onsdag 23 maj 2018

JAAAA!!!!!!

Sa jag att jag låg minus på sömnkontot igår? Ha ha... nu ligger jag mer minus, men det är väl sånt man får ta ;-)... ha ha ha .... idag ska jag försöka sova middag tror jag :-)


Veden blev klar igår. Det var varmt, men inte riktigt lika illa som i förrgår. Solen låg inte på på samma sätt, men fortfarande jobbigt varmt!


After ved så träffade jag Lena vid badplatsen i Älvros.
Vi började med lite markeringsövningar i skogen där. Och jaaa... vad ska man säga. Runda ett var inte jättebra. Hon hade svårt att gå ut på djupet, fast jag tyckte att vi körde rätt nära och sen hittade hon rester etfter en död fågel och så blev vi osams om det. Och nej, resterna var en dunhög och inte i den storleken att man ska skita i jobbet. Tycker jag åtminstonde ;-).
Vi bytte plats, lite närmare, lite annan terräng, men fortfarande skog. Och det låg en kvist över "gatan" som gick ut mot platsen där dummyn landar. Mycket svårt för en Allis som inte tycker om ris...
Men, vad hände nu!?! Jag fattar ingenting!! Givetvis springer hon inte rakt ut som hon ska, för där är en pinne ivägen (jag måste verkligen träna på det!!) men hon tar en omväg, kommer in på "linjen" igen och hämtar... Inte bara en gång, utan TRE!!! Olika vägar, men varje gång ut och hämta. Jag blev OTROLIGT nöjd!!!


Sen var det vatten. Sol och väme i flera dagar ger ju även hundarna bättre förutsättning att lyckas med vattnet. Speciellt när man har två blygisar som Allis och Dino är. De har kört lite olika taktik, men båda har varit tveksamma ut på simdjup.
Allis börjar... jag slänger krickan (en dummy som ser ut som en fågel) och hon knatar rakt ut och hämtar, det blev ett par-tre simtag... Jag tappar hakan och jublar!!! WOW!!!
 Vi turas om lite med Dino och Allis... och jag slängde aldrig jättelångt, men varje gång var det sim djup och längre än första gången och VARJE GÅNG går hon rakt ut och hämtar!!! Så otroligt roligt!!! Plötsligt känns inte jaktprov så jäkla långt borta :-) :-).


Sen Liza skulle jag kunna skriva något mer om vad jag pysslade med på kvällskvisten, men jag struntar i det och låter dig vara lite nyfiken istället  😛😉


Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Meeeenn.....Marie!!!
Kram