hopp (men inte på rumpan!)

1 kommentar:

Lina & Luzza sa...

Aj aj aj de där lät inget roligt alls:/ jag säger ta dig tid att träna de har jag gjort då grannen har två katter o hela samhället e FULLT av dem. Nu är grannen två okejade dock inte resten haha

Jag gör ett inlägg ägnat din blogg imorgon=D kul att du vill vara med.