lördag 7 februari 2009

Tid??

Vad tiden bara rinner iväg!!Jag hinner ju inget, eller rättare sagt, jag hinner inte det jag måste hinna med!! Nu har jag en skoluppgift som borde vara klar i morgon igen... enligt min egen planering skulle den vara det!! Och jag har inte ens tittat på bilderna som jag ska redigera... =( Oj oj oj, hur ska detta sluta??


Min sambo har ju också en fosterbror som fyllt 18 ( Grattis grattis!! ) och som vi inte grattat än... Och min bror, han blev 30 igår ( GRATTIS!!! ) och han har vi heller inte hunnit gratta på riktigt, även om vi var dit igår... men, det ska vi ta idag!


Jennifer och jag vi lånade Suss en stund igår och jag är otroligt tacksam att hon ställer upp, fast hon också hade fullt upp med kalaset igår... Men vi fick ta oss en tur på Juno och jag var helt 100 på att jag inte skulle kunna gå idag... Dels är det otroligt längesen jag red och sen red jag lite längre och jag travade en hel del!! MEN! lite mallig blir jag nu när jag nästan inte känner något... Jennifer var jätteduktig, red det mesta själv och svängde mycket och börjde dessutom få lite koll på vart Juno var i förhållande till diket och så där. Kul att se!! Och jag tror hon är lite sugen på att börja trava, sååå... vi får nog klura ut en lösning på det! Här hittade jag en bild på Jennifer när hon rider och man får också en aning om vilken "liten" häst han är ;-)
Och tränat hund har jag också gjort... I förrgår var vi ute och grejade med rutan och lite andra klurigheter! Jag tror att vi sakta men säkert har en möjlighet att få till det. Och jag tror att jag ska superträna-ställandet med Siri också, det ställande som ska in i inkallningen... Sen är det väl "bara" platsen så är vi klar för tvåan. Känns härligt!!
Siri är också enorm på stå-upp från sittande. Här har poletten verkligen trillat ner!! med Tanija har jag inte kommit lika långt... Vi fick lixom ett litet bakslag där med backandet och nu börjar jag ge upp!!! Vid varje nytt träningspass och ofta när vi byter plats för momentet inom ett träningspass måste vi börja om från början. Jag får klicka för att hon backar utan att studdsa... först, jämt, och mot slutet av passet kan jag börja med att bara klicka om hon backar när jag säger det... OCH vi kommer inte ett steg framåt, känns det som!! men, en chans till ska det få!!
Stå-upp började vi lite med igår... och det kommer bli lite lurigt, men jag tror nog vi ska få till det bara jag har tålamod! Man jämför ju med Siri som fått träna på det så många fler gånger...
I går var jag i klubbstugan och tränade! Det var -15 ute och Jennifer var på barnkalas & Johan hade innebandy-träning och då tycker jag stugan är ett bra alternativ. Och förra gången jag var där så hade Siri problem när vi gick in, det är så många dofter där... Nu tänkte jag, ska jag vara förutseende och ha klickern i handen och korv i fickan och klicka för kontakt. Vi började redan utanför, vilket ju också borde ge en bra grund när vi kom in... Det gjorde det inte!!! Och där stod jag, med en hund som försökte hänga sig själv i kopplet när hon strävade mot "den där" goda doften... och att hon ens hade en matte hade hon sedan länge glömt!! Här skulle jag vilja veta hur de "rena" klicker-tränarna gör för att lösa problemet, för om jag förstått det rätt så tycker de att 5 sek är lagom tid att vänta på ett beteende... inte 5 min ( eller längre, för det var där någonstans som jag gav upp ).. OCH jag som strävar efter att klicka för att inte bli arg, det som jag inbillar mig är mitt största bekymmer...
Å andra sidan hade Eva Bodfält ett inlägg om korrigeringar på sin blogg nu och jag menar, hon är ju någon som många "ser upp till". Läs inlägget och känn dig som en människa!!! Länk finns till höger...
Nu mina vänner! Håller vi tummar & tassar för Ulrika & Ripa, och dersa sällskap i Rättvik idag!! Hoppas det går bar för er!! Och sen får jag titta på lite sport medan jag pluggar va!??

1 kommentar:

Anonym sa...

Blev full i skratt när jag läste din blogg nu...Finns det verkligen en till?!....Lät som Rocky hahaha. Visst är de för "härliga" ibland ;)) Kram Liza