onsdag 21 mars 2012

Litet

inlägg, fast jag har 1000 saker att göra, borde sova nu och ni vet allt det där!

Bilden är på Biras super-bästa inkallning någonsin!! Uppe i kojan när hon drog till skogskanten innan jag fick stopp-och-vänd på henne. En känsla jag lever på än :-)!

Jag fattar inte hur dagarna bara kan försvinna!! Idag tog jag i alla fall tag i en sak... jag har skrivit en fin liten ansökan om att få minska ner och "bara" jobba 80% och önskan innebär då att få sluta tidigare på dagarna... Hoppas det går igenom och att de behandlar min ansökan snabbt! :-).


I söndags började jag dagen med att träna TJH i Häddal. Började med lydnad, hantering och skott. Jag tyckte Bira fixade hela rubbet där galant! Roligt att se hennes positiva attityd när hon får kliva upp på ett "bord" utomhus för att lyftas ner och allt du ser är nyfikenhet! Älskar verkligen hennes attityd!!! Sen bar det av till några nästan helt avtinade ängar för spår. Det var årets första "riktiga" spår och icke förarspår. Förutom att hon på ett ställe vimsade runt lite och att hon missade spårupptaget så är jag nöjd med henne! Jo, hon missade metallapporten också, men... det var årets första!! Typ... Sen var det en patrullstig där den ljuvligt underbara jycken gör en supersnygg vindmarkering som inte ens jag kunde missa!!! Sååå underbart!! :-). Sen tror jag det var lite ofokus under själva patrulleringen, men det kändes som en skön stil... de som sett henne förstår vad jag menar :-). Hon klev inte ut åt sidorna för att lyssna och känna av utan strosade mer i mitten.... sen... äh, hon markerade ljudet också, även om jagtycker hon borde hört det tidigare! Kanon!!

Sen stressade jag vidare till Kårböle och där var det Lizzas tur och doftdiskriminering! Intressant som alltid och det blev en hel del funderingar om och hur man lägger upp träningen med hundar som ska markera människa! Allt luktar ju människa, när gör hunden rätt/fel? Hur tränar man?? Mycket intressant!! Men, jag ska fortsätta på denna linje, trots svårigheterna... :-). Lizza var lite mer störd denna gången av människorna och miljön... undra om hon tänker börja löpa... hmmm... Men, hon var duktig ändå! Sen bestämde vi ny dag och det blev en helg i april som jag inte jobbar och så kom jag tillbaka på jobbet i måndags och då har de bytt schema... SNYFT!!! Så nu missar jag den gången... :-(

I måndags blev det måndagsträning för mig i Älvros :-). Inte så länge, för jag är på tok för trött och så tappar jag tålamodet och då avbröt jag och gick hem! Bättre det än att bli osams! Lizza känns också ur balans just nu... Dock blev det en del linförighet, kryp, framförgående och ligg och där... bröt vi och gick hem!

Tisdag -börjat gräva i mail o pappershögen...

Idag skulle jag träna igen, men blev lite arg på Jennifer och beslöt därför att inte träna! Men, Lizza var i upplösningstillstånd och... ingen vill leva med en Lizza som är så och då tog jag lite träning med en oviktig sak! Att lära sig gå (ska bli springa) runt en cola-tunna (stol/pall i form av en förstorad colaburk). Kul att shejpa fram något!! och nyttigt!! Synd bara att matten måste köra så långa pass ;-)... Men Lizza kan nu gå runt den :-D! Ska användas i moment som inkallning med ställande och lite annat sedan! Bira fick också prova och är duktig, men då hennes favorit är snurra så var det lite problem på skillnaden mellan att snurra och att gå runt tunnan, men det blir nog!

Veckans bästa: Bira satte sig när jag sa sitt för en järpe på morgonpromenaden!! OCH hon kunde ta emot en leversnitt och äta den fast hon sett järpen!!!

Veckans sämsta (utom att jag måste jobba): att en morgonpromenad tog närmare 1½ timme... brukar ta en... anledning: hundarna var hopplösa och drog konstant i kopplet...

Veckans panik: På kvällspromenaden hoppar tre rådjur upp 25m framför mig och Johan och över vägen... 45:an... tack och lov ingen supertrafik, men de bilister som kom måste ha undrat varför vi gick på vägen som inte kunde hålla våra hundar på sidan ;-).

Hej hopp och sov sött! Pappas fisk ser ut som en sjö-sjuk en... ;-)

Ulrika!! Jag behöver träna!! Ska försöka messa dig i morgon och se när/hur det passar... :-)

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Okej jag tränar gärna! Men åker till Sollefteå idag o kommer hem söndag! Så från måndag eller kanske söndag kväll är jag med! Kram!

Matilda sa...

Härlig bild på er inkallningsträning :)Du är ju super duktig!