torsdag 2 april 2009

TRÄNAT!!!!

JAAAA!!! Så tog jag mig tid, helt fräckt!! Det var en ganska härlig dag igår, om man bortser från att skoljobbet hopar sig över en. Men, kursen som hopat sig nu, den tror jag hopat sig för den är för lätt och jag vet att jag kan, den var bara långtråkig och jobbig, men, jag ska göra ett försök idag, mellan ridturen och kursen ( har tävlingslydnadskurs i kväll med ett toppengäng! )!


Jag började med en fika på "nyan" i Sveg tillsammans med Sussa & Agnes och Therese & Niklas. Supertrevligt! Synd bara att jag var tvungen att smita så snabbt... hade sedan utvecklingssamtal med Jennifer och det var bara bra! Hon har ju lätt för sig och då är det lätt att vara mamma också, i alla fall vad gäller skola och läxa!Sen mina vänner, sen... Bira fick sin lunch, och lite rastning, ut och kissa, undersöka klubbmiljön och så där. Tyvärr var hon ju pigg nu, men jag tog mig faktiskt tid ändå! Hon blev ju inte ensam i bilen utan hade någon av de stora där medan jag tränade den andra.Började med Tanija. Fooot stod på schemat! Och hon håller poss bra! Det är just nu värre att få henne att titta på mig och det vill jag!!! Det käns så enormt mycket bättre då!! Men, jag jobbar vidare på det. Blir jag minsta irriterad så tränger hon direkt och låser blicken rakt fram. Det är lite klurigt det där, men skam den som ger sig!! Jag ska få till det!!!


Sedan passade vi på... Gullan har ju varit så duktig och halvt skottat fram hindret där på klubben och det är ingen lätt uppgift kan jag lova... ärligt gruvar jag mig lite inför tävlingen och hur vi ska få fram hindret ur boden där snön rasat för... jo, Tanija och jag tränade hopp-apport, med träapporten!! Orsaken är att jag vet att hon fuskat med återhoppet... och sprungit bredvid då. Nu var det enkelt, en snöhög bredvid, eller hur!?? Det var alltså lättare att springa över 1m snöhög än att hoppa 30cm. LOVANDE!! Men, mot mina Tanija-principer, så tog jag i henne och ledde tillbaka henne på rätt sida om hindret, satte henne och stoppade in apporten i munnen, gick runt och sa hopp, suuuperbelöning! Vi fick jobba ett tag med detta och inte för att hon fuskade med återhoppet, utan för att hon nu inte ville ta apporten. Hopp sa jag och hon sprang glatt ut och luktade på apporten, sen var det stopp...Ååååå... vad jag slet mitt hår!! För sa jag apport då, när hon var där ute så tog hon den glatt och hoppade tillbaka. OCH vet ni!?? Jag har en hund som märker ord!!! Att jag inte lär mig!!! Sa jag apport direkt, iställetför hopp, ja då fanns där inget problem... Och glädjande är också att hon nu inte slaktar apporten!!!! Lite småtugg kan jag få... men, så lite =) och det är så skönt!! Kan ju säga att vittringspinnen fortfarande är sämre, men vi jobbar på det också!Solen sken och det var ett underbart väder!! Vi tränade också lite inkallning med ställande och ytterligare funderingar dyker upp. Det är ett svårt moment, men nu ska jag testa något nytt igen =D. F-n det ska ju bara hålla en säsong, eller något...
Sen fick också Siri sig en runda och foten var riktigt bra! Hon kunde vara vid min sida, hon satt inte bakom och hon flydde inte, jag är nöjd =D... näe, hon var riktigt bra, apporteringen blir lätt slarvig när jag kastar långt, men vi jobbar på det och på avslutet!! jag ska ta apporten, hon ska sitta kvar till jag löser upp henne... Kanske kan vi få till det!

Det blev ingen ruta idag, då vill jag ha klickern och den hade jag glömt hemma, kanske kan vi få en stund i dag också...

Efter träningen så fick Bira också komma ut lite, ingen träning, mest irra runt lite och kolla dofter och hålla ögonen på de stora flickorna... Det var ett kalasväder!!! och jag hade inte alls lust att åka hem och fixa käk... men ibland måste man.

Nu ska jag ta en ridtur igen! På återseende! OCH bland mina blogg-länkar har jag nu också lagt till Wellegårdens kennel... kanske kan vi få lite träningstips ;-)

1 kommentar:

Ulrika sa...

Oj vad du jobbar på med alla :-) hundarna. Vet inte hur det blir med jakt provet, men jobbar med apporteringen. Kramar.