måndag 26 mars 2012

Tror ni??

att det kan vara så pass lugnt i så att jag kan få ihop ett inlägg?? Det verkar, peppar peppar, vara lite lugnare idag... Nu började jag visserligen en timme tidigare än förra veckan, men då hade de haft kö från start så... HOPPAS!! Att ha kö hela tiden är superjobbigt!!

Nu har det varit en... rätt bra helg :-)... utom att jag dragits med en otäck huvudvärk, men den har jag liksom inte låtsas om, eller i alla fall försökt inte låtsas om... nu har den dock varit på den nivån att det varit omöjligt att blunda för den, men... ni vet :-)

I lördags fick jyckarna ligga ute och gnaga på ett smarrigt älgben, Lizza i mini hagen och Bira på lina, allt i väntan på att jag ska få hjälp att fixa till en ny stor hage :-). Siri var också ute på lina en stund innan hon fick följa med Johan på fisketävling! :-D Där fick de varierande respons... hi hi... P-O hade mött någon på Sveg som berättat att Johan varit där med en STOR hund... P-O frågade om den var svart eller vit :-D :-D!!! Sen hade Siri hittat någon som inte blivir rädd för henne utan som hon fick sitta och pussas med. Det gillar Siri!

Själv städade jag garderoben... i alla fall började och sorterade ut en massa för små barnkläder och halv-sorterade flick- och pojk också... Så nu ska jag ringa moster!

Söndagen sen... underbara söndag... :-) Sen blev den ju inte riktigt som tänkt, men nästan och man kan väl bara säga att det är tur att man har bussiga kompisar som håller ordning på förvirrade Marie! Och nej, jag hade inte glömt att jag skulle ställa om klockan... men när jag satt där på en stol i solen med en super tidning så blev jag förvirrad och räknade om klockan till fel håll :-D och hade då all tid i världen tills jag skulle träffa Sussa och Therese för lunch/fika! Ha ha... och sen messade Sussa och ville skjuta på det en timme och då förstår ni ju vilken tid jag hade över!!! Tills Therese kom och väckte mig ur mina drömmar... ha ha... stackarn!! I alla fall så fick hon haka på mig runt ett spår på hygget, givetvis då med min kamera runt halsen :-) Man måste ju utnyttja sina vänner ;-) och speciellt de som är super allergiska och så där :-) och GIVETVIS då med Lizza, som är så lugn stillsam och snäll... ha ha ha... I alla fall tog vi BÅDE lunch och fika sedan!!! Och så här i efterhand... jag skulle ju bjussat Therese, som är så snäll och står ut med mig... men, det får kanske bli en annan gång :-)! Trevligt var det!! I alla fall för mig...

Jo, dagen annars (har superkö igen, men nu sitter jag i kö hos hjälp-linjen :-) ) var riktigt trevlig! Jag började ju som sagt med ett varsit spår åt Bira och Lizza. Ganska långa... men jag tycker att de fixade det galant!! OCH vet ni!!! Lizza hade superdrag i linan!!! Precis som jag vill ha det!!! Jag VILL flyga som en vante i skogen :-)!! Då vet jag att min hund spårar ;-)... Lizza missade en pinne (inte första) men annars var det fina och glada markeringar! Och det tycker jag är helt klart godkänt på årets första spår! Och appropå det... jag tror aldrig att jag kunnat spåra snöfritt i mars någon gång tidigare!! Otroligt!! Man kan ju undra när bakslaget kommer... i maj eller juni kanske?? :-)

Sen var det ju lunch då innan jag åkte på klubben och tränade lydnad med Liza... Lizza fick då mycket linförighet, en del framförgående, lite ligg, och lite shejping -att springa runt en liten barnstol- och jag är riktigt nöjd med henne, UTOM att hon har otroligt svårt att släppa de störningar som dyker upp, tex en bil som kör sakta förbi eller någon med hund som går förbi... och det börjar bli lite jobbigt....

Sen blev det en kort paus innan jag tränade lite uppletande och när jag pysslade med lite grundträning (=komma med sak) så kom Ulrika och vi åkte upp och vallade den riktiga uppletande rutan och hon körde Milou och Myran på mina saker. Kul att se :-)! Sen var det då ett par saker kvar i rutan och jag släppte Lizza, mest för att se vad hon hittade på, hon har ju ingen aning om vad uppletande är för något! Hon sullade på lite, hittade en toffel, släppte den, sullade på i en evighet, gick tillbaka till toffeln, tog upp den och kom med den :-)!! Nu belönade jag det med lek och så var vi nöjda sen! Planen är att gör mycket mera grundövningar och kanske också grejsa på något vis så hon måste använda näsan... :-). Kul!

Sen åkte vi ner till planen, där la jag ett hårt spår på vägen till Bira... det var halv-ok. Bättre än det var senast och det är ju bra! Men, vi behöver mer av denna träning! Sen fick Bira följa med in på planen, där tränade vi att hon ska söka upp fot-poss, inte jag som ska jobba :-). Rätt kul och idag var det lite nya dofter, när tränade vi på gräs sist??, men hon tycker det är kul! Och hon ville inte gå till bilen!! :-).

Sen fick Lizza komma ut igen! Hon skulle ju bli trött idag :-). Vi tränade på kryp, och jag behövde aldrig ta fram ridpiskan!! Sen ska jag ärligt säga att hon var lite hög först, men sen tror jag att det blev riktigt bra! Kul att vi utvecklas!! Sen apportering... och det gör mig så glad så ni kan aldrig tro!!! Tänk som jag slitit med apporteringen med Tanija o Siri!! Allt för att få bort tugg och hopp på apporten, lek osv och så känner jag nu... YES!! Ofantligt mycket jobb på grundträning och det sitter klockrent fast vi inte gjort det på hela vintern!! Och det är en superbelöning för allt grund-slit!

Sen körde vi lite plats... och det börjar kännas rätt skönt! Störningar: Ulrika gick och gömde sig och kom fram, en kråkflock kraxade över oss, Ulrika kom fram, jag var kanske 15m från henne... och det gör mig riktigt nöjd! Det var en störning som hon inte fixade och det var när Bira skällde i bilen... då klev hon upp och letade efter det farliga som fanns i närheten... MEEER träning!!

Nu ska jag jobba lite också ;-) TACK ALLA för superträning!! Tack Liza för strumporna!! På fredag kör vi igen och jag hoppas att Anette också hänger på!!! Hej hopp!!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Tack för en super träning!!! Längtar till fredag!!!