tisdag 31 maj 2016

en fantastisk måndag...

Det blev ingen hundpromenad igår... jag gjorde ett ryck med veden istället och sen blev det stressigt som vanligt, ha ha ha... hur lyckas jag?

Jag möblerade om i V70, fortfarande IRRITERAD över detta... ;-) och nu fick alla följa :-).

Först ut för träning var Bira. Åh vad hon tycker detta är kul!! Jag tycker på något sätt att hon har blivit bättre i sitt fotgående, hon svävar liksom inte fram lika mycket som tidigare... Hon är klockren i ställande och läggande, så dessa känns meningslösa att lägga energi på just nu. Borde kontrollerat apportering och tränat på rutan, men jag var lat och orkade inte plocka fram. Lite fjärr körde vi och den är fin, inga förflyttningar, dock ett DK... Sen trixade hon lite innan jag bytte hund. Jag vill ju tävla Bira NU!! Ha ha ha... lätt att vara efterklok ;-)

Sen fick Cider komma ut och efter att jag fått kontakt med henne så fick hon ligga plats med 2 andra hundar. Hon var så jäkla duktig!!! Hon låg lugnt och fokuserat, jag belönade henne någon gång... så kom valpkursarna gående snett bakom henne och valpkursen är ganska rörig och skällig... och klart hon tittade dit, men hon låg kvar så underbart fint!! Detta gjorde mig otroligt GLAD!! Jag ska verkligen köra lydnad med denna hund!! Sen så blev det lite kontakt i olika former, fotgående, ställande under gång och här var det lite lurigt för hon ville ligga... och jag skulle vilja ha lite mer tryck i stoppet. Men, jag är supernöjd! Detta är Ciders grej! Kanske man ska leta sig en klass 1... ;-)

Lizza stod näst på tur och... hur går man in på en lydnadsplan och kör utan att börja med linförighet/fritt följ? Det känns som at det behövs som uppvärmning liksom :-D. Bra!? Nix, Lizza var lite övertaggad.. ovanligt värre... Kryp är svårt, men jag tror det blivit bättre! Vi jobbar på med teknikövning vid sidan av, men det är riktigt svårt att se om hon är för hög. Jag måste också fundera ut hur hon ska förstå positionen...

Allis och jag gick en och lekte en hel del. Ska försöka leka lite mer för jag tror det är nyttigt. Nu leker hon bra och så där, men ibland tänker hon på tok förmycket och väntar på friord mitt i, precis som sin mor... ha ha... Gjorde också några övningar där jag slängde iväg och på frivilligt sitt fick hon springa.
Hon har en bra linförighet med helt ok kontakt, ok svängar, men när jag försökte lite vändningar på stället så klev hon upp och tog om på vänster om, lite att jobba på... Inkallning var bra, lägganden är bra... ska ev lära in ställande också ifall vi ska tävla något framgenom, men får se...
Platsliggning själv gjorde vi, ingen superlång tid och inte så långt bort och med tanke på alla myror som denna brud har i sina brallor så är det ett under att hon alls ligger :-D :-D. Jag är dock supernöjd! Svårast var det när Liza (som var med på valpkursen) ropade på Amic... att de andra ropade struntade hon i. Men, hon sprang inte dit och det är det bästa på hela kvällen!

Sen så låg vi i gräset och njöt av det härliga vädret och surrade hund och hundavel med Anette och Irene... Så härligt och där rök min tidigt i säng-kväll, men... Dessa diskussioner och surret behövs verkligen!! Och inte helt fel för rally-Allis att få softa lite på planen ;-)

När jag kom hem så gjorde Jennifer mig sällskap på kvällspromenaden, sen hängde jag tvätt, hjälpte henne med grästrimmern osv innan jag lyckades pallra mig i säng...

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Jag såg lite lite grann när Lizza kröp där under valpkursen och då såg hon inte hög ut i alla fall :)
Kram