onsdag 1 juni 2016

tisdag

Bäst att blogga för en dag i taget, så jag kommer ihåg vad jag gjort, ha ha ha...

Igår var det på tok för varmt för att jag skulle kunna existera på ett normalt sätt... Ni vet väl att trollen spricker i solen?? ;-) Så, den tänkta långpromenaden förblev just en tanke... Jag packade in mina 4 vänner i bilen och så åkte vi till en liten sjö vi brukar bada i.

 Först ut var Allis och Cider... Från början vågade jag inte släppa dem tillsammans, men rätt snart så gjorde jag det. De var totalt ointresserade av varandra. Cider hon hittade saker under vattnet och grejsade på där i sin egen värld. Allis tyckte först det var lite konstigt med djupt vatten, men det är väl inte så konstigt, hon har ju inte simmat sen förra året... men hur det var så var hon ute och hämtade dummysar... Men även här är hon rätt lik sin mamma... om den kom långt funderade hon på saken innan hon simmade, och hon hade knappt tid att lämna av så skulle hon ut igen. Korv är oväsentligt! Jag fick rätt många usla avlämningar och ska försöka jobba lite med det!
 Och jodå, Cider hämtade några hon också, men inte längre ut än att hon bottnade... sen knatade hon iväg på egen tass längs strandkanten och jag fick lite panik att hon skulle sticka. Efter en stund så blev det väl för ensamt där borta så hon kom tillbaka och efter infångande så fick hon inte vara lös mer!
 Lizza och Bira fick komma ut tillsammans... och de är rätt olika :-D. Dock så finns regeln att Biras saker är Biras saker och det går rätt bra att hålla på det, trots att Lizza-yrväder har lust att plaska efter allt... Lizza tar sin pinne eller vad jag nu hittar och sen springer hon upp i skogen och rullar sig på den en stund och sen måste jag hämta pinnen eller ta en ny... Bira går lugnt och stadigt ut, ibland efter en del funderande, hämtar och levererar, om inte Lizza är för nära...

Innan kvällsmaten så fick Cider och Allis en liten promenad ner till Ljusnan och då blev det ett dopp till. Jag tror egentligen att Cider inte har något emot att bada, bara där finns en anledning... Men, doppet varade bara till magen nu också... Och Allis... ja vad ska man säga?? Men jag älskar det!!

Just nu så är jag inne i en period då jag inte tror att Bira är dräktig igen... Vi får se...

I morse så förberedde jag oss på ytterligare en på tok för varm dag och klev upp tillsammans med fiskmåsarna och gick på promenad och nu var alla hundar med!

Hej hopp!

Inga kommentarer: