onsdag 22 juni 2016

ibland önskar man att man bara kunde hålla käften...

... fast det är inte så allvarligt som det låter :-D :-D. Jag har nu haft cykelabstinens med hund under en längre tid... egentligen mer eller mindre sen Tanijas tid, ha ha ha... Nu i våras så visade det sig att bromsarna på min cykel var ur funktion... och cykla med hund är väl inte det smartaste man kan göra utan bromsar. Därför så har jag bara suktat och längtat...

Igår fixade Jennifer bromsar på min cykel, men funderade lite över hur fotbromsen fungerade. När P-O var hem igår så bad hon om hjälp eftersom inte google kunde berätta annat än att denna typ av bromsar var livsfarlig... ha ha ha...

När de skruvat ihop cykeln igen så sa de att något var trasigt där inne i navet, men att bromsarna verkade fungera ibland... och jag sa väl då något i stil med... bara man får stopp om det hoppar upp en älg... ha ha ha...

Jennifer och jag tog bilen till Sätervallen (vill inte cykla på asfalt) och hon skulle då ta Bira, för henne kunde man släppa om något dyker upp och så lyssnar hon... Varken Cider eller Allis har ju varit med på någon cykeltur tidigare... så jag kan förstå att hon inte vill ha dem!

När vi cyklat så där... 4-500 meter och precis när Bira kissar och tittar in i skogen, då, då kommer den... HA HA HA!! Ja, det är sant!! Det springer en älg över vägen framför oss... HA HA HA... och ja... handbromsen, den som Jennifer fixat, fungerade :-) :-).
 Jennifer vill vända, men jag säger att vi fortsätter och att hon INTE får släppa Bira... :-). Det gick kanonfint! De var ganska lugna över älgspåret och att cykla gick också fint. Cider var rätt slut på slutet och orkade inte riktigt hålla tempot... Kan någon förklara det för mig?? Alla tre vita rör sig lika mycket och borde ha samma kondis! Allis, hon är som vanligt farthållare och ligger på hela tiden, när hon inte blir störd av Cider... Kan det hela handla om motor?
När vi kom till bilen och Allis hoppat in, då låg huvudet i golvet innan jag hunnit ta av selen, så hon var rätt slut ändå... Lilla skrutteplutten!! Jag visste väl att hon skulle vara så här fantastiskt rolig att cykla med!! :-)
  Jag kanske ska berätta att det är vissa problem med att trampa cykeln också? Ibland är den helt ok och ibland tar det inget utan  man trampar bara luft... men det har mindre betydelse. Som Jennifer sa... du trampar ju ingenting... Undra om jag ska köpa en ny cykel...?

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Ja ibland ska man nog vara tyst haha. Tur att du inte sa att något annat kunde komma ;)
Hm, låter även som att du skulle behöva en ny cykel hihi. Denna låter lite som en trafikfara ;)
Glad Midsommar på er <3
Kramar