torsdag 22 juli 2010

HIPP HIPP HURRA!!

Ok, nu har jag äntligen fått igång mitt mobila internet och får väl utnyttja det medan det fungerar...

Bor och lever just nu i en husvagn... och den är LITEN, men finns det hjärterum så finnst det, eller hur!? Natten som var nu så sov Johan hos mormor så det var bara jag, Jennifer och hundarna. Rena lyxen!! Hundarna de turas om att breda ut sig, alltid någon som sträcker ut och någon som knölar ihop sig... tur de är snälla! På dagen bor de mest i en liten hundgård som jag byggt och då kan de i alla fall sträcka på sig!

Dagarna nu består annars mest av Härdalsveckan... I måndags så var det bykamp och givetvis var vi hejjarklack för Härjeåsjön!! Lizza fick vara med och hon blev nog mest chockad! Bira var ju med förra året och hon sov så sött när jag hoppade och skrek... Lizza, hon försökte nog mest haka på mig... Och ibland blev det kanske inte så bra... Varje lag klär ut sig, har lixom ett tema... Sveg var hockeyspelare som åkte brandbil in på planen (deras ishall brann ju ner), Lillhärdal var vindsnurror (här går debatten het om dess vara eller icke vara), ett lag var tomtar, några var utklädda till olika efter de teman de haft under de 10 år som bykampen varat osv. Härjeåsjön hade i alla fall tjuvjakt på varg. De var rätt roliga... Med tjuvjägare, en supersnygg varg och pappa som länsstyrelse-man... och så gjorde de en liten show på detta... och Lizza blev helt galen!! Hon skulle bara äta upp vargen som kom... antagligen var det för vargens lite smygande stil + att vi jublade allt vi kunde... för tomtarna som var innan sket hon fullständigt i, fast de var ganska lika vargen egentligen, med pälsar och mask och dessutom var de ju ända fram!
Ja ja, jag tror ändå det var nyttigt för henne mad alla barn och galna mamma =)...

Jag tror klockan var närmare 22 när vi landade här i Härjeåsjön och husvagnen och då skulle här göras i ordning... jag var supertrött!!

Ja, tisdagen blev rätt lugn här i Härjeåsjön. Jag tror vi alla var lite slitna... badade passade "vi" givetvis på att göra... =)... Och mitt när vi åt middag så kom jag på att det var ju tisdag som den nybildade träningsgruppen bestämt dag och tjohoo vad bråttom vi fick!! Tack till Suss & Sussa som underhöll Jennifer en stund här i Härjeåsjön så jag och Johan fick åka och träna lydnad!!

Och vilken underbar kväll det blev!! Vi var inte där så länge... och det började med gemensam platsliggning, där man la efter hundens kunskaper! Detta älskar jag!! Johan och Bira fick alltså lägga med en massa andra hundar, helt okända... och så kunde han börja med att bara gå 2m och belöna när han hade lust... Precis vad de behöver... Nu är de snart klara för tävling tror jag =). Enligt Johan var han supernöjd med resten av kvällen också, Bira var superduktig!!

Jag och Lizza grejsade på med lite allt möjligt... på vår egen nivå och det är toppen tycker jag!! Hon lär sig jobba med mig fast det är tusen roliga saker runtomkring!! Från början blev det mest focusövningar... lite baklängesmarsch, sitt, och ren ögonkontakt... Och när jag sedan belönade med kongen ibland så fick jag med henne på noterna direkt. =) Lite svårt att gå in i utgångsställning får hon, hon vet ju att kong ligger i höger ficka =), men det blir... och det är ganska nyttigt, att svänga från belöningen! Givetvis tränade vi på annat också, som ligg och att ligga kvar, att gå fot osv. I alla fall, på tisdag är det dax igen!! Underbart att få träna med någon!!! Jag måste också påminna mig lite nu om vad vi faktiskt måste ta tag i, så vi inte glömmer något viktigt!

Onsdag, det var en fullt-upp dag! Tack moster för att Jennifer fick tillbringa dagen med dig!! Och för att du matade henne och hämtade nummerlapp osv. Jag började dagen med att köra in Jennifer till Lillhärdal, och sedan åkte jag och Johan till Ytterhogdal där Johan och Bira gick anlagsprov i viltspår!! Och de blev GODKÄNDA!! GRATTIS!!! 6:a på spårförmåga (som är max) och 5:a på arbetstempo... Jag fick en chock!! Bira hade brått i spåret... tidigare har hon varit väldigt lugn och noga, nu vet jag inte vam som knytit raketer under tassarna på henne... Men, nu vet vi och Johan vet att han kan bromsa!
På vägen hem stannade vi hemma och tog en dusch... trodde jag skulle vara i husvagnen vid 14 igen, kl var 15.30 och det var superstressigt, då visste jag ju inte att Jennifer fått mat och hon skulle ju tävla i springning kl 18...
Japp, sen efter middag blev det att skjussa henne till starten, åka till mamma med bilen, gå till målet, och ta emot både kusin Jack (3år) och sedan då Jennifer... Även idag fick Lizza följa! Jennifer sprang sina 2 km på 9 min och kom med det 4:a. Superbra jobbat!!

Idag är både Jennifer och jag supertrötta... men "vi" har badat ett par gånger, slöat, varit ute och gått och så där. Vi funderar också på en skogspromenad innan vi åker till Häddal på lådbilsrally... om vi orkar åka... Jennifer skulle verkligen behöva komma i säng i kväll... Det är svårt att få sova ut med busiga hundar i en husvagn!

Och så hade jag ett till GRATTIS!! Igår fyllde min älskade Tanija hela 10 år!! GRATTIS till världens bästa hund!!

Hej hopp på er!!

1 kommentar:

Britt-Marie Olsson sa...

Hej Johan och Marie,
Vad glad man blir som uppfödare när ni klarade anlagsprovet på första gången BRA kämpat Johan det andra kommer med tiden ge inte upp, vi har skrivet grattis på vår hemsida tycker även ni ska skicka in det till clumberklubben.
Ha en bra helg/Britt-Marie