torsdag 22 september 2016

rörigt ;-)

Ibland blir saker lite röriga... och särskilt när det är mycket att göra. Jag borde engagera mig som bara den i spårtävlingen just nu, men jag måste ta några dagar "ledigt" annars går jag under...
  Igår efter jobbet skulle jag till veterinären med Bira. Sen på polisstationen och skriva på en passansökan och sen hem och SOVA!! Och då Jens skulle köra barnen till ridskolan så behövde jag bara hämta i orrmo på kvällskisten... :-)

Och vi var till veterinären, det såriga hon har på mellanhanden är troligen inte orsaken till hältan. Hon fick kortison mot det, vad det nu är... och så är det troligen någon muskelgrej uppe i boken som är orsak till hältan. Men, vi undviker hopp och kör på som vanligt! Vill hon gå på promenad så går vi på promenad, vill hon vara hemma så får hon vara hemma... För planen är att börja med morgonpromenaderna igen imorgon! Jösses vad lat jag blivit ;-).
 När jag sen kom hem så plockade jag lite medan jag väntade på att Jens skulle komma och hämta Jennifers kläder. Sen la jag mig... JA!! Det är sant!! Och då började tankarna att snurra... jag skulle behöva göra ditt och datt och... ögonen var som pingisbollar... ha ha ha... jag klev upp igen.

Jag funderar också på att skaffa en helt annan blogg, där jag kan skriva om sådant som inte har med hundträning att göra... När jag ska skriva vet jag inte och om jag ska koppla den samman med denna vet jag inte, men så slipper ni läsa om annat än hundträning här ;-)

I måndags var jag på klubben och tränade. Bira fick vila.. under protest ;-) och Cider... stackars hund! Nu har hon börjat löpa och jag vet ju att så länge jag inte tar tag i saker och gör något med henne så kommer det inte att bli bättre... Min plan är att leka en massa med henne, gå ut och röja och ha kul och se var det bär... för när vi håller på så tycker hon ju att det är superkul och hon är väldigt engagerad i träningen, så länge kopplet är på... jag funderar också på att börja ha lina på, dvs koppla loss och så sitter hon ändå fast... Så det blir bakläxa på matten...

Allis fick komma ut först enligt plan... Hon brukar annars få komma ut när alla andra har tränat klart och det är ju inte heller så bra... Vi körde, kontakt, linförighet, längre sträckor, inkallande, lek, och platsliggning. Under platsen så lekte Hanna med Dregen runt oss och hon kastade leksaken framför Allis och så. Det var svårt, men hur det var så gick det bra och jag var snabb att belöna. Det blev superbra!! Det blev lite längre träning med Allis och jag tycker verkligen att det är dax för det nu!

Lizza och jag körde linförighet, inte titta på andra hundar, ligg och kryp. Hon har fortfarande ingen bra linförighet, men jag tror aldrig att den kommer bli bättre... Vi behöver ut och tävla och gärna bli uppflyttade så matten får inspiration! Hon kan ju egentligen allt, vi bara måste komma ut och få till det!

Under tisdagen så tog Allis och jag en tur till skogen, men... alltså + 20 grader i September... det är så jäkla trist!! Innan det blir temperatur så man kan köra hund på riktigt så har väl alla löv trillat av och då sitter inte skogsfågeln lika bra... GAAAHHH!! Nu gjorde vi lite fält på en myr, men jag saknade fart hos Allis, jag hoppas det beror på värmen. Jag tror att jag ska försöka dofta in lite mark till nästa gång, eller leta upp någon tjäderkull ;-). Då blir det nog fart...
 Sen tog vi en tur till stranden för lek och nedkylning. Det var färska rådjursspår på stranden, men Allis lyssnade snällt när jag sa att hon skulle skita i dem!

Ikväll är det lydnadskurs, men något litet kanske jag hinner själv också...

Hej hopp!

3 kommentarer:

Liza sa...

Ja ibland blir det lite mycket av allting :P Men angående annan blogg...kan du inte göra olika kategorier på den du har? T.ex hundträning, bilder, jakt, övrigt osv? det kan jag på mi men iofs så har ju jag en annan blogg. Sen är det ju bara att klicka för läsaren vilken kategori man vill läsa :D
Kram

Liza sa...

Ps. Fast jag kör allt under samma kategori ändå, haha.

Anonym sa...

TACK för att du har kurs med oss och TACK för att Allis och du visade inlärning av de nya momenten. Hon är verkligen supermysig!
KRAM från Anna-Karin