torsdag 6 juni 2013

kanske, kanske...

... för första gången på en hel evighet har vi inte 30 i kö här på jobbet och kanske kanske kan jag hinna med att skriva några rader... men bara kanske... det är i alla fall lugnare idag än vad det varit på mycket länge! Och anledningen till att det inte bloggats har varit att det är så  mycket på jobbet och en del aktiviteter på min lediga tid. Men, det har å andra sidan inte hänt särskilt mycket hund på min lediga tid heller...

Vi har tävlat rallylydnad! Lizza o jag missade det godkända resultatet med 1 poäng!!! Ändå är jag väldigt nöjd med vår tävling! Det är helt klart vår bästa hittills!! Vi hade 30p borta på skylt-missar, en som hon inte utförde och två där hon fick ner rumpan i svängen runt och då är det genast fel övning... Sen hade vi 1!! poäng borta på resten... vilket fokus hon hade!! Johan o Bira hamnade strax efter (JA!! De tävlade också!! :-) ) med 66p, och Johan undrar hur man kan få så bra poäng med en hund som konstant äter gräs... ha ha... och hade han inte snurrat åt fel håll så hade de blivit GK, eller för all del, om hon inte siktat på grästuvor hela tiden... Hanna o Dregen tog sitt raka 3e GK resultat och visade var skåpet ska stå med full pott!! Grattis!!

Sen har Bira o jag varit på en inoff utställning, vi slutade 5:a... surt sa räven ;-), och jag är helt övertygad om att 5e platsen beror på att hon passade sista varvet för att det gick för långsamt i täten :-), inte passade hon ett helt varv för att jag inte såg det ;-). Vi hade dock en skön dag tillsammans och fick dessutom vara med i tidningen (vilket inte är min grej, men jag förstod inte att hon var från tidningen förens efter hon fotat och börjat fråga om namn och så där, ha ha ha...) Bira är i alla fall söt!!

Vi har varit på en sökträff till, gått promenad med sällskap av en främmande människa, varit på måndagsträningar och lite annat socialt och just nu upplever jag Lizza som nästan trevlig, ha ha ha... hon har skött sig fint! På rallytävlingen band jag upp henne i skogen medan jag gick banvandring och hon hade inga problem med att sitta där och inte heller medan Johan o Hanna tävlade och det gjorde mig riktigt glad!!

Lizza o jag jobbar på kryp och hur jag ska få henne att krypa fint framåt också. Ifjol vill jag minnas att vi hade ett hyggligt kryp framåt, nu är det en katastrof... hon blir hög bak och skuttar fram, medan bakåt är hon ca 1cm ovanför marken... Varför använder hon så olika teknik!? Dessutom har jag ju lärt henne bakdelskontroll liggande vid sidan så om jag vrider mig och försöker se hur hon går, så vrider hon in rumpan! Så, nu plågar jag mina vänner med att titta på våra kryp och klicka för fina bakdelsrörelser :-). Jag jobbar också igen för hyffsad linförighet fast jag har bollen i fickan! Det känns som bollen behövs där som motivation... sen är det svårt att få henne i en bra position när bollen finns, men det SKA gå!!

nu har Norge kö och jag får massor m norska samtal... SÅ trist! Själva stänger Norge sina linor när de har röd dag och så får vi ta deras, men de tar inte våra... :-(

Hej hopp!

1 kommentar:

Lotta sa...

Kan du inte få henne att krypa när hon ligger framför dig och du backar? Då ser du ju om hon skuttar eller gör fina bakbensrörelser.