söndag 1 februari 2009

Utvärdering januari & ny blogg!

YES!! Nu testar vi blogspots möjligheter!! Hur mycket kan jag skriva??
Nu har jag ju ägnat en stund åt att redigera denna plats... ( och därför hinner jag väl inte skriva så mycket...) Kanske ändrar jag senare, men just nu får det vara så här, lite lagon tycker jag... samtidigt så finns möjligheten att gå in och peta i HTML-koden och det(!!) lockar ;-)

Nu har jag tränat mina jyckar varje dag, utom en, i en hel månad!! Och tankarna går och funderingar kommer... Har det gett något resultat!?? För har det inte gett något är det väl läge att ge upp??

Ja... Siri har ju utvecklats enormt inom krypet!! Hon fattar så mycket nu och det är liksom bara läge att invänta våren och krypa ute!! DET känns otroligt bra!!
Sen är ju "rutan" mindre bra... fast så många repetitioner har vi inte hunnit med, men, de borde blitt bättre!!
Apporteringen har också blivit bättre. Vi jobbar mycket på ingångar och det känns som att vi fått bort en del flams, men det återstår väl att se när vi testar det ute och jag kan slänga den =)
Att backa har hon lärt sig och jag har upptäckt att det kan vara bra till mycket... som reserv får jag väl ha det för att hon ska komma in i rutan... MEN här har matten fuskat och inte döpt klart momentet!! FY på matten!! Hon erbjuder gärna backandet när hon inte är 100 på vad hon ska göra.
Sitt!! Det här är häftigt!! Jag har ju i fjärren haft problem med DK och att jag plötsligt måste använda handen för att få upp henne och så där. Nu började jag klicka sättandet... på 2 träningar: och nu så sätter hon sig upp varje gång utan handtecken!!! Visst är klickern häftig!!! Nu ska vi försöka få till snabbare ligg också ;-)

Jag ser nu fram mot varmare temperaturer och mer ute-träning!! Sen får gärna vintern vara kvar ett tag till... bara inte 20-25 minus...

Tanija då... Jo... det är ganska häftigt! Ni vet, jag har ju räknat ut att jag ska få till ett stopp där hon slår ner båda framtassarna samtidigt, för att komma bort från smyyygande steg, främst då på inkallningen. Så jag har ju klickat för att hon går upp i luften för att nudda en sticka och sedan klickat landningen. OCH sen har jag försökt ta bort stickan och jag får helt enkelt inte till det.... morr... och så säger de att stickan är bättre än andra hjälper...
Jag hade alltså gett upp detta!! Och bestämt att nu gör jag inget mer förens jag läst i boken hur man ska göra... Till saken hör väl också att detta är ett beteende som Tanija erbjuder rätt ofta, typ varje gång hon ska få mat, MEN som jag valde att klicka-bort när vi tränade backa, där jag absolut inte vill ha studdsandet...
Igår hämtade jag Tanija och hade klickern i handen när jag gjorde det och när jag gick fram till bänken för att plocka fram godis så studdsade hon till och jag var snabbbare än ni kan ana och klickade till ( fast jag ännu inte hunnit klicka någon tennisboll...) och huxflux så kan hunden det!!! Sen fick vi ett sättande på köpet... vilket jag tillät i typ 3 försök, sen ignorerade jag det och så studdsade hon stående... Vilken jycke!!!
Ja och krypet har hon fattat, vänta på matte så blir det bra... Apporteringen då... tja, metallen var ju egentligen bra innan, det var mest att jag ville få in fler ingångar och bra sådana... Med trä:en verkar det liksom börja trilla ner en polett att man inte ska tugga, men detta har jag kämpat med förut och jag vet att det här lilla inte betyder något alls i det hela stora... Så jag måste jobba benhårt med det!!! Och vi ska träna det på träpinnar och andra saker också... Kanske är det inte för sent att lära gamla hundar sitta...
Att gå fot, här tycker jag också att utvecklingen gått framåt, och kan jag få henne att gå och titta på mig så tror jag att vi kan höja oss många poäng och dessutom ser det inte längre ut som att hon tränger...

Tänk, det känns som så lite har hänt på den här månaden, samtidigt när man tänker igenom det så har vi ju löst en hel del och dessutom lärt in en del nytt... Jag tror att sakerna vi gör nu och tjatar vidare med kommer att fastna ordentligt och ge oss en hel del när sommaren kommer... Och hundarna har inte tröttnat... de liksom tjatar på mig varje kväll om jag inte gjort något ännu... och det gör katten med!! Tror hon börjar fatta grejjen ;-)

Sov sött & nu vill jag ha tips på vad jag & Siri ska träna på inne & på fler hund-tränar-bloggar... Vi söker inspiration...

1 kommentar:

Ulrika sa...

Hej! ja då var du på plats på blogspot. Välkommen på riktigt. Tycker denna funkar bra. Du ligger i som vanligt och du är nöjd, det är huvudsaken. Kramar från oss på rullan.