fredag 21 september 2018

katastrofen....

Alltså, det är urtrist... just nu finns inte jättemycket att göra på jobbet och då blir det att man bara sullar på... men det är URTRIST!!! Jag sitter ju här för att jobba, så tiden går fort, så jag får komma hem någon gång... Jag har liksom lite att pyssla med...


Direkt efter jobbet så ska jag på klubben och se hur långt de hunnit med förberedelserna för utställningen som är imorgon.
Sen måste jag ut och röra på mig och hundarna. Antagligen regnar det, men jag smälter inte...
Sen ska middag fixas och ätas och då det är fler än jag som äter så blir det väl något vettigt och en vettig tid...
 Det bästa vore om middagen kunde vara något som skötte sig själv på spisen medan jag är ute och ränner... men jag kan inte komma på något bra :-).
 Sen så vore det rätt skönt att komma isäng i tid. Det blir en lång dag imorgon...


I onsdags så träffades vi tre tappra och körde lite apportering och annat.
Jag kom på den ljusa iden att jag skulle vittra in lite mark och köra lydnad och apportering där. Behöver jag skriva hur det gick!? Ha ha ha.... goaste Allis hade superkul och drog rally runt allt jag vittrat in... he he he... något säger mig att jag borde träna mer på detta, att jag skulle tränat på detta för typ 2-3 år sedan... MEN! Bättre sent än aldrig och nu blir det mer... och det blev ju bättre och bättre även om det var svårt... Och en sak är klar, det kommer aldrig bli bra om jag inte tränar på det!
Jag vet inte vad jag ska säga om det mer... fullständig katastrof som slutade i katastrof? Och det gällde då sitt, inkallning, stopp, apportering...


Ute på gräset testade jag steg 2 i "klockan". Steg ett har vi gjort rätt många gånger, även om det var längesen och dessa övningar ska man väl hålla i lite antar jag... I steg ett har jag slängt ut två dummysar åt motsatt håll (eller hur förklarar man?) Vi har gått mellan, vänt ryggen till och hon har fått hämta, jag har slängt ut igen, hämta den andra osv.
Nu slängde jag ut 4 dummysar. Då det blev lite svårare så gick jag lite närmare innan jag skickade... och vilken stjärna jag har!! Detta fixade hon galant!


Sen var det lite olydnad igen då hon smet ner till vattnet... ha haha... nu var det visserligen varmt i luften, men...?
Planen var att se om de ville bada, men inte just då, utan mer som avslut...
 När Lena o Dino var ner och testade vattnet så smet hon ner igen... och det säger väl en del om hur det lockar!? Hon är ju inte överförtjust i andra hundar och smiter ner ändå. Nu är det inte för att hälsa på Dino. De hälsar inte på varandra...
Och, ja, både Dino och Allis badade... Allis var lite segare i starten än Dino, men ut var de.


Sen satt ligan på rad... Max (det var kanske Vilde från början), Dino och Allis och så fick de hämta någon dummy (springa av sig vatten) medan de andra fick vänta.
Eftersom alla hundar klarar av att vara tyst så är det väldigt nyttig träning...


Vi avslutade sedan med tre smällar medan de fick sitta där och inget mer hände. Allis sitter som på nålar och huvudet snurrar som bara den... -var kommer pippin/dummyn!?? PHU! Så detta behövs verkligen!! Men, hon sitter kvar!!!! Och lös var hon, även om halsbandet var på... nästa gång blir det utan, om jag kommer ihåg det :-).


Hej hopp!


1 kommentar:

Liza sa...

Ja det där med att maten kunde fixa sig själv är något jag också önkskar :D Funderar allvarligt på en sån där manick som man hivar i maten på morgonen och så är den klar när man kommer hem, DET vore något :D
Kram