tisdag 22 maj 2018

tävlat :-)

Det var ett tag sen jag skrev nu... Vi har ju varit iväg två gånger och tävlat i bruks Allis och jag. Och efter att jag gnällt av mig lite så tänkte jag att jag skulle dra en liten sammanfattning!


Det är ohyggligt varmt!! Jag har 1000 saker att göra och ingenting blir gjort... igår körde jag ett lass (en skottkärra) ved uppför backen, tog en vätskepaus till jag inte kunde vara stilla längre... tog ett lass till eller två och så en ny paus... Så segt!! Och jag måste klippa gräset, städa till hönsen, bygga något till kycklingarna, och få bort en massa under carporten, veden är inte klar än... OCH det börjar bli bedrövligt inomhus också, ha ha ha... och på detta så ligger jag ganska många timmar minus på sömnkontot...
Sen finns det en del positiva saker också, men det tänker jag inte berätta för er här... 😛


Allis i Mora:
Vi började med spåret... och vad som hände här har jag ingen aning om! Hon virrade bara runt och jag gav nästan upp... tänkte mest att domarna skulle säga till när nollan var klar och jag hade då gjort en ny start och sett om jag kunde få ut henne. Men så bar hon iväg och spårade riktigt bra, gick över första pinnen (jag tog den), men fick med de två andra. Betyg 5 från båda domarna.
Budföring: Kanon! 10-10. Hon sprang fint och med bra fart.
Plats: Tävlingsledaren hade ett vitt papper som komihåglapp och han viftade lite med det och Allis var helt låst... jag vet inte om hon tror att människor bär omkring på fåglar... Jag fick putta till henne för att få ner henne...
Och lydnaden i övrigt var inte speciellt bra... Hon nollade läggandet, och 0/5 på framförgåendet... Minns inte exakt, men jag tror att vi kanske hade 5 på linförigheten.
Totalt 149 poäng och GK.
Och jaaa... tänk om hon spårat... Det var väldigt varmt och soligt och hon är väldigt värmekänslig.  Och precis när vi skulle gå in på lydnadsplanen fick hon syn på en sädesärla... Bara att bita ihop och på det igen!


Under veckan som gick så hade vi ett lydnadspass och så hittade jag två för Allis främmande spårläggare ( ibland är facebook bra ;-) ). Så, det blev ett spår på onsdagen och ett på torsdagen. Jag hade tänkt lägga ett eget spår på fredagen, men det kom lite annat mellan... Båda dessa spåren var riktigt bra! Hon missade lite pinnar, men hon spårade!!


Allis i Falun:
 Vi startade med budföring... Noll! Hon sprang till domarna, och sedan kanske 5 meter ut innan hon vände... Skit!
Spåret... Ja... hon tog spåret och gick 2-3 meter, vände och försökte ta startskylten (som satt på en pinne). Och den starten säger jag inget om... troligen fick hon vind av den när hon kom ut i spåret och då gjorde hon helt rätt! Men, vi fick väl avdrag på det... Hon hade också någon tveksamhet och ett stopp efter ca 30 meter där jag fick skicka om henne (sa de, jag har minneslucka ;-) ). Lite virrigt spår kanske, men jag såg det som att hon är väldigt noga med att vara mitt i spåret och vänder tillbaka om hon kommer utanför... Ja, ja... hon markerade alla pinnar!!!! Stort plus!! Och vi fick 8/8 i betyg och det gjorde att vi inte hade en chans att bli uppflyttade oavsett hur lydnaden skulle gå.
Platsen: 10/10, sjukt nöjd! Hon tyckte att hela situationen till planen var väldigt jobbig, 2 hundar som mätte med varandra och en rottis som hon tyckte var lite för nära rumpan bakom... Men hon låg och låg bra!
Lydnaden... Hon tappar mig helt när vi går in. Jag ska försöka lägga lite tid på detta, för man förlorar så rackarns mycket på att inte ha henne med. Jag tror vi fick betyg på allt utom hoppet då hon sprang förbi.


Så, nu ska vi träna lydnad! Eller ikväll blir detapportering  och kanske tar jag ett dopp också... ;-)


Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Hm...nu blev jag ju nyfiken vad allt det positiva är som du inte kom i skrift :)
Kram